Toms Grēviņš veidos viena festivāla raidījumu Latvijas Radio (papildināta) • IR.lv

Toms Grēviņš veidos viena festivāla raidījumu Latvijas Radio (papildināta)

24
Toms Grēviņš. Foto: Nora Krevneva, F64
Lote Lārmane

Pirmais raidījums jau skanēs šosvētdien

No 26.maija līdz pat mūzikas festivāla “Positivus” norisei jūlija vidū Latvijas Radio 1 katru svētdienu skanēs raidījums „Positivus ritmi mūzikā”. Raidījuma autors ir bijušais tagad klusējošā “Radio 101” dīdžejs Toms Grēviņš.

Tā kā jau vairākus mēnešus nebija skaidrības par “Radio 101” iesaisti festivāla “Positivus” atspoguļošanā šogad, raidījumu piedāvāja īstenot LR1. Līdzīga satura raidījumi iepriekš tika veidoti “Radio 101”.

Kā Ir.lv teica Grēviņš, “Positivus” katru gadu veido dažādus reklāmas projektus. „Positivus ritmi mūzikā” katru svētdienu iepazīstinās radio klausītājus gan ar festivāla vēsturi, gan stāstīs par dažādiem ārzemju un pašmāju mūziķiem, kuri festivālā uzstāsies šogad. Raidījuma saturs tiks veidots sadarbībā ar „Positivus Music” un „TELE 2″.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc raidījumam izvēlēts tieši Latvijas Radio 1, Grēviņš teica, ka tas saistīts ar to, ka “Positivus” šogad pirmo reizi skanēs “European Broadcasting Union” apraides tīklā, līdz ar to „festivāla klātbūtne sabiedriskajos medijos ir saprotama”.

Dīdžejs teic, ka veidot raidījumu LR1 viņam nebūs pārāk viegli, jo sen neesot strādājis ar montētu materiālu. Pēc viņa vārdiem, LR1 šo raidījumu uzskata kā eksperimentu. Vai tas nesīs pārmaiņas Latvijas Radio saturā, rādīs laiks.

LR vadītājs Jānis Siksnis Grēviņa uzaicināšanu un raidījuma veidošanu par festivālu “Positivus” skaidro kā loģisku soli pretī LR1 attīstībai: „Gadu laikā ir radies iespaids, ka LR1 spēlē senilu mūziku, taču radio programma ir mainīta.”

Siksnis stāsta, ka raidījumā „Dzīves ritmi mūzikā” jau iepriekš tika apskatīti dažādi mūzikas notikumi, sākot no šlāgeriem līdz pat progresīvai mūzikai, kas līdzinās “Positivus” festivālā pārstāvētajai. Tāpēc, teic Siksnis, nav pamata bažām, ka jaunais raidījums varētu aizbiedēt „Dzīves ritmi mūzikā” auditoriju, jo iepriekš par tā saturu “nav bijusi ne sajūsma, ne pretenzijas”.

Pēc Sikšņa vārdiem, ar jauno raidījumu plānots piesaistīt citu auditoriju – “Positivus” festivāla apmeklētājus, ekonomiski aktīvo 25-45 gadus veco sabiedrības daļu. Īpašs uzsvars likts uz raidījuma pieejamību internetā.

LR1 esot atvērti piedāvājumiem arī citu festivālu organizatoru piedāvājumiem, bet par raidījuma nākotni pēc “Positivus” festivāla Siksnis runāt nevēlējās, atklājot tikai, ka raidījums „Dzīves ritmi mūzikā” noteikti tiks saglabāts un arī sadarbību ar Grēviņu Latvijas Radio labprāt turpinātu.

Jau ziņots, ka “Radio 101” ir pārtraucis savu darbību. Pēc Grēviņa vārdiem, tā jaunie īpašnieki ar dīdžeju un viņa kolēģiem par sniegtajiem pakalpojumiem vēl arvien nav norēķinājušies. Tagad risinās audits, kura rezultāti var būt divējādi – vai nu tiks sākta tiesvedība, vai arī panākta vienošanās ar bijušajiem radio darbiniekiem. Atbildi Grēviņš cer saņemt drīz.

Raidījums „Positivus ritmi mūzikā” tiek veidots cita raidījuma – „Dzīves ritmi mūzikā” – laikā, un jau šosvētdien Grēviņš un festivāla organizētājs Ģirts Majors runās par pagājušo gadu veiksmes stāstiem, kas ļāvuši “Positivus” kļūt par lielāko Baltijas valstu mūzikas festivālu. Festivālam tuvojoties, raidījuma klausītāji varēs iegūt „Meet & Greet” biļešu komplektus, lai klātienē satiktu festivāla mūziķus.

Festivāls “Positivus” norisināsies no 19. līdz 21.jūlijam.

(papildināta ar Jāņa Sikšņa viedokli)

Komentāri (24)

aija_vecenane 21.05.2013. 15.52

Esmu ievērojis, ka 101. repertuārs, kas tur šobrīd skan, ir tāds pats kā līdz šim, taču vairs neskan latviešu mūzika. Zīmīgs jaunā īpašnieka pirmais rīkojums, kas neko labu mums nesola.

+1
0
Atbildēt

0

intars_busulis 21.05.2013. 15.13

Tas nozīmē kad tas 101 ir miris un Toms tādā veidā cenšas iefiltrēties Latvijas radio1 sastāvā. :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu