Ielas puiku politika • IR.lv

Ielas puiku politika

7
Aivars Ozoliņš

VL-TB/LNNK lemšanu par valdības nākotni atdevusi Saskaņas centram

Politikā netrūkst negaidītu pavērsienu, taču ne tajā, kuru taisa ik gadu 16.martā pie Brīvības pieminekļa. Promaskavisko un «patriotisko» provokatoru līdz rutīnai noslīpētais saspēles modelis ir garlaicīgi paredzams – viens otru tracina, un abi reaģē jūrascūciņu prognozējamībā. Šo politisko Pavlova refleksu plakātu mums atritina apskatei atkal un atkal. Taču VLTB/LNNK to nupat pacēlusi līdz valdības gāšanas ieganstam.

Drošības policijas atzinumā pirms šāgada notikumiem arī bija secināts, ka leģionāru un «antifašistu» pasākumi pie Brīvības pieminekļa 16.martā vienā laikā pieteikti apzināti. Un tas norādot uz pasākumu organizatoru vēlmi radīt tiešu konfrontāciju.

Arī šīs saspēles intensitāti var paredzēt iepriekš – ja drīz vēlēšanas vai ja gaidāmi Latvijai starptautiski svarīgi lēmumi, trok-snis pilnīgi droši būs lielāks nekā tad, ja tas ir ikdienišķs gads. Tiesa, reti kurš gads ir ikdienišķs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu