Deivids Holahans, reklamē Latviju • IR.lv

Deivids Holahans, reklamē Latviju

4
«Divas dienas pa 18 stundām! Režisors Jānis Nords ir perfekcionists,» par filmēšanos LIAA jaunajā video saka Rīgā dzīvojošais amerikānis Deivids Holahans. Honorāru viņš atdevis Ziedot.lv — ir lepns par iespēju brīvprātīgi reklamēt Latviju.
Ieva Puķe

 

Vieni zvanījuši, lai paslavētu, citi jautājuši, vai viņš palicis bez darba. Vēl kāds izsaucies: «Deivs gan labi tēlo, ka neko nezina par Latviju!» Tāda bijusi reakcija uz Deivida Holahana (44) līdzdalību jaunajā LIAA klipā par investīciju piesaisti. Filmu studijas Tanka producētajā  video viņš par Latviju ziņkārīgi iztaujā kādu «britu investoru».

Deivids Holahans, atvaļināts amerikāņu pulkvežleitnants, Latviju pazīst kopš 2001.gada. Uzaudzis Filadelfijā īru un itāļu ģimenē, pēc jūras akadēmijas beigšanas dienējis Čīlē, Somālijā, Kuveitā, Japānā, Korejā, Kenijā, Malaizijā, Indonēzijā… Vēlāk virsnieku programmā specializējies bijušajā PSRS, grasījies doties uz Sanktpēterburgu, bet spiegu skandāla dēļ atteikta vīza. Apmeties Rīgā. «Iemīlēju šo pilsētu. Mana nu jau bijusī sieva ir somiete, arī viņai patika šī «kaimiņu būšana».»

Pēc Latvijā pavadītā gada Holahans nosūtīts karot uz Irāku. «Jā, reālas cīņas, briesmīgi,» viņš nosaka. Pēc diviem gadiem zvanījis priekšniecībai – grib tikt prom, vai Rīgā nav vajadzīgs aizsardzības atašejs? Cilvēks, kas viņu uzklausījis, nobrīnījies: «Kāda sakritība! Tikko runāju ar bosu, un viņš lūdza sameklēt kādu darbam Rīgā un noskaidrot, kur pašlaik atrodas Holahans.» Lai 2006.gadā atgrieztos Latvijā, Deivids vēl uzkavējās Vašingtonā, trīs mēnešus intensīvi mācījās latviešu valodu. «Neviens irākietis mani nav biedējis tik ļoti kā latviešu valodas skolotāja,» viņš atceras stingro kundzi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu