Pētera Vaska fonda balvas iegūst divi jauni komponisti • IR.lv

Pētera Vaska fonda balvas iegūst divi jauni komponisti

32
Komponists Pēteris Vasks. Foto: Anita Roze, F64

Nākamajā studiju gadā būs jaundarbu konkurss vijolei vai alta vijolei un klavierēm

Jaunie komponisti Ieva Kristapsone un Jēkabs Jančevskis šonedēļ notikušajā J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālās kamermūzikas jaundarbu konkursā ieguvuši komponista Pētera Vaska fonda balvas.

Abi laureāti ir profesores Selgas Mences kompozīcijas klases audzēkņi, LETA informēja fonda izpilddirektors Māris Binders.

Pētera Vaska fonda izsludinātā konkursa mērķis bija mudināt jaunos komponistus, patlaban vēl studentus, rakstīt jaundarbus – vokālo kamermūziku ar šā gada jubilāru Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa dzeju.

Pērn Pētera Vaska fonds izsludināja klavieru miniatūru konkursu. Konkursa laureātes komponistes Lauras Gustovskas skaņdarbs “Zīds” tika iekļauts “Rudens kamermūzikas festivāla 2012” programmā, bet šā gada jūlijā Gustovskas klavieru miniatūra “Zīds” skanēs Šlēzvigas-Holšteinas festivālā Vācijā pianistes Agneses Egliņas sniegumā.

Pētera Vaska fonds dibināts 2011.gadā. Viens no fonda dibināšanas mērķiem ir latviešu mūzikas jaundarbu tapšana, kā arī ciešākas sadarbības veidošana starp komponistiem un atskaņotājmāksliniekiem.

Nākamajā studiju gadā Pētera Vaska fonds izsludinās jaundarbu konkursu vijolei vai alta vijolei un klavierēm.

 

Komentāri (32)

ivetao2007 19.05.2013. 15.44

šobrid pasaulē populārākaiskulturas darbinieks Pēteis Vasks NEKAD nesastāvēja komunistiskajā partijā. Viņam neļāva Latvijā studēt. Daudzi latvieši paliek nezinājuši, ka tādi kultūras korifeji ka Imants Ziedonis,Ojārs Vācietis, Imants Kokars bija komunisti ar stāžu. Tipiski kolaboranti. Norvēgu rakstnieku Knutu Hamsunu tadēļ veda uz tiesu. Tas nenotika Latvijā, kur vien Eduards Berklāvs atzina savas kļūdas un bija īsts latvietis. Ja kompartija = NSDAP tad kur ir konsekvence.

0
0
Atbildēt

0

kristaps_otersons 18.05.2013. 17.48

Prieks par piemēru, kā privāti veidots fonds var veicināt jaunos Latvijas mūziķus. Kas sekos šim piemēram?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu