NEPLP monitorēs "Radio 101" apraidi • IR.lv

NEPLP monitorēs “Radio 101” apraidi

35
Foto: Evija Trifanova, LETA

NEPLP: Radiostacija var klusēt trīs mēnešus

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) monitorēs, vai “Radio 101” izpilda apraides pamatnosacījumus.

Kā biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja NEPLP pārstāvis Dainis Mjartāns, likums pieļauj, ka tehnisku iemeslu dēļ radiostacija var klusēt trīs mēnešus. Tas ir gadījumos, kad notikušas kādas tehniskas problēmas, vai, piemēram, tiek mainīta antena u.c. Tad būtu tiesības pieņemt kādu lēmumu attiecībā par radiostacijai izsniegto apraides atļauju.

Šajā gadījumā tā nav, tādēļ vispirms esot jānoskaidro, kas tie ir par iemesliem, teica Mjartāns. Viņš uzsvēra, ka komersantam pašam ir jāvēršas NEPLP un jārisina savas problēmas, piemēram, pieprasot kādu pārejas periodu, nevis otrādi. Tādēļ NEPLP monitorēs, kā tiek izpildīti apraides nosacījumi.

Viņš piebilda, ka paredzējis tikties ar “Radio 101” pārstāvi, lai pārrunātu radušos situāciju.

“Radio 101”, kuru nesen izsolē nopirka Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, 14.maijā pārtrauca raidīt, nedarbojās arī radiostacijas mājas lapa internetā. Pēc tam tika nodrošināta mūzikas atskaņošana. Kā skaidroja radiostacijas valdes loceklis un bijušais īpašnieks Edgars Mencis, “Radio 101” tiek nodrošināta darbība tik daudz, lai ēterā nebūtu klusuma. Tiek nodrošināta mūzikas atskaņošana, bet dīdžeji radio nestrādā.

Pašlaik notiek viedokļu apmaiņas un saskaņošanas process ar jauno radio īpašnieku. “Kamēr nav skaidrs, kas, ar ko un kā, tikmēr radio nevar strādāt,” iepriekš teica Mencis. Viņš uzsvēra, ka pārrunu process nebūs ātrs.

Ņikitenko “Radio 101” iegādājās 30.aprīlī notikušajā izsolē, kuru rīkoja likvidējamās “Latvijas Krājbankas” (“Krājbankas”) administrators SIA “KPMG Baltics”. Izsoles sākumcena bija 50 000 latu, bet Ņikitenko piedāvājis cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi sākumcenu. Precīza darījuma summa gan netiek atklāta.

Izsolē pārdotas “Radio 101” juridiskās īpašnieces SIA “TeleMedia centrs” un tās meitasuzņēmumu SIA “Radio Trīs” un SIA “Radio Zemgale” kapitāldaļas 100% apmērā, kā arī “Krājbankas” prasījuma tiesības pret šiem uzņēmumiem 499 697 latu apmērā. Kapitāldaļas un prasījuma tiesības tika izsolītas kā vienots lietu kopums.

“Radio 101” juridiskais īpašnieks “TeleMedia centrs” reģistrēts 2010.gada 5.janvārī. Tā īpašnieks bija bijušais “Radio SWH” finanšu direktors, “Radio 101” valdes priekšsēdētājs Mencis.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu