Andris Nelsons būs Bostonas simfoniskā orķestra galvenais diriģents • IR.lv

Andris Nelsons būs Bostonas simfoniskā orķestra galvenais diriģents

22
Diriģents Andris Nelsons. Foto: LETA

Bostonas simfoniskais orķestris bez galvenā diriģenta ir kopš 2011.gada

Slavenais latviešu diriģents Andris Nelsons kļūs par Bostonas simfoniskā orķestra galveno diriģentu, ziņo LETA, atsaucoties uz ceturtdien orķestra pārstāvju pavēstīto.

Kopš 2008.gada Nelsons bijis Birmingemas simfoniskā orķestra diriģents. Ar Bostonas simfonisko orķestri Nelsons debitēja 2011.gadā, vēsta laikraksts “The New York Times”.

Bostonas simfoniskais orķestris bez galvenā diriģenta ir kopš 2011.gada, kad veselības problēmu dēļ no diriģenta amata atkāpās Džeimss Levins.

34 gadus vecais Nelsons kļūs par jaunāko Bostonas simfoniskā orķestra galveno diriģentu vairāk nekā simt gadu laikā.

“Mums ir milzīgs gandarījums paziņot, ka Andris Nelsons būs nākamais Bostonas simfoniskā orķestra galvenais diriģents,” pavēstīja orķestra fonda priekšsēdētājs Teds Kellijs. “Maestro Nelsons, kurš ir pieprasīts pasaules labākajos orķestros un operās, 34 gadu vecumā jau tiek uzskatīts par vienu no mūsu laiku izcilākajiem diriģentiem. Mums ļoti paveicies, ka Nelsona kungs kā Bostonas simfoniskā orķestra nākamais galvenais diriģents ar savu neparasto spēju aizkustinoši un vērīgi diriģēt orķestra bagātajā vēsturē atvērs jaunu lapaspusi.”

Savukārt pats Nelsons atzina, ka jūtas “pagodināts un aizkustināts”, ka Bostonas simfoniskais orķestris apstiprinājis viņu galvenā diriģenta postenī, jo “tas ir viens no visaugstākajiem sasniegumiem, kurus diriģents savā mūžā var cerēt panākt”.

Darbu Bostonas simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā Nelsons sāks 2014./2015.gada sezonā.

 

 

Komentāri (22)

lailabidzane 16.05.2013. 22.25

.
Jansons ir slavens diriģents. Nelsons par tādu kļūst. Ar to arī apsveicam!

+4
0
Atbildēt

0

austrisv 17.05.2013. 13.50

Man prieks, ka Latvijas mākslinieki tik daudz sasnieguši un kļuvuši slaveni gan Eiropas , gan pasaules līmenī. Prieks par Latvijas māksliniekiem! Lai viņi arī turpmāk nes Latvijas vārdu pasaulē. Paldies viņiem par to!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu