FOTO: Norvēģu fotogrāfe atzīta par labāko “Sony World Photography Awards” • IR.lv

FOTO: Norvēģu fotogrāfe atzīta par labāko “Sony World Photography Awards”

8
Uzvarētājas Andreas Gjestvangas, Norvēģija, fotogrāfija no Ūteijas izdzīvojušo sērijas.

Godalgu saņēmis arī latviešu fotogrāfs Reinis Hofmanis

Trīsdesmit divus gadus vecā norvēģu fotogrāfe Andrea Gjestvanga atzīta par “Sony World Photography Awards” gada fotogrāfi. Savukārt latviešu fotogrāfa Reiņa Hofmaņa sērija “Teritorija” ieguva otro vietu arhitektūras kategorijā profesionāļiem.

Gjestvanga uzvarēja 170 valstu 122 000 pieteikumu konkurencē un saņēma galveno godalgu, kā arī “Sony” fototehniku un 25 000 ASV dolāru. Noslēguma ceremonija notika pagājušajā naktī Londonā, informē pasākuma organizatori.

Žūrija par Gjestvangas iespaidīgo izdzīvojošo bērnu un jauniešu portretu sēriju, kas tapa pēc 2011.gada jūlijā notikušajām masu slepkavībām Ūteijas salā pie Oslo, bija vieprātīga. Sērija ar nosaukumu „Viena diena vēsturē” jūtīgi un atklāti fiksē izdzīvojušos jauniešus un ir nezūdošs apliecinājums šo jauniešu apņēmībai turpināt dzīvi pēc šīs traģēdijas.

Dažu gadu laikā Andrea Gjestvanga ir kļuvusi par vienu no saistošākajām pasaules jaunajām fotogrāfēm. Viņas darbi ir publicēti “Newsweek”, “Le Monde”, “Stern” un citos medijos, kā arī izstādīti visā pasaulē. Viņa ir ieguvusi vairākas godalgas.

Gjestvanga intervijā vācu žurnāla “Der Spiegel” interneta izdevumam stāsta, ka fotografēt izdzīvojušos pēc slaktiņa Ūteijas salā viņa sākusi pēc pusgada, dodot iespēju jauniešiem atgriezties normālā dzīvē. Uz jautājumu, kura no godalgotās sērijas fotogrāfijām viņai pašai ir tuvākā, Gjestvanga atbild, ka tās ir visas, tomēr foto ar 15 gadus veco Ilvu Helēnu Švenki, kuras kaklu “rotā” atbaidoša rēta, fotogrāfi uzrunā visvairāk. “Meitene skatās nākotnē, bet uz pleciem nes baisu pagātni,” saka Gjestvanga.

Konkursā uzvarējusi fotosērija, kā arī citu laureātu darbi būs izstādīti 2013.gada “Sony World Photography Awards” izstādē Somerseta namā Londonā no 26.aprīļa līdz 12.maijam. Fotogrāfijas tiks publicētas “Sony World Photography Awards” grāmatas izdevumā.

 

Komentāri (8)

Anatolijs K. 27.04.2013. 08.09

Prieks par Reini Hofmani! Lieliski!

+7
0
Atbildēt

0

Edzs 27.04.2013. 01.32

Andrea Gjestvanga atzīta par “Sony World Photography Awards”
“Sony” fototehniku un 25 000 ASV dolāru.
(..)..Sērija ar nosaukumu „Viena diena vēsturē” jūtīgi un atklāti fiksē izdzīvojušos jauniešus un ir nezūdošs apliecinājums šo jauniešu apņēmībai turpināt dzīvi pēc šīs traģēdijas.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
es priecājos par Sony un meiteni kas atzīta par “Sony World Photography Awards” saņems Sony fototehniku un USD 25000, bet, – vai šai ziņai vajadzēja būt vienai no galvenām IR.
kaut arī – “atklāti fiksē…un ir nezūdošs apliecinājums”.
vai darīt nav ko IR? kas ar jums notiek??

+3
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu