Kančeli, Perta un Vaska mūzika Lielajā Piektdienā • IR.lv

Kančeli, Perta un Vaska mūzika Lielajā Piektdienā

27
Komponists Arvo Perts. Publicitātes foto

Koncertā piedalīsies Radio koris, orķestris “Sinfonietta Rīga” un solisti – altiste Liene Kļava un dziedātāja Ieva Parša

29. martā, Lielajā Piektdienā, Rīgas Domā skanēs laikmetīgās sakrālās mūzikas koncerts. Koncertā tiks atskaņota Gijas Kančeli, Arvo Perta un Pētera Vaska meditatīvā mūzika Latvijas Radio kora un orķestra “Sinfonietta Rīga” izpildījumā. Solisti – altiste Liene Kļava un dziedātāja Ieva Parša. Programmas idejas autors ir Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava.

Visi trīs slavenie komponisti ir klusuma apdziedātāji. Rezignēts, sāpīgs un vienlaikus mierinošs ir gruzīnu autors Gija Kančeli, kura daiļradei raksturīgos spējos dinamikas kontrastus šoreiz varēs izbaudīt skaņdarbos “Caris mere”, “Einmal” un “Exil”. Kančeli saka: “kad baznīcā, sinagogā vai mošejā nenotiek dievkalpojums, tajā valda īpašs klusums. Es vēlos pārvērst šo klusumu mūzikā.”

Visā pasaulē atzītā igauņu zvaniņtehnikas meistara Arvo Perta meditatīvo rokrakstu pārstāvēs motetes “Da pacem Domine” un “Salve Regina”, kā arī “Svētceļnieku dziesma”, kas sacerēta 1984. gadā – četrus gadus pēc tam, kad Perts emigrēja no PSRS uz Vāciju – un veltīta igauņu kinorežisoram Grigorijam Kromanovam (1926-1984), ar kuru Perts sadarbojās kinojomā.

Visubeidzot Pēteris Vasks, no kura darbiem Sigvards Kļava izvēlējies Mesas daļu Agnus Dei (“Dieva Jērs”) un rimti, rāmi ritošo Tēvreizi jeb Pater noster.

Biļetes cena Ls7. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas “Latvijas koncertu” mājas lapā

 

 

 

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu