Pirmajā stundā izpērk atlikušās biļetes uz Dziesmu svētkiem • IR.lv

Pirmajā stundā izpērk atlikušās biļetes uz Dziesmu svētkiem

28
Dziesmu svētku lielā estrāde Mežaparkā. Foto: Lita Krone, LETA

Izpērk noslēguma koncerta biļetes, uz citiem pasākumiem biļetes joprojām ir pieejamas

Trešdien jau pirmajā stundā tika izpirktas visas tirdzniecībā pieejamās Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu, noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu plkst.19 un deju lieluzveduma koncertiem, aģentūru LETA informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Tirdzniecībā bija bija pieejamas 700 biļetes uz noslēguma koncerta “Līgo!” vakara ģenerālmēģinājumu 6.jūlijā plkst.19 un 878 biļetes uz noslēguma koncertu “Līgo!”. Tās tika izpirktas ļoti ātri un daudzi cilvēki, kas rindās bija pavadījuši vairākas stundas, pie biļetēm tā arī netika, pastāstīja aculiecinieki.

Savukārt uz noslēguma koncerta papildus ģenerālmēģinājumu 6.jūlijā plkst.10 līdz plkst.13.30 ir pārdotas 3669 biļetes no 16 000 pieejamajām.

Joprojām pieejamas biļetes uz citiem pasākumiem. Tirdzniecībā pieejamas biļetes uz vērienīgo vokāli simfoniskās mūzikas koncertu “Arēnā Rīga”, kur latviešu un pasaules mūzikas pērles atskaņos Latvijas profesionālie kolektīvi, labākie amatierkori, kā arī solisti – obojists Egils Upatnieks, vijolniece Paula Šūmane, mežradznieks Arvīds Klišāns, dziedātāji Kristīne Zadovska, Krišjānis Norvelis, Andris Ludvigs, Daumants Kalniņš un citi.

Biļetes pieejamas uz tautas mūzikas koncertu “Raksti”, kas būs skanīga sasaukšanās starp senajām tautas mūzikas tradīcijām un jaunu ceļu meklējumiem mūsdienās, uz krāšņo Tautas tērpu skati, uz kokļu ansambļu koncertu un uz pasākumiem Saieta namā, kā arī uz Deju lieluzvedumu “Tēvu laipas” koncertiem.

Tirdzniecībā uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem bija pieejamas kopumā 27 563 biļetes, tajā skaitā 16 000 biļešu uz noslēguma koncerta dienas ģenerālmēģinājumu 6.jūlijā plkst.10, 2058 iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes un ielūgumiem paredzētās vietas.

Kā ziņots, iepriekš publiskajā telpā izskanēja daudz kritisku viedokļu par politiķu apdāvināšanu ar bezmaksas ielūgumiem uz Dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumu. Svētku rīkotāji uzsvēra, ka tas gluži neatbilst patiesībai, jo ielūgumi deputātiem tiekot piedāvāti, pretī aicinot sniegt ziedojumus.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku – vairāk nekā 1600 kolektīvi no Latvijas, tajā skaitā 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji, 57 latviešu diasporas kolektīvi un 28 kolektīvi no ārvalstīm.

Dziesmu un deju svētku programmu kopā veidos 62 pasākumi, no kuriem aptuveni puse ir brīvi pieejama un ir bez maksas. Visu svētku nedēļu dažādās Rīgas vietās – Vērmanes dārzā, Esplanādē, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Doma laukumā, Berga bazārā, Rīgas skvēros un parkos – notiks kultūras pasākumi un koncerti. Lai varētu sekot līdzi svētku norisēm maksas pasākumos, pilsētvidē Rīgā un citās Latvijas pilsētās tiks uzstādīti lieli ekrāni.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu