ASV: Latvijā galvenā cilvēktiesību problēma ir korupcija • IR.lv

ASV: Latvijā galvenā cilvēktiesību problēma ir korupcija

48
Foto: Jānis Saliņš, F64

Latvijā par pastāvīgu problēmu uzskatāma vardarbība pret sievietēm

Savā ikgadējā ziņojumā par cilvēktiesību situāciju pasaulē ASV Valsts departaments atzinis, ka 2012.gadā visnopietnākā problēma Latvijā bijusi korupcija, ziņo LETA.

Valsts departaments arī norāda, ka Latvijā joprojām ir neapmierinoši apstākļi ieslodzījuma vietās un ka cietumu apsargi pārkāpj ieslodzīto tiesības.

Tāpat kā gadu iepriekš, ziņojumā atzīts, ka Latvijā par pastāvīgu problēmu uzskatāma vardarbība pret sievietēm, tostarp izvarošanas un vardarbība ģimenēs, par ko bieži netiek ziņots policijai.

Starp citām cilvēktiesību problēmām minēti pārlieku ilgi pirmstiesas aizturēšanas termiņu, tiesas procesa kavēšana, politiska iejaukšanās “valstij piederošo mediju” darbā un pārlieku stingras birokrātiskās prasības sabiedrisku demonstrāciju rīkošanai.

ASV Valsts departaments norāda arī uz naturalizācijas lēno gaitu, kas liedzot 14% pieaugušo iedzīvotāju piedalīties vēlēšanās.

Tāpat kā pērn ziņojumā piesaukti arī antisemītiski incidenti, cilvēku kontrabanda un sociālā diskriminācija, kas vērsta pret seksuālajām minoritātēm, kā arī vardarbība pret bērniem.

Vienlaikus Valsts departaments atzīst, ka valdība visumā īsteno atbilstošus pasākumus, lai sodītu amatpersonas, kas pārkāpušas dienesta pilnvaras, lai gan korupcijas lietās joprojām pastāvot bažas par vainīgo nesodāmību.

 

Komentāri (48)

ineta_rr 20.04.2013. 12.19

Vai jums vienkārši nederdzas šis kremļa aģents, kas kā savu attēlu izmanto Latvijas Republikas ģerboni? Vai jums nav noriebies redzēt auto ar Latvijas numura zīmēm un Krievijas Federācijas vai PSRS karogiem, ģerboņiem? Vai jums nav noriebies vārda tiešā nozīmē redzēt okupantus* ar Latvijai naidīgu valstu simboliku bāžam to Jums un visai nācijai sejā? Es parasti esmu pret visādiem aizliegumiem, bet, acīm redzot, ir nepieciešams likums, kas noteiktu valstu, gan Latvijas, gan citu, oficiālās atribūtikas lietojumu Latvijā. Tai skaitā arī to, kā tiek iznīcināti, teiksim, nolietotie karogi, lai ir skaidrs, kurā brīdī karoga sadedzināšana pārtop par karoga zaimošanu. Cik atceros, tad pirms pāris gadiem jau bija šūmēšanās, ka pat daļa valsts iestāžu nezina, ka uz dokumentiem drīkst būt tikai vai nu iestādes, vai LV atribūtika, bet ne abas kopā.

* Kā citādāk nosaukt cilvēkus, kas sevi identificē ar režīmiem, kas Latvijai ir klaji nedraudzīgi vai mūs pat okupējuši, un nekad par to nav atvainojušies? Man nav pretenziju pret cilvēkiem, kas saprot, ka dzīvo neatkarīgā Latvijā, kurā jāievēro Latvijas paražas un tikumi, un ka viņi ir tādi paši Latvijas Republikas pilsoņi kā citi. Vai tiešām tas ir par daudz prasīts?

+9
-3
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > ineta_rr 20.04.2013. 13.01

    ——–ex-diena-lasitaji: “(..)
    Es parasti esmu pret visādiem aizliegumiem, bet, acīm redzot, ir nepieciešams likums,…….”
    ============================================================================
    Man arī patīk demokrātija, taču es tagad saprotu – amerikāņu, angļu, vāciešu, francūžu u.c. rietumnieku variants Latvijā nestrādā (neiet) un nestrādās. Vajag vietējās nacionālās īpatnības (mentalitāti) apjēgt:

    “Дуракам закон не писан” – закон может быть вменен только дееспособным лицам ( pīĀr-istu radītajiem “dzīvnieciņiem” likumu neuzrakstīsi)

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

ligakalnina 20.04.2013. 17.34

Pat ASV pamana, ka lielākā Latvijas problēma ir amatpersonu nesodamības atmosfēra, kas te radīta.
Tikai “tiesiskuma koalīcija” to nepamana, un nevēlas sakārtot likumdošanu un ierobežot tiesnešu patvaļu un korupciju tiesās.
Tāpat gan, kā policijas patvaļu, Jākobsona, Naglas un Gulbja gadījumi nevienā tiesiskā valstī nebūtu iespējami, un, ja notiktu, vainīgie saņemtu sodus.
Latvijā, vispār, CTB tiek uzskatītas par kaut ko neobligātu un, gandrīz vai, tādu muļķību.
Dabiski, CTB jēdziens Rietumos ir, zināmā mērā, degradēts, ar dažādu dīvaino, vai pat, iespējams, teroristu angažēto, kreiso pseidoliberāļu un šo ideoloģiju pārstāvošo organizāciju pūlēm( pēc terorakta Bostonā viens no kreisajiem Kanādas parlamenta liberāļiem pavēstīja ģeniālu domu, ka, vainīgi nevis teroristi, bet gan “sabiedrība”, kura “izstumjot” šos cilvēkus, un terorakts esot “protests” pret sabiedrību), bet, Latvijā līdz tam vēl stipri tālu.

+7
-3
Atbildēt

11

    Egitazz > ligakalnina 20.04.2013. 18.08

    viens no kreisajiem Kanādas parlamenta liberāļiem pavēstīja ģeniālu domu, ka, vainīgi nevis teroristi, bet gan “sabiedrība”, kura “izstumjot” šos cilvēkus, un terorakts esot “protests” pret sabiedrību), bet, Latvijā līdz tam vēl stipri tālu.
    ======
    nemaz tik tālu nav. Beslaņas skolas ieņēmējus arī daudzi jo daudzi latvieši arī nesauca par teroristiem, bet brīvības cīnītājiem, kas vienkārši spiesti karot tādā veidā, tāpēc viņi jau nav tik vainīgi.
    Tikai nez kāpēc kad viņus pašus kaut kas aizskar, tad viņi ātri aizmirst gan par cilvēktiesībām, gan par kārtību cietumos utt. Piemēram, ASV uzlikušas “mīksto” un neatzīst starptautisko tribunālu -lai ko darītu viņu kareivi, viņi soda (vai nesoda) paši.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > ligakalnina 20.04.2013. 20.58

    zanE, gribēju likt jums mīnusu par komentu no 20.aprīlis 2013 18:35, bet biju baigi izbrīnīts, jau saredzot divus mīnusus pie tā. Parasti es šajā portālā lieku mīnusus tur, kur visi pārējie lasītāji liek plusus, un otrādi, bet te pēkšņi tāds pārsteigums, ka “Ir” mainstream sācis atbalstīt manas domas. Tāpēc apsveicu “Ir” lasītājus ar nākšanu pie prāta. Arvien vairāk jūsējo kļūst par mūsējiem.

    Un tas IR pareizi.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > ligakalnina 20.04.2013. 23.40

    ——
    Gluži kā premjera “veiksmes stāsts” un tiesībsarga “veiksmes stāsta apraksts”:

    Dati liecina, ka ekonomiskā spriedze mājsaimniecībās nemazinās, gluži pretēji – turpina pieaugt. Nabadzības riskam un sociālajai atstumtībai tiek pakļauti 40 % Latvijas iedzīvotāju, tostarp 43 % bērnu un 33 % pensionāru.”

    Ar mirdzumu acīs. Tiesībsarga atskaite pārsteidz pat liberāļus

    http://www.aprinkis.lv/sabiedriba/dzive-un-ticiba/item/8249-ar-mirdzumu-acis-tiesibsarga-atskaite-parsteidz-pat-liberalus

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 20.04.2013. 20.01

    zanE….vai netiek draudēts ar DDD?…
    ______________________
    Bezgalīgas šausmas:):):)

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 20.04.2013. 20.00

    Krievijā par teroristiem pasludināja dažus jauniešus, kas iebruka kāda augsta ranga ierēdņa kabinetā, un izvirzīja politiskās prasības, pie kam neviens cilvēks necieta.
    Visus ietupināja uz ilgu laiku.
    Par “masu nekārtību” organizētājiem pasludināja gaišus cilvēkus, kas meta OMoNAm, kurš tos dauzīja, tukšas plastmasas pudeles, un apgāza pāris pārvietojamās tualetes.
    Tev vajag tādu Latviju, policejisku valsti pēc Krievijas parauga?
    Man tādu Latviju nevajag, kaut, uz to pusi jau iet, referendumus “tiesiskuma koalīcija”, faktiski, aizliedza, slepenības arvien vairāk, manuprāt, gan tie, kas uzskata, ka vajadzīga DDD, gan tie, kas uzskata, ka vajadzīgs pilsonības nulles variants, ir tiesīgi par to runāt un mēģināt to panākt ar legālām politiskām metodēm, bet, bez vardarbības.
    Nevajag šo demagoģiju par terminoloģiju, ne par to šeit iet runa, ar terorismu šeit saprot vardarbību ar nolūku nogalināt un iebiedēt pēc iespējas vairāk cilvēku.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 20.04.2013. 18.59

    zanE – terorisms ir vardarbība un nogalināšana, un nejauc to ar legālu politisko darbību, jādomā, pati saproti atšķirību, tikai, nezin kāpēc, izliecies, ka nesaproti.
    Ja V mītiņus, politiskās prasības, utt., uzskata par terorismu, un likuma pārkāpumu, kas liedz koalīcijai to aizliegt?
    Visa tava šūmēšanās izskatās pēc kārtējās uzsildītās un ieskābušā “krievi nāk” pirmsvēlēšanu zupas, citam nekam fantāzijas nepietiek, NA tāpat populismā nepārspēsiet, nekļūstiet smieklīgi.

    Kolpants – teroristus neviens neattaisno ne Beslanā, ne Nord Ostā, bet, kad šauj ar tankiem, raķetēm, un ugunsmetējiem pa skolu, kas pilna ar bērniem, vai ielaiž indīgu gāzi ēkā, kur ķīlnieku 100reiz vairāk, kā teroristu, un, tā vietā, lai teroristus apcietinātu, kaut, tie ir bezsamanā, tos visus nogalina, lai tie nepastāsta, kas tad, īsti, tos teroraktus organizējis, nu, dabiski,simtiem nogalinātu bērnu vai Nordosta ķīļnieku Krievijai ir sīka vienīb, cilvēka dzīvībai tur vienmēr bija nulles vērtība, tad, kurš tad ir galvenasis terorists?
    Visā pasulē galvenais ir izglābt ķīlniekus, Izraela viena sava ķīlnieka dēļ atbrīvoja no cietuma ap 1000 teroristu, Krievijā savu iedzīvotāju dzīvība neintersē, galvenais – iznīcināt teroristus.
    Un, ctb tiek pārkāptas, zināmā mērā, visur, bet, tas mērs atšķiras, salīdzināt Krieviju un ASV vispār smieklīgi, ASV ir nopietna valsts, Krievija ir parodija uz valsti bez normālas valsts atribūtikas – vēlēšanām, parlamenta, tiesām, ārpolitikas, izņemot “visi mūs apbižo” un “darīsim par spīti pindosiem – amerikāņiem”, utt, ar absolūti korumpētu, degradētu un amorālu “eliti”, bet, tai ir energoresursi un raķetes, tāpēc ar to vēl rēķinās, un, ar visu to, Krievijas ekonomika ir nedaudz virs 2% no pasaules ekonomikas, un, civilizētās valstīs, atzīstot Krievijas vēsturi, kultūru, utt., patreizējo režimu vienkārši piecieš, un izturas pret to ar arvien lielāku pretīgumu, kā arī tikai var izturēties pret šo režīmu jebkurš cilvēks, kam ir kaut neliela izpratne par morāli, ētiku, taisnīgumu, un līdzīgām lietām.
    Ar to negribu teikt, ka slikta ir krievu tauta, bet, krievu “elite” ir atbaidoša.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 20.04.2013. 21.25

    Psiholoģiskais terors un terorisms, tomēr, ir atšķirīgi jēdzieni.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 20.04.2013. 21.05

    …Dzeri….Tev, nu gan, vajadzētu zināt, kas ir psiholoģiskais terors….:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 21.04.2013. 21.12

    kolpants
    “Beslaņas skolas ieņēmējus arī daudzi jo daudzi latvieši arī nesauca par teroristiem”

    Vai tās Beslanas skolas, kuras audzēkņus pavēlēja sadedzināt dzīvus absolūtais krievs, paranoidālais un atriebīgais kodolterorists un pedofīls, Putins?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 20.04.2013. 18.35

    …”Bostonā viens no kreisajiem Kanādas parlamenta liberāļiem pavēstīja ģeniālu domu, ka, vainīgi nevis teroristi, bet gan “sabiedrība”, kura “izstumjot” šos cilvēkus, un terorakts esot “protests” pret sabiedrību), bet, Latvijā līdz tam vēl stipri tālu.”
    ——————–

    …nesaki viss!…-“Latvijā līdz tam vēl stipri tālu” – tad vispirms jānoskaidro, ko mēs saprotam ar vārdu “terors”, vai jēdzienu “terorisms”….ne vienmēr teroru pret sabiedrību var klasificēt tikai kā vardarbību un nogalināšanu…..manuprāt, mēs jau 20 gadus diendienā saskaramies ar teroru pret pamatnāciju – dažādu organizāciju un partiju apzinātu darbību, kuru mērķis ir iegūt politisku varu, izraisīt iekšpolitisku vai starptautisku nestabilitāti….referendumi, parakstu vākšanas, īpašu privilēģiju pieprasīšana, kūdīšana, autonomijas apgabalu pieprasīšana…
    …varam būt toleranti un visu pabāzt zem demokrātijas karoga, tā radot ilūziju par visatļautību, bet piesegt to visu ar vārda brīvību….kurš un kad novilks šo robežu?….
    …mums arī vainīga sabiedrība vai valdība, jo nav spējusi integrēt daļu sabiedrības, “izstūmusi” – nepaņemot valdībā?….esam taču to dzirdējuši…tāpēc neņemtos apgalvot, ka “Latvijā līdz tam vēl stipri tālu”….

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 20.04.2013. 19.47

    ….kāpēc – izlikšanās?….vai mums netika solīta Biškeka?…vai netiek draudēts ar DDD?…tas nav psiholoģisks terors?…Tev tā ir demokrātija…vārda brīvība…kā – kuram….

    -“Terorisms (no lat. terror – šausmas) – iebiedēšana vai vardarbības pielietošana, lai panāktu apdraudētās puses piekāpšanos politiskos, juridiskos vai ekonomiskos jautājumos.

    Terorisms visbiežāk ir saistīts ar politiku jo, veicot terora aktus, tiek izvirzīti ideoloģiski vai politiski mērķi. Ir grūti noformulēt visaptverošu terorisma definīciju, taču visbiežāk terorisms tiek definēts kā politiskās noziedzības veids, kas akcentē vardarbību (slepkavības, izpostīšanu, cilvēku izkropļošanu vai vardarbības draudus, tādējādi terorizējot individuālas personas, grupas, savienības vai valdības) kā mehānismu, kas radītu vai veicinātu pārmaiņas (ja tas nav iespējams likumīgā ceļā).”

    http://lv.wikipedia.org/wiki/Terorisms

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

archoftriumph 21.04.2013. 06.40

Amerikovs, usakovs, loginovs

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu