Krāpjas ne tikai ar zirga gaļu, bet arī ar zivīm • IR.lv

Krāpjas ne tikai ar zirga gaļu, bet arī ar zivīm

20
Foto: Edijs Pālens, LETA

 

Izrādās, ka Eiropā notiek krāpšana arī ar zivīm, vērtīgāku un tātad arī dārgāku zivju vietā patērētājiem pārdodot lētākas zivis, kam ir zemāka uzturvērtība, vēsta portāls Diena.lv.

Jau rakstīts, ka līdzīga pircēju krāpšana notika ar zirga gaļu, kas ir lētāka, to pārdodot par dārgāko liellopu gaļu un nenorādot arī uz desu iepakojuma.

Portāls vēsta, ka Lielbritānijā, kur nacionālais ēdiens ir eļļā cepta zivs un kartupeļi, laboratoriski noskaidrots, ka 7% gadījumu mencas vai pikšas vietā izmantota krietni lētāka zivs. Daudz sliktāka situācija atklājusies Īrijā, kur līdzīgā pētījumā atklājies, ka 25% pārtikas produktu, kuru sastāvā bijusi uzrādīta menca vai pikša, patiesībā saturējuši citas zivis.

Tāpat kā eiropieši krāpjas arī amerikāņi. Tā ASV veiktā pētījumā konstatēts, ka ceturtā daļa zivju, kas tikušas pasniegtas Ņujorkas restorānos, nebija tās, kas tika uzdotas ēdienkartē. Turklāt pēdējā laikā aizvien biežāk atklājas, ka patērētājiem pārdod zivis, kas iepriekš nav izmantotas cilvēka uzturā.

 

Komentāri (20)

Verners Losbergs 03.04.2013. 08.59

Gaļas un zivju pārstrādātāji ņem piemēru no Šlesera, kad viņš savulaik nodarbojās ar lašu kontrabandu uzrādot tos par reņģēm, lai apietu nodokļus.
Šlesers, lembergs un Šķēle wannabe biezo aprindās krāpšanos padarījuši par godājamu darbību, jo tas ved uz bagātību, aizmirstot gan, ka ja visi krāpsies tad neviens ar privāto lidmašīnu nelidos. Pat 3A to nevar atļauties, jo krāpjas nonstopā un spēj uzvārīties vien valsts maizē, nopietni dūži ar tādiem nesadarbojas, tad nu jānīkst Latvijā – mākoņos, pokaiņos un jūrmalā.

+9
0
Atbildēt

2

    Verners Losbergs > Verners Losbergs 03.04.2013. 20.05

    Jā, protams bet es par to ka par krāpšanos un nodokļu nemaksāšanu sāka skaļi un atklāti lepoties šajā trekno gadu laikā, man zināmie “uzņēmēji” treknajos gados aktīvi balsoja par TP labi zinot ka maitas un zagļi, bet īpaši neiedziļinoties būtībā atbalstīja 3A nodokļu politiku, negribēdami saprast ka paši sevi apzog. Krīzes laikā vīlās ne jau zagšanā, bet ka TP piečakarēja “savējos” atbalstītājus. Tagad aiziets otrā galējībā, visi tie paši balso par VL/TB/LNNK, akurāt līdzīga kalibra savējem, kas muld par vienu (nacionālismu), bet reāli taisa koalīcijas ar sarkanajiem, kā ap 2001 gadu Rīgas domē ar tā laika Dolgopolova un Bojāra tolaik neatkarīgajām partijām un tagadējo Saskaņu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Verners Losbergs 03.04.2013. 18.03

    Ja vien LV būtu 3A, kas zagtu un blēdītos…:), būtībā, tas ir katrs vidusmēra biznesmenītis, kas šmauc darbiniekus un nodokļus, katra amatpersona, kas ir anagāžēta…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

zaiga_opmane 03.04.2013. 13.55

+2
0
Atbildēt

1

    ARNO > zaiga_opmane 03.04.2013. 18.22

    Tas is labais raidījums! Interesanti ka pēc garšas atšķirt bija grūti, bet kā viņi atzina neviens nav bijis pieķerts tā ka tas ir tikai urbānais mīts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 04.04.2013. 00.00

Neviena zivs ēdiena pagatavošanas laikā nav cietusi… Tas priecē!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu