7 minūtes! • IR.lv

7 minūtes!

3
Šāds skats paveras no augstākās topošās Rīgas dzīvojamās mājas — Z–Towers Ziemeļu torņa 30.stāva apartamentiem. Tālumā aiz Pārdaugavas zaļā deķa redz ne tikai jūru, bet pat Jūrmalas sanatoriju augstceltnes. Par spīti blokmājām un lielveikaliem, lielceļiem un debesskrāpjiem, Pārdaugava vienmēr bijusi «mazā zaļā Rīga». Lielās Rīgas pārupes dārzs. Mājas te ir zemākas un šķietami necilākas, ielas — šaurākas un šķībākas, toties pagalmi zaļāki un koki kuplāki. Tieši no Pārdaugavā neiederīgajiem debesskrāpjiem šo idilli redz vislabāk. Par spīti.

 

Pārāk vienkārši, lai būtu ticami? Šāds jautājums rodas, iepazīstoties ar divu amerikāņu sporta zinātnieku jaunāko ieteikumu ikdienas fiziskajām aktivitātēm. Tie ir 12 vingrojumi, kuru izpildīšanai nepieciešamas tikai septiņas minūtes.

1. TEORIJA. Tiek uzskatīts, ka aerobikas vingrojumiem vēlams veltīt 150 minūtes nedēļā, sadalot šo laiku 30-60 minūtes ilgos treniņos. Taču diezgan līdzīgu efektu varot panākt ar šo vingrojumu sēriju.

2. INSTRUKCIJA. Katram no 12 vingrojumiem jāvelta 30 sekundes, veicot 8-12 atkārtojumus. Starp vingrojumiem drīkst būt tikai 10 sekunžu pauze.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu