Putinjūgends • IR.lv

Putinjūgends

4
Aivars Ozoliņš

DP parāda Krievijas «maigās varas» atsevišķo izpausmju savstarpējo saistību

Krievijas un dažu vietējo «ekspertu» tipiska reakcija uz brīdinājumiem par Kremļa centieniem atgūt ietekmi bijušās impērijas teritorijās ir pārmetumi «paranojā», ņirgāšanās par Latvijas valsts pašas mazspēju un padomi būt «pragmatiskiem». Šādas nievas nu izpelnās arī Drošības policija, kas savas darbības publiskajā pārskatā īpašu vērību pievērš tieši Krievijas īstenotajai tautiešu politikai Latvijā.

DP pārskatā, tāpat kā pirms tam publicētajā Satversmes aizsardzības biroja gada atskaitē, apskatītas dažādas Krievijas «maigās varas» izpausmes Latvijā, taču parādās arī viena līdz šim publiski maz zināma – Latvijas jauniešu iesaistīšana militāri patriotiskās nometnēs Krievijā. Tām tiekot atlasīti spējīgi jaunieši, kuriem ar laiku būtu jākļūst par savu valstu sabiedriskās un politiskās elites pārstāvjiem un jāīsteno Krievijas interesēm atbilstoša politika.

Pērnvasar šādās nometnēs sabijušas vairākas jauniešu grupas no Rīgas un Latgales, informē aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Viņam no šo nometņu programmatiskajos dokumentos rakstītā «mati ceļas stāvus». «Mērķis ir Latvijas sabiedrības reintegrācija bijušajā padomju telpā,» viņš secina.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu