KNAB kratīšana Satiksmes departamentā - aizdomas par kukuļiem (papildināta) • IR.lv

KNAB kratīšana Satiksmes departamentā – aizdomas par kukuļiem (papildināta)

16
Foto: Ieva Čīka, LETA

Satiksmes departamenta amatpersonu tur aizdomās par kukuļa pieprasīšanu par pasažieru pārvadājumiem

Kratīšana, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ceturtdien veica Rīgas domes Satiksmes departamenta (SD) telpās, ir saistīta ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā, ziņo LETA. KNAB tur aizdomās divus cilvēkus par kukuļošanu.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka kāda SD amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā kā kukuli ir pieprasījusi veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai, informē KNAB pārstāve Inta Šaboha.

Kopumā lietā ir divi aizdomās turētie – viens par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas, bet otrs par tās atbalstīšanu. Abām aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs pagaidām sīkāku informāciju par šo kriminālprocesu KNAB nesniegs, sacīja Šaboha.

KNAB darbinieki ceturtdien veica procesuālās darbības Rīgas domes SD Kontroles dienesta telpās. Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) izmeklētāju interesi saistīja ar “puteņa biļetēm”. “Drīz KNAB sāks pārbaudīt nepareizi novietotās mašīnas. Vēlēšanas 2013,” ironizēja Ušakovs.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kratīšana ir saistīta ar Kontroles dienesta darbu taksometru un mikroautobusu kontrolē.

Kā vēsta LTV mājas lapa, par katru mikroautobusu, kas kursē Rīgā, pieprasīta 50 latu “nodeva” kādai arodbiedrībai. Aizdomās turētā amatpersona pārvadātājiem par to solījusi panākt izdevīgākus pārvadājumu nosacījumus.

Viens no pēdējā laika lielākajiem iepirkumiem, kas saistīti ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā, bija uzņēmuma “Rīgas satiksme” izsludinātais mikroautobusu pārvadājumu konkurss. Tajā uzvarēja ar “Rīgas satiksmei” daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas “Rīgas karte” valdes locekli, partijas “Gods kalpot Rīgai” biedru Aleksandru Brandavu savulaik saistītā pilnsabiedrība “Rīgas mikroautobusu satiksme”. KNAB gan pagājušajā nedēļā informēja, ka birojs nav konstatējis interešu konfliktu saistībā ar šo konkursu.

 

Komentāri (16)

Janka, Janic 17.05.2013. 15.19

gods apzagt riidziniekus , vane amērik?

+8
-1
Atbildēt

0

garausiitis 18.05.2013. 10.06

Pāris pārdomas Jutas akcijas sakarā –
1) diezgan droši ,ka akcija tika novilcināta , lai to startētu īsi pirms vēlēšanām , bet šis gadījums ir no tiem ,kad līdzekļi var attaisnot mērķus
2) RD struktūras vienmēr un visos laikos ir bijušas naudas kāstuves , atšķīrušies ir tikai cik kuram pietika nekaunības , jaunāko laiku pieredze rāda , ka Nila un Andra komanda ir pamatīgi visus apsteigusi . Tādu brīnumu un kukuļu ( Otkatu ) apmēru nebija pat Bojāra laikā ,kas varētu ieņemt godpilno otro vietu .
3) Par SD – cik nu ir piedzīvots un redzēts , tad SD lēmumi nenotiek bez augstākas saskaņošanas gan ar RD vadību gan izpilddirektoru ,kas arī ir lietas kursā . Konkrēti par mikroautobusiem – man paziņam pieder firma , kam rīgā ir kādi 4 maršruti , viņš vienmēr iesmej ,ka jāiet ar čemodāniņu uz Domi kārtot jautājumus.
4) Zinot to ,ka Latvija ir maza un principā visas šīs naudas kustības lietas ir zināmas , jājautā kur ir specdienesti ,kas nespēj savlaicīgi tās atklāt un pieķert ne tikai izpildītājus, bet arī pašu piramīdas virsotni.

+5
-1
Atbildēt

0

inara_baumane_la_lv 18.05.2013. 08.54

sc , kā daudzi, priecājas par jaunu cilvēku pieplūdumu, bet sekas ir muļķības eskalācija…

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu