Brīvbiļetes un geji • IR.lv

Brīvbiļetes un geji

2
Aivars Ozoliņš

Vēlēšanās Rīgā partijas sacenšas par SC piedāvāto dienaskārtību

Varbūt Rīgas domes deputātu kandidātiem nav jāzina, ka ģimenes biļete zoodārzā maksā 12 latus. Jo pašvaldību vēlēšanās vissvarīgākie esot sociālie un saimnieciskie jautājumi. Varbūt tāpēc nav svarīgi, ka Rīgas pašvaldības priekšnieki pērn balsoja valodu referendumā, un galvenais ir, lai skolēniem pusdienas un kopā ar pensionāriem arī sabiedriskais transports bez maksas, lai arī cik tas maksātu.

Pirmdien Latvijas televīzijas diskusiju cikla Izvēlies nākotni! debatēs piedalījās visu 12 Rīgā pieteikto sarakstu pārstāvji. Aptaujas rāda, ka Rīgas domē droši iekļūs trīs no tiem – apvienotais Saskaņas centra un Gods kalpot Rīgai, Vienotības un VLTB/LNNK. Vēlēšanu lielākā intriga – vai 5% barjeru pārvarēs vēl kāds, un, ja pārvarēs, vai nodrošinās Ušakovam ar Ameriku vairākuma koalīciju arī turpmāk.

Aptauju pārliecinošais līderis SC/GKR gan prognozē sev vairāk nekā pusi balsu vēlēšanās un vairākumu arī nākamajā Rīgas domē. Tiesa, līdera priekšvēlēšanu uzvedība palaikam ir teju histēriski nervoza un nebūt neliecina par mierīgu sava pārākuma apzināšanos. Tomēr vēlēšanu dienaskārtību tam ir izdevies definēt. Vienā vārdā tās galvenais punkts ir – brīvbiļetes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu