Rīgas domei jākļūst par uzņēmēju partneri • IR.lv

Rīgas domei jākļūst par uzņēmēju partneri

109
Pašvaldības uzņēmums "Rīgas ūdens" sagribēja konkurēt, ražojot dzeramo ūdeni pārdošanai. Foto: Edijs Pālens, LETA
Sarmīte Ēlerte

Svarīgākās jomas, kas nekavējoties jāuzlabo, ir būvniecības, zemes lietošanas un tirdzniecības atļauju izsniegšanas kārtība

Lai Rīga kļūtu par attīstības līderi un uzrādītu labāku sniegumu sadarbībā ar uzņēmējiem, jābalstās uz trīs prioritātēm – godīgu konkurenci, gudriem pakalpojumiem un ražīgām investīcijām.

Patlaban Rīgas domes valdošā koalīcija primāri koncentrējas uz naudas tērēšanu, savukārt uzņēmējiem labvēlīgas vides radīšana ir palikusi otrajā plānā. Pilsēta neizmanto visu savu potenciālu. Rīgas domei jākļūst par uzņēmēju partneri. Tai ir jānostiprina savas pozīcijas kā institūcijai, kas palīdz biznesam augt. Tikai tā Rīga var kļūt par Latvijas ekonomikas dzinējspēku un tuvoties Skandināvijas valstu dzīves līmenim.

Partijas “Vienotība” ekonomiskā piedāvājuma Rīgai viens no balstiem ir godīga konkurence, kas nozīmē, ka pati pašvaldība uzņēmējdarbībā iesaistās tikai divos gadījumos – lai kompensētu tirgus nepilnības vai lai nodrošinātu stratēģiski svarīgus uzdevumus – tādus kā sociālus un uz infrastruktūras attīstību orientētus projektus.

Rīgas domes kapitālsabiedrībām nav jāiesaistās biznesā, kurā tirgus jau ir pārsātināts ar piedāvājumu.

Piemēram, “Rīgas ūdens” ideja par kompānijas “Aqua Rīga” izveidi fasētā ūdens ražošanai ir spilgtākais un sliktākais piemērs tam, kā Rīgas dome grasās kropļot konkurenci un pildīt valsts pārvaldei neraksturīgas funkcijas. Pareizāk būtu bijis uzņēmējiem izsolīt pieeju Rīgas ūdens resursiem, lai radītu pretējo efektu – atbalstītu un veicinātu biznesu. Lai izskaustu negodīgu konkurenci, reizi trijos gados jāvērtē kapitālsabiedrības funkcijas un jāatsakās no tām, kurās saskatāmas tirgu kropļojošas pazīmes.

Kā otram svarīgākajam faktoram uzņēmējdarbības attīstībai Rīgā jākļūst gudru pakalpojumu nodrošināšanai. Tāpat uzņēmējiem draudzīgas vides attīstībai, arī Rīgā, balstoties uz Pasaules Bankas “Doing Business” metodiku, ir jāpieņem un konsekventi jāīsteno uzņēmējdarbības vides uzlabošanas plāns.

Gudri pakalpojumi nozīmē, ka Rīgas dome kalpo rīdziniekiem, tai skaitā uzņēmējiem, piedāvājot saprotamus, ērtus un atbalstošus pakalpojumus. Lai uzlabotu domes darbu un motivētu ierēdņus strādāt labāk, klientu apmierinātība ar sniegtajiem pakalpojumiem ir jāsasaista ar ierēdņu atalgojumu.

Svarīgākās jomas, kurās nepieciešami tūlītēji uzlabojumi, ir būvniecības, zemes lietošanas un tirdzniecības atļauju izsniegšanas kārtība. Piemēram, kafejnīcu terasēm atļaujas jāsaņem uz vairākiem gadiem, nevis katru gadu process jāiziet no jauna.

Tikmēr ražīgas investīcijas Rīgai primāri jānovirza ražošanas attīstībai. Mūsu mērķis ir mērķtiecīga investīciju piesaiste ražošanai, kas dos pozitīvu efektu un attīstīs arī citus sektorus. Jāatzīst, ka patlaban Rīgas dome paļaujas uz citu organizāciju spēju uzrunāt Rīgai interesantus investorus. Šī pieeja ir jāmaina, un domei jāuzņemas daudz lielāka iniciatīva, kļūstot par investoru medniekiem.

Viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir ražošanai atbilstošas infrastruktūras izveide, ko var izdarīt ar Eiropas fondu līdzekļiem, apgūstot un Rīgā ieguldot vidēji 200 miljonus eiro. Industriālajās zonās sadarbībā ar privātajiem uzņēmējiem ir jāattīsta jauni industriālie parki, un tām teritorijām, kurās lielākoties tiek izvietoti ražošanas uzņēmumi, kas kopā nodarbina vismaz 100 cilvēkus, jāpiemēro nekustamo īpašumu nodokļu atlaide 90% apmērā.

Autore ir “Vienotības” Rīgas vēlēšanu saraksta līdere

 

Komentāri (109)

garausiitis 25.04.2013. 11.27

Manuprāt ka šādi reklāmraksti par to kur un kā jābūt ir pilnīgi bezjēdzīgi , ja ir norakti paši pamati. Situācija ir līdzīga ar Ķīļa reformām ,kur skaisti apraksta lietas ,kurām būtu jābūt , bet kuras nebūs ,jo nav bāzes .
RD vēlēšanas V ir pazaudētas un nevis programmas , bet gan daudz elementārāku lietu dēļ. Es pat teiktu ,ka cīņa V notiks par 5% robežu un iemesli ir kā subjektīvi , tā objektīvi .
1. Totālais latviešu partijas stulbums apkarot vienam otru ( te nu visi pie vainas )
2. Nespēja kritiski paskatīties uz savu veikumu – ko RD šodienas V deputāti ir sadarījuši , pabļaustījušies, kad uznāk mendele un tuvojas vēlēšanas, Demokrātiskie patrioti pat ir vairāk trobeli cēļuši …
3. Kurš idiņš Jums to sarakstu apstiprināja ? Ambīcijas? Nu dabūsiet sev mīnusiņus , paliks vieglāk? Ar galvu vajag domāt nevis pierādīt savu Ego .
4. Kurš pirmais iekšienē attapsies un sapratīs , ka V problēmu cēlonis ir sieviešu bezjēdzīgās ambīcijas . Kamēr būs tas bābu tusiņš ar nazīšu dūrieniem mugurā , tikmēr rezultātu nebūs, atveriet acis vienreiz .

+22
-8
Atbildēt

52

    efeja60 > garausiitis 25.04.2013. 13.14

    jo aiz NA, “zaļajiem” un “zemniekiem” tikai aklais neredzētu hūti.
    ==================
    Laikam esmu akls.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 25.04.2013. 12.24

    @klusais
    Visticamāk pirmais gribēja būt tikai Pulks, bet partijas valde saprata, ka bez plaši pazīstama līdera neies cauri (PS pagājušajās vēlēšanās saņēma daudz balsis tikai Kristovska dēļ (es nesaprotu, kur vēlētājiem bija prāts!)). Neviens negribēja un pieteicās Ēlerte. Viņas mērķis – tikai un vienīgi publiski pazākāt Ušakovu, jo ideoloģiski jautājumi viņai tuvāki nekā saimnieciskie!

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > garausiitis 25.04.2013. 19.54

    Fikseris Es balsoju par programmu, nevis harismu vai komunikaciju strategiju.
    =========
    Parādi man vienu programmu, kura ir izpildīta, vai kuru vismaz viņi ir centušies izpildīt.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > garausiitis 25.04.2013. 19.51

    Broka gan der par seju,
    ==========
    …gan pakaļu…

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    guna_sniedzina > garausiitis 25.04.2013. 20.32

    Tur pat nebija nekāda konkursa, jo neviens nevēlējās uzņemties šo lomu.
    It kā VD un Rudā Lapsa paši piedāvāja Ēleretei šo lomu.

    Bet Rīgas sarakstu salika TwitterPūks Olafs Pulks.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 27.04.2013. 16.19

    Antāne vai Broka būtu labāka mēra kandidāte par Ēlerti, kurai ir milzu pieredze Dienas vadīšanā tik ilgus gadus,
    ======================
    Antāne vai Broka vēl nevienu avīzi līdz bankrotam nav novedušas.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 27.04.2013. 16.27

    zanE, ja godīgi, tad neviens pēdējo 25 gadu laikā nav cienīgs saukties par labāko Rīgas mēru, jo tik daudz mēslu ievārīts. Ja ne metro, tad , es nacionālists, par tādu nosauktu Rubiku.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 27.04.2013. 16.23

    Bet, jā, antireklāmā par Ušakovu viss teiktais ir patiesība, bet gribētos zināt, ko Vienotība piedāvā. Būtībā neko, tik baida ar Ušakovu.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 25.04.2013. 13.11

    Ēlerte tīri vizuāli neder nr.1 , tāpat kā Antāne no RP – gudra , bet ne pilsētas seja …
    ===============
    Broka gan der par seju, un ne tikai…

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 25.04.2013. 13.09

    Vienreiz klusais kaut ko jēdzīgu uzraksta.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 27.04.2013. 16.29

    Un sociālās programmas pēdējos 25 gadus ir tikušas atstātas novārtā, tāpēc tas ir Ušakova milzīgais pluss attiecībā pret latviešu partijām. Politiskā konkurence ir darījusi labas lietas.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 25.04.2013. 17.50

    Atmest pīpēšanu ar saulesbrillēm?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 27.04.2013. 16.20

    Turklāt Broka ir daudz smukāka par Ēlerti. :)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 27.04.2013. 16.24

    Bet mēs baidāmies gan no Ušakova, gan Ēlertes. brrrr

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 27.04.2013. 12.14

    Bet – paskaties uz lietām no nedaudz cita redzes lenķa – lai kļūtu par Rīgas mēru ir vispirms jāsaņem pietiekams vēlētāju atbalsts . Par to kā balso mūsu vēlētājs esam runājuši ne reizi. Vismaz es nenolieku Sarmīti kā vadītāju , bet gan to ,kā rīkojas Ušakova un Amerika konkurenti . Pirms gada jau bija zināms,ka galvenais jautajums šajās vēlēšanās Rīgā būs tas vai Ušakovs ar Ameriku dabūs 50%+1 balss. Vai Bet var pateikt kas ir darīts, lai to sasniegtu? Manuprāt viss ir tikai sačakarēts . Un kur Sarmītes kā līderes ieguldījums ? Paskaties no malas – nāk Ušakovs ar Ameriku smaidīgi un stāsta tautai cik jauki , ka beidzot Rīgai ir koalīcija ,kas nestrīdas un dzīvo draudzīgi, kamēr konkurenti viens otru apkaro . Un par reklāmu – vai labākais risinājums ir nomelnošanas kampaņa ? Un pavisam triviāli – no parasta cilvēka viedokļa skatoties – kurš mērs izskatās labāk kā pilsētas – Ušakovs ar patiesu smaidu vai Sarmīte kurai smaids tāds , ka liekas pistole pie deniņiem pielikta , lai pasmaidītu.
    Un par devumiem pilsētai – kurš noliegs , ka Ušakovs ir izdarījis pilsētai tādas lietas ka bezmaksas transports atsevišķām grupām , vēl citas sociālas lietas … Tiesa ko tas maksā daudzi neiedziļinās , bet tā jau ir mūsu vēlētāju izglītošanas problēma.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Ansis > garausiitis 26.04.2013. 12.51

    Nasing spešal: Pievienojos. V programma ir ļoti laba, bet personālijas un komunikācijas stratēģija ir zem jebkuras kritikas
    ————————————————————-
    Vai Tu to programmu vismaz palasīji?
    1) astoņos gados divkāršosim pilsētas budžetu izglītībai
    2)Sniegsim atbalstu pirmajam mājoklim jaunajām ģimenēm.
    3)Rīgas Ceļu fondu veidos valsts un pašvaldības budžeta piešķīrumi
    4)Līdz Latvijas simtgadei Rīgā būs jauna koncertzāle, Laikmetīgās mākslas muzejs un paplašināta Mežaparka estrāde.
    5)Rīga piederēs Latvijai arī saimnieciski – skolas, bērnudārzi un slimnīcas iepirks veselīgu, svaigu vietējo pārtiku, nākotnē pilsētas transportā lietos Latvijā ražotus transportlīdzekļus un degvielu.
    6)Ierēdņu atalgojums būs atkarīgs no viņu darba rezultātiem un iedzīvotāju apkalpošanas kvalitātes.

    Es šeit izcēlu pāris punktus, kur Vienotība Rīgā sola to, ko pati kritizē nacionālā līmenī.
    Pirmkārt jau sasolīta tāda debesmanna, ka finansiāli tas nav iespejams, kautgan paši kritizē esošo domi par teriņiem;
    Otrkārt ieredņu prēmēšana un vietejo produktu iepirkšana ir lietas, ko tieši Vienotība ir kritizējusi un centusies ierobežot nacionāla līmenī;
    Treškārt – ceļu fonds – tieši Vienotība ir ta, kas tādu fondu likvidēja un tieši Vienotības Vilks ir aktīvākais, kas iebilst šādai fondu un iezīmētu izdevumu veidošanai.

    Ko no tā secināt?
    Vienotībai šoreiz ir totāli populistisks piedāvājums un atklāti meli un no prakses skaidri redzams, ka Vienotība šāda veida politiku praksē nemaz neveicina.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 25.04.2013. 12.50

    NaSp – ja par atpazīstamību , tad laikam no nosauktajiem lielākā varētu būt Ievai Akurāterei :) Laikam esam vienoti tajā , ka Ēlerte nav labākais kandidāts ar nr.1 :)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 25.04.2013. 12.04

    @klusais
    Pievienojos. V programma ir ļoti laba, bet personālijas un komunikācijas stratēģija ir zem jebkuras kritikas!

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > garausiitis 25.04.2013. 12.50

    Klusais, Vienotībā, visticamāk, loģiskākajiem prātiem saprotot, ka šoreiz vinnēt Rīgā nav iespējams, nebija neviena, kurš gribētu cīnities par vietu uz tāla benķīša opozīcijā un… = tad tika izsludināts iekšējais konkurss: lai piesākās tas, kurš grib pats. Un = protams, pieteicās Sarmīte un Solvita kandidaturu apstiprināja šo Ziemeļu Pērles Konstruktori.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 27.04.2013. 19.39

    zane – atvaino, aizrāvos :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 27.04.2013. 19.37

    …Klusais…”aizmirsti… , neviens neieklausās…”

    ….tagad mana kārta jautāt – vai tad “smailīšus” neredzēji?…:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > garausiitis 25.04.2013. 12.55

    Man tiešām patiktu Elerte – Rīgas Domes priekssēdētāja. Rīgai ir nepeiciešami gudri un intelektuāli vadītāji!

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 27.04.2013. 16.33

    Dārgās Dāmas Bet un Zane – es atļaušos vēlreiz pateikt, ka V un pārējie nacionālie veidojumi zaudēs Rīgu savas iedomības un muļķības pēc, kaut gan gudri rīkojoties varētu pacīkstēties ar Ušakovu un Co.
    Vai kāda no Jums , dārgās Dāmas , varētu man liekot roku uz sirds apgalvot ,ka Sarmītes Ēlertes komanda ir izdarījusi visu maksimāli iespējamo ,lai sasniegtu Rīgā maksimālo rezultātu ? Vai Jums gadījumā nešķiet ,ka viss iet zināmā pašplūsmā ?
    Par reklāmām – ok , viss ir pareizi un fakti arīdzan, bet ko TV vērotājs labāk vēlētos redzēt un dzirdēt – Ušakovs ir tāds un šitāds , vai arī stāstu , ka mums ir jaunas ģeniālas idejas ko darīt Rīgas uzlabošanai ? To ,ka Ušakovs ir sagāzis brīnumus es zinu, bet tas ko es nezinu ir stāsts par to ,ko piedāvā labāk izdarīt . Ir kāda ideja ar kuru paķert vēlētāju? Nomainīt Loginovu ? Un kāds naivi domā ,ka kaut kas briesmīgi mainīsies ? Neesiet idioti , tās lietas tā nenotiek. Nomainīt Bemhenu ? Bija labs Aksenokam, Birkam , Ušakovam …. Vajag pozitīvu ideju ar ko pacelt vēlētāju , bet idejas ta nav …

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 27.04.2013. 19.33

    zane – aizmirsti… , neviens neieklausās …. , ūdens smeļas mutē un tad sāk mētāties kā pendeles :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 25.04.2013. 11.44

    klusais. +1

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 27.04.2013. 19.35

    Par Ceļu Pārvaldi – viennozīmīgi shēma pirms vēlēšanām, starp citu aizsākumi pie Bojāra, kad asfalta rūpnīcu ielika pamatkapitālā . Nez ko Fišers tagad saka :(

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 25.04.2013. 12.33

    NaSp – Ēlerte plaši pazīstams līderis ? Tad jau labāk Ieva Akurātere , uzdziedātu Palīdzi Dievs un visi pavilktos , vai Aigars Pētersons, kas bērnu dakteris – iedomājies cik mīļi un specialists labs . Ēlerte tīri vizuāli neder nr.1 , tāpat kā Antāne no RP – gudra , bet ne pilsētas seja …

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 27.04.2013. 15.42

    …Bet… “Varbūt jūs kāds varat to pateikt, ar ko šis Ušakovs tā izpelnījies super varoņa titulu, jo darbus neredzu nekādus!”
    ————————

    …kā gan Tu neesi pamanījusi Ušakova labos darbus, ja pat nacionāļu Broka Ušakovu nosauc kā labāko Rīgas mēru!?!….:))

    – “Broka sola turpināt Ušakova sociālās programmas rīdzinieku atbalstam, varbūt pat uzticēt šo programmu vadīšanu pašam Ušakovam, kurš Brokas domē varētu vadīt Sociālo jautājumu komiteju. Arī uz jautājumu, kurš bijis līdz šim labākais Rīgas mērs, Broka negaidīti nosauc tieši Ušakovu, nevis partijas biedru Jāni Birku vai kādu citu no latviešu politiķiem.”

    http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sestdiena/broka-usakovs-vares-vadit-socialo-komiteju-14005308?cp=1#comments

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 29.04.2013. 09.55

    Klusais, nebūt viens Bojārs neizloloja Zelta tiltu Rīgai, jo Attīstības departamentu tolaik vadīja Dolopolovs, un , kā te jau sen komentētāji arī to pamanījuši, ka uz parakstītā līguma par šo Zelta tilta būvi ir arī ne tikai Bojāra, bet arī Dolgopolova paraksti!
    Aksēnoku vainot ir viegli, jo šo epopeju labi atceros, jo Aksēnoks bija parakstītā līguma par tilta būvi kārtējais sasaistītais ķīlnieks: sak, pa labi iesi: maksāsi soda naudas par līguma laušanu, ja pa kreisi iesi: maksāsi par sadārdzinājumu Rāvja firmai, bet, ja taisni iesi: maksāsi arī uz priekšu milzu summas un nekur no tā nespruksi. Vai tad ar citiem zagļu noslēgtajiem līgumiem nav tas pats! Piemērs: Austrumu robeža vai arī nupat VID būvniecība Rīgā!
    Nekā jauna !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 27.04.2013. 11.24

    Līdumniek, piekrītu.
    Vispār nesaprotu, kāpēc Sarmītei tā uzbrūk? Būtu ļāvuši viņai pastrādāt un tad vērtēt. Domāju, ka Sarmīte tīri labi var būt Rīgas mērs, jo neredzu ko Ušakovs pa šiem gadiem īsti ir padarījis Rīgā!
    Varbūt jūs kāds varat to pateikt, ar ko šis Ušakovs tā izpelnījies super varoņa titulu, jo darbus neredzu nekādus!
    Klusais ir sācis dziedāt kopā ar Normundu, un tas ir skumji, jo neredzu neko ar ko tāda Antāne vai Broka būtu labāka mēra kandidāte par Ēlerti, kurai ir milzu pieredze Dienas vadīšanā tik ilgus gadus, un ta sbija milzu kolektīvs. Manuprāt Sarmīte ir harizmātiska persona un ir viņai nopelni Vienotības izveidošanā. Tātad viņai ir talants un darba spējas liela kolektīva vadīšanā, arī pārliecināšanā un kolektīva kopējo interešu saturēšana!
    Var jau to pavērst arī citādi, bet tas manuprāt, ir personīgas izvēles forma, jo nomelnot var visus- vajag tik rakt!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    oktaavs > garausiitis 25.04.2013. 12.58

    Nasing spešal !
    Augsprātība, stūrgalvība un harizmas trūkums ir tas, kas viņu daudziem atgrūž!
    ______________________________
    Jā !
    Ilgi letiņi meklēja kandidātu, kas zaudēs Ušakovam vienos vārtos ? Atrada beidzot ?

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 29.04.2013. 10.18

    Bet – tagad arī Ceļu pārvaldes pārdošana – to epopeju arī iesāka Bojārs uzgrūžot asfalta rūpnīcu :)
    Bet par Aksenoku – sēdējām Domē pie viena galda – es , Aksenoks un vēl viens kekss , ko nesaukšu vārdā – man bija info par nelikumībām RS ,kuras varēja elementāri pierādīt paprasot konkrētus dokumentus . Aksenoks godīga labradora acīm skatoties teica, ka nav problēmu, viņš ir ieinteresēts nogriezt kreisās lietas un es dabūšu info uz kura bāzes varēs pierādīt līdzekļu izšķiešanu. Pēc sarunas mans vārdā nenosauktais kolēģis piedāvāja saderēt , ka es neko nedabūšu – es protams zaudēju , jo ticēju Aksenoka labajai gribai. Izrādijās,ka Aksenoks ir tāds pats maita kā citi un mans paziņa to ļoti labi zinaja …
    P.S. Par tiltu cik atceros pirmās summas par kurām runāja bija 200 mio un gatavi bija to celt par šo summu horvāti .

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 27.04.2013. 17.38

    …Klusais….neviens darbs nevar tikt paveikts tik labi, lai to nevarētu izdarīt vēl labāk….esam pieraduši pie apstulbinošām reklāmām un, ja to nav – tad tevis (partijas) nav vispār?….
    …manuprāt, Vienotība ir izvēlējusies pareizo taktiku – tikties klātienē ar Rīgas iedzīvotājiem….kāpēc?…skaidrošu: TV un radio reklāmas drīzāk nokaitina, nekā uzrunā….Saeimas vēlēšanas no pašvaldību vēlēšanām tomēr radikāli atšķiras – jāuzrunā konkrēts vēlētājs….un reklāmas maksā naudu….kāpēc rīdziniekiem domātās reklāmas būtu jāklausās/jāskatās reģionu iedzīvotājiem?…vienvalodīgais vēlētājs tendēts informāciju uzņemt no sev tīkamajiem ziņu kanāliem, bet rīdzinieki nav tikai latvieši….
    …tāpēc uzskatu, ka Vienotība pieņēmusi pareizu lēmumu – koncentrēties uz sarunu ar vēlētāju aci pret aci….starp citu, esmu dzirdējusi labas atsauksmes pēc tādām tikšanās reizēm….

    …par programmu – protams, tajā nevar ietvert katra rīdzinieka sapni….un pārmetumus par populismu arī uzskatu par ne īsti korektiem…tā ir ilgtermiņa programma un izpildāma….uzņēmēju atbalsts (ne tikai savējo)rada darba vietas un ekonomisko izaugsmi….Eiropas fondu piesaiste lielajiem projektiem, tā ir arī pastiprināta kontrole, ne tā kā gadījumā ar “zelta tiltu”, kad tika darīts jebkas, lai tikai izvairītos no Eiropas naudas piesaistes – rezultātu visi zinām….

    …un vēl – esam šīs vēlēšanas pieņēmuši kā pilsētas mēra skaistumkonkursu, kuru uzspiedis Ušakovs….mērs vienpersoniski nevar paveikt neko!…tas ir komandas darbs – ko šajā sacensībā/konkursā esam piemirsuši….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 27.04.2013. 18.50

    Tad nu par tiltiem :) Tiltu izloloja Bojārs juniors :) Aksenoks ar Birku nenokontrolēja izmaksas :) Būsim reāli – Aksenokam ar komandu bija iespējas ko lauzt sistēmā , bet pietrūka gribas …
    Par siltumapgādi,siltināšanu un tamlīdzīgiem procesiem – pats personīgi pirms iepriekšējām Domes vēlēšanām JL bosiem piedāvāju komunikāciju ar mikrorajonu iedzīvotājiem , kur izklāstīt programmu , ieguvumus utml. Domājiet kādam tas interesēja ? Tur ļaudis lido savā orbītā :)
    P.S. Te interesantāks pasākums, kas aizskrējis garām bez rezonanses :) – RD par 6,2 miljoniem latu pārdod AS ‘Ceļu pārvalde’ kontrolpaketi

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 25.04.2013. 12.06

    NaSp – visu izšķir kadri :) , reizēm frizūras :)
    P.S. Gribētu redzēt kuram no Vienotības skaidrā prātā ienāca doma Ēleri likt par pirmo nummuru ?

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    oktaavs > garausiitis 25.04.2013. 12.31

    klusais
    Labs :) It īpaši 4. punkts.
    Dažām liekas, ka pavicinās frizūru, pateiks pāris teikumus reizi menesī tautai un tāpēc tiks automātiksi ievēlētas. Noteikti..

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 27.04.2013. 15.19

    …Klusais….šoreiz mīnusiņš arī no manis…. :)

    …faktiski Bet jau visu ir pateikusi….atliek vien piebilst – nu,nav!…nav Latvijā Čičolīnas, kas varētu iekarot vēlētāju sirdis ar saviem daiļumiem…. :))

    …vai tomēr – neesam vēl izauguši no skaisto frizūru un pavedinošā smaida kārdinājumiem….

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 27.04.2013. 17.38

    Klusais, starp citu Vienotības reklāmā vajadzēja gan pateikt, kā Ušakovs iztērējis slikto labējo partiju uzkrāto naudu Zelta( viņu pašizlolotā) tilta kredīta atmaksai. Starp citu, ko Tu pats gribēji no Vienotības reklāmas?
    Es domāju, ka par maz izanalizēts publiski cik tad īsti labs mērs ir Ušakovs nevis piebalsot līdzi Ušakova apjūsmotājiem , bez kādas viņa darbu analīzes, ja šādi labie darbi vispār bijuši.
    Ko tad īsti pa šiem gadiem Ušakovs ir veicis Rīgas iedzīvotāju labā. Piemēram arī tajā pašā siltumapgādē un tās uzlabošanā?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > garausiitis 25.04.2013. 13.37

    Tā ir, kad smēķē ar saules brillēm uz acīm, labāk atmet, pirms atmirst arī muguras smadzenes.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    piziks > garausiitis 25.04.2013. 13.05

    Klusais, mazliet citādi, — šoreiz Rīgas Dome tiks i Sašam, i Pašam, I Nilam, i Gaļinai Petrovnai. Toties “nosacīti” statistiskie latvieši sadalījās un sevi no konkurences izslēdza ar apskaužamu paredzamību.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 27.04.2013. 17.31

    Klusais, nav jau grūti prasīt jauna sidejas, kas visiem aizcērt elpu.
    Diezin, vai Rīga turpmāk spēs kaut ko uzcelt vai atmaksāt lielākus pabalstus trūcīgajiem, jo Rīga smaks ir tukšs- tas ir pirmkārt, bet otrkārt vajadzēs miljonus ar kuriem 2014. gadā sākt atmaksāt pašu saskaņiešu un sociķu izloloto un galīgi sapūdelēto Zelta tiltu! lai viņiem arī veicas pašu mēslus sakārtot, jo paši jau paguvuši iztērēt tos 70 milj, kurus tomēr par spīti ideju trūkumam, klusi sagādājušas latviskās labējās partijas.
    Kā bija tajā latviešu dziesmā par tukšu plātīšanos un pelavu vešanu uz tirgu.
    Ja tramvaja biļetes nestrādājošiem pensionāriem ir viss, ko padarījusi Ušakova vadītā R dome pa visiem šiem gadiem, ir tie milzu panākumi , tad lai tik viņš kreiliski turpina tranžierēt naudu. Mani interesē no visas sirds, kur ņems pats tos miljonus ar ko nosegt budžeta deficītu. Cik tur viņam pietrūka? Vai tik ne veseli 50 miljoni budžetam vien, kur tad vēl tiltam ņems! Būs zēnam jāklaigā vēl skaļāk!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 27.04.2013. 19.24

    …Klusais… “… pats personīgi pirms iepriekšējām Domes vēlēšanām JL bosiem piedāvāju komunikāciju ar mikrorajonu iedzīvotājiem , kur izklāstīt programmu , ieguvumus utml.”….
    —————————

    …nu, redz, iekausās taču! – vienkāršā Rīgas iedzīvotājā, kurš pat nav partijas biedrs…un….nepagāja ne 4 gadi – ierosinājums tiek īstenots!…. :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 27.04.2013. 19.17

    …Klusais…tās rezonanses nav, jo ļautiņiem grūti aptvert, kā jaunais īpašnieks AS «Rīgas Sanitārā transporta autobāze» spēs nodrošināt jauniegādātā uzņēmuma pamatdarbību, kas ir – pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu (autoceļi, ielas, pārvadi, tilti, laukumi) būvniecība un uzturēšana, tehniskās dokumentācijas izstrāde, lietus kanalizācijas, ūdens novadīšanas sistēmu un izplūdes kolektoru funkcionēšanas nodrošināšana….. :))

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 27.04.2013. 13.35

    Klusais!
    “Un par reklāmu – vai labākais risinājums ir nomelnošanas kampaņa ? Un pavisam triviāli – no parasta cilvēka viedokļa skatoties – kurš mērs izskatās labāk kā pilsētas – Ušakovs ar patiesu smaidu vai Sarmīte kurai smaids tāds , ka liekas pistole pie deniņiem pielikta , lai pasmaidītu.”

    Man kaut kā jocīgi liekas tas, ka raksti, ka Vienotiba veic nomelnošanas kampaņu pret SC! Kas tad tajā “kampaņā” ir nepatiess? Vai tas, ka Ušakovs parakstījās par krievu valodu? Vai tas, ka saticies ar Krievija spiegu, kuru toreiz Māris Riekstiņš neparko nespēja vienkārši izraidīt no Latvijas??? Kas tur vēl bija tajā reklāmā? Tikai patiesi vārdi atškirībā no Ušakova tā saucamajām nomelnošana kampaņām uz saeimas vēlēšanām, kuras pārraidīja no rīta līdz vakaram gan radio 1. programma, gan LTV utt! Vai Ušakovs nemeloja par to, ka Dombrovskim esot pieņemti padomnieki ar lielākām algām, bet, kā dzirdēju radio iepriekš, tad Ušakova padomniekiem b ir lielākas algas, bez tam, viens padomnieks bija pat no Krievijas, bet to jau laikam visi aizmirsuši.
    Tu jau vari dziedāt tagad citu dziesmu, bet varu Tev pateikt, ka Vienotības reklāma vienkārši atgādina Ušakova un viņa draugu “labos darbus”, jo Lapsa un co, jau tā pacentušies izdarīt Ušakova vietā izceļot Zaķa PVN 7000 Ls milzu nozieguma un aprakstu vērtos sējumos, kaut Zaķis to auto nopirka personiski un to PVN samaksāja mīļā miera labad!
    Ak, kā man riebjas , ja noēd savējos par niekiem! tad nu gaidām, ka politikā neviens godīgs cilvēks neies, jo gan jau katram ir kāds sīkums ne tā! Es domāju, ka arī Čepāne vairs nekandidēs, jo priekš kam viņai ļaut sevi vazāt pa mēdijiem sīkumu dēļ! Paši palīdzam noēst savējos par prieku Grostiņam un citiem .
    Piekrītu Fikselim , Nomalei un Līdumniekam!!! Labi, ka ir vēl tādi! Paldies viņiem!
    Bez tam labais Ušakovs kopā ar Ameriku nobremzējis vecā kolhoza priek’;ssēdētāja Loginova amata pārskatīšanu RBO, jo ostai taču galu galā ir jāiemaksā gan valsts , gan pašvaldību budžetos kaut kas no peļņas, bet Tev jau laikam tas neinteresē un viss ir labi, ja to dara izslavētais un labais apaļvaidzis Ušakovs& un viņa draudziņš Ameriks ar apšaubāmo reputāciju visās jomās.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 25.04.2013. 20.03

    Sakomoto – neesi vienīgais , kuram pakaļas tuvas :)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 25.04.2013. 13.04

    Lidumnieks – pieļauju,ka Broka un Antāne ar ir gudras un inteliģentas , bet te runa ir nedaudz citām lietām . Ja piemēram Broka vai Antāne daudz ko neizsaka vēlētājam, tad par Elerti noteikti ir savs viedoklis un baidos ,ka mīnusiņu tur būs vairāk …

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > garausiitis 25.04.2013. 12.41

    @klusais
    Es domāju, ja kāds veiktu socioloģisko aptauju, tad Ēlertes atpazīstamība noteikti būtu labāka kā dažam labam ministram. Un arī līderību nevar apšaubīt – tikai ne politiskajā kontekstā. Augsprātība, stūrgalvība un harizmas trūkums ir tas, kas viņu daudziem atgrūž!

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > garausiitis 25.04.2013. 12.58

    Nu tik laiž, galvenā Vienotības problēma ir tā, ka viņi iestājas par godīgu politiku, bet vismaz ik pa pāris gadiem izlien āža kāj.., atvainojiet, zaķa ausis. Jā, jā, salīdzinot ar pārējiem, protams, Vienotība ir mazākais ļaunums, jo aiz NA, “zaļajiem” un “zemniekiem” tikai aklais neredzētu hūti. RP arī sāk buksēt, piemēram, topošā skolotāju atalgojuma sistēma galīgi neizklausās pēc “nauda seko skolēnam” – nez, kurš sabotēja?

    Es nesaku, ka Vienotībai vai kādam citam ir jābūt svētajam, bet ir jāprotas, un tie, kuru gods aptraipīts, jāsūta politiskajā pensijā. Un Vienotībai beidzot jāsaprot, ka to, ko hūtistu/kremlinu elektorāts piedod saviem politiķiem vai pat uzskata par pareizu rīcību, cik nu ilgi viņu atbalstītāju atmiņa vispār kaut ko atceras, V/RP elektorāts savējiem pieminēs mūžīgi, kamēr partija nebūs labojusies.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > garausiitis 25.04.2013. 18.58

    Vienotība savāks savus padsmit-divdesmit procentus! Iemesls ir ļoti vienkāršs. Neesmu Vienotības fans, bet par to balsoju un balsošu, jo cita varianta manā interešu lauciņā vienkārši NAV! Par ZZNA nebalsošu principā. Tāpat kā par krievu nacionālistiem un sīkpartijām. Atliek vienīgi ņemt pildspalvu un svītrot, svītrot, svītrot. Varbūt tālajā galā būs kāds, kas par programmu interesēsies vairāk, kā par “čomiem”.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Nika > garausiitis 25.04.2013. 19.13

    Es balsoju par programmu, nevis harismu vai komunikaciju strategiju. Varat balsot par tiem harismatiskajiem, tikai Latvija nekur talu tad netiks.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Nika > garausiitis 25.04.2013. 20.23

    Finansiala stabilitate valsti nav atguta? Budzeta deficits nav samazinajies? Ekonomika nav sakusi augt? Ir un ta ir izpildita programma.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 25.04.2013. 12.54

    OT – bija iespēja uzvarēt nosacīti latviskajām partijām. Pašas norok šo iespēju . Beigas būs ne pašam , ne Sašam… Par to arī skrobe . Man personīgi pie vienas vietas ,kas Rīgā būtu pilsētas galva, tikai lai ne Ušakovs tandēmā ar Ameriku . Bet te kopīgo ideju noraka prastas ambīcijas.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

Jānis Derkusovs 25.04.2013. 14.56

Nu nav jau latviešiem varianta. Uz vēlēšanām ir jāiet un latviskās partijas jāatbalsta. Kura nu kuram sirdij tuvāka un tīkamāka.Un ja nepātīk personālijas, tad strīpa pāri’, lai paliek aiz borta, lai pie teikšanas nāk sarakstu beigu gali Tas varbūt liks politiskajai elitei pārdomāt, ko nozīmē politiskā atbildība.
Nū…Priekšā jau vēl 9.maija šovs…Un līdz 1.jūnijam tad vairs nav tālu…Un nekas tā nespēj apvienot un mobilizēt latviešus uz rīcību kā lielkrievu šovinisma krāšņa manifestācija.
Latviskās partijas ir jāatbalsta, bet….RP, kas tankisti, nav latviska partija. Balsot par RP ir balsot par SC un prokremlisko politiku Rīgā. To nevajag aizmirst

+13
-1
Atbildēt

3

    Una Grinberga > Jānis Derkusovs 25.04.2013. 23.20

    @jautājums
    Zaļie taču arī reklamējas kā atsvars starp pelēkajiem un sarkanajiem – būs tur, kur vairāk balsu – neatkarīgi no tā, vai pelēkais vai sarkanais!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 26.04.2013. 09.10

    Tradicionāli ZZS, kopā vai pa sastāvdaļām, nekad nav Rīgā bijis spēlētājs. Un TP un Šlesera bijušais elektorāts drīzāk atbalstīs SC& Ameriku.
    Bet vienozīmīgi gan ZZS, gan Zaļie aizskries pie Nila palēkdamis, ja tik viņiem būs kaut mazākā iespēja.
    Un par Zaļajiem…Ar tādu sarakstu kā viņiem…Viņi ir tādi paši dabas draugi kā pedofīli bērnu mīlētāji. Tā ir ņirgāšanās par Zaļo sabiedriskās kustības pamatprincipiem.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Nika > Jānis Derkusovs 25.04.2013. 19.21

    Balsot par ZZS ari ir balsot par SC. Ta izvele nav nemaz tik liela. V un varbut vel NA. Neka cita te nav.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 25.04.2013. 16.17

Piedāvāju palasīt izklaidējošu literatūru – priekšvēlēšanu programmas. Lielais vairums, protams, to nemaz nedara, jo papīrs jau pacieš visu. Taču manu interesi izraisījaa cits jautājums – cik nopietni pretendenti ir sagatavojušies, t.i. cik liela vēlme vispār ir saņemt (paturēt) varu savās rokās. Un atbildei uz šo jautājumu “ieteicamā literatūra” ir gana laba viela pārdomām…
http://www.cvk.lv/cvkserv/pv2013/saraksti/0100.html

+5
-1
Atbildēt

2

    piziks > brigita_damme_rtk_lv 25.04.2013. 19.19

    Musu alus… Palasīt jau var, bet paši rakstitāji pret saviem šiem darbiem taču attiecas kā pret nezinātnisko fantastiku: nevienu brīdi netaisās tās programmas realizēt, — ja, protams, neskaita, piem., zviedru banku lobēšanu, kas nav ierakstita nevienā programmā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    OT
    Pildīt vai nepildīt, fantastika vai ne – tas šinī gadījumā ir vismazsvarīgākais. Šeit cita fiška. Tā vairāk ir attieksme pret pašu procesu un tā dalībniekiem. Ja krietna daļa partiju vai apvienību, vēlētājus (it sevišķi to iespējamo daļu, kas varētu tās programmas arī izlasīt) uzskata par šaurpieru radījumiem, tad galu galā arī saņem sevis pelnīto skuju taku. Vai otrs variants – paši ir tik šaurpierīgi, ka domā, ka ar tāda līmeņa tekstiem var pavilkt(vai vismaz neatbaidīt) masas. Tik daudz PR speciālistu šais gados sagatavots! Es zinu, ka augstākās izglītības līmenis dažviet ir zems. Bet nu, ka tik ļoti…

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu