NEPLP: Nacionālos priekšvēlēšanu raidījumus iegūst LNT • IR.lv

NEPLP: Nacionālos priekšvēlēšanu raidījumus iegūst LNT

8
Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Nacionālos priekšvēlēšanu raidījumus ar 35 000 latu piešķirtu budžetu veiks “Latvijas Neatkarīga televīzija” (LNT), kamēr reģionālos un vietējos priekšvēlēšanu raidījumus par 135 000 latiem veidos četri komersanti, katrs no sava Latvijas novada, teikts Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) informācijas centra paziņojumā medijiem.

Priekšvēlēšanu raidījumus Kurzemes reģionā veidos SIA “Talsu televīzija”, Latgales reģionā SIA “Latgales reģionālā televīzija”, Zemgales reģionā SIA “VTV grupa” un Vidzemes reģionā SIA “Valmieras TV”, par konkursa rezultātiem informēja NEPLP.

Par konkursa rezultātā piešķirtajiem līdzekļiem (kopumā 170 000 latu) televīzijām jānodrošina iespēja deputātu kandidātu sarakstiem pašvaldību vēlēšanās vismaz vienreiz piedalīties priekšvēlēšanu raidījumos elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās, teikts paziņojumā. Raidījumi notiks sakarā ar 1.jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām, vēsta LETA.

“Šogad NEPLP pirmo reizi piešķir valsts budžeta līdzekļus priekšvēlēšanu procesa atspoguļošanai nacionālās un reģionālās apraides komerctelevīzijās. Piešķīruma mērķis ir sekmēt demokrātisko procesu Latvijā, nodrošināt deputātu kandidātiem līdzvērtīgas iespējas paust savu viedokli un piedāvājumu vēlētājiem visā Latvijā,” konkursa rezultātus komentēja NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Jau ziņots, ka NEPLP 28.februārī izsludināja divus konkursus par priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu nacionālajās un reģionālajās televīzijās. Valdība šim mērķim piešķīra 170 000 latu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Savukārt Latvijas Televīzija (LTV) kā sabiedriskā televīzijas jau saņēmusi 63 000 latu piešķīrumu šā gada budžetā, lai veidotu priekšvēlēšanu raidījumu sēriju, “Nozare.lv” teica LTV pirmā kanāla LTV1 vadītāja Baiba Šmite. Tiks gatavotas septiņas priekšvēlēšanu diskusijas un vēlēšanu nakts – rezultātu gaidīšanas pārraide.

 

Komentāri (8)

efeja60 21.03.2013. 17.08

Ak šausmas! Atkal tas Burkovskis rēgosies?

+11
-4
Atbildēt

0

Egita 21.03.2013. 22.51

normālam cilvēkam skaidrs ka tas bija jādara sabiedriskajai tv-LTV.
bet
kā dimants -grūbe teiks, tā Būs

+7
-1
Atbildēt

0

Līga Lētiņa 21.03.2013. 18.47

idiotu bars. ir Valsts tv , kurai pārklājums lielāks, kura nav uzpūtusies no naudas pārpilnības, bet nē vajag pabarot zviedru onkulīšus. dimanat , tu esi cūka.
p.s. apsbveicu tos šmucīgos politiķus no nacionālistiem un vienotības, kuri gadiem lobējuši zviedru onkulīšus. savu naudiņu esat atstrādājuši godīgi. drīz tādi veidojumi kā valsts tv un radio beigs pastāvēt.
malači biedri.

+11
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu