Repše un Jaunups izstāsies no "Vienotības" • IR.lv

Repše un Jaunups izstāsies no “Vienotības”

62
Einars Repše. Foto: Edijs Pālens, LETA

Repše nevar vienlaikus darboties vairākās partijās vienlaicīgi

Ekspremjers Einars Repše, kurš patlaban darbojas biedrībā “Latvijas attīstībai”, iesniedzis partijai “Vienotība” iesniegumu par izstāšanos no partijas. Tāpat tika saņemts arī Edgara Jaunupa iesniegums par izstāšanos no partijas, aģentūrai LETA apliecināja “Vienotības” preses sekretāre Laila Timrota.

Iesniegumā “Vienotības” līderei Solvitai Āboltiņai Repše atklājis, ka viņa nākotnes plāni saistīti ar jaunas partijas dibināšanu.

“Nav noslēpums, ka manis vadītā biedrība intensīvi strādā pie Latvijas attīstības platformas, kuru piemērotā brīdī esam plānojuši piedāvāt arī plašākai sabiedrībai izvērtēšanai un iedzīvināšanai. Tā kā dzīvojam demokrātiskā sabiedrībā, lai noteiktu programmu un priekšlikumus varētu sekmīgi ieviests dzīvē, tie agrāk vai vēlāk jānodod vispārējai apspriešanai un balsošanai, lai iegūtu mandātu šo ideju īstenošanai. No tā automātiski izriet, ka biedrības “Latvijas attīstība” paspārnē izstrādātos un izdiskutētos priekšlikumus būs nepieciešams piedāvāt Saeimas vēlēšanās, iesniedzot arī to cilvēku sarakstu, kas šīs idejas atbalsta, ir piedalījušies to izstrādē un ir gatavi tās praktiski īstenot valsts pārvaldes struktūrās,” skaidroja Repše.

Ņemot vērā, ka iesniegt programmatiskus dokumentus un sarastus uz Saeimas vēlēšanām var tikai oficiāli reģistrētas politiskas partijas, Repše norāda, ka “neizbēgami nāksies paralēli biedrībai “Latvijas attīstībai” izveidot arī labēju, uz Latvijas straujāku attīstību orientētu politisko partiju”.

Likums neļauj vienai personai darboties vairākās politiskās partijās vienlaicīgi, tāpēc tas esot vienīgais iemesls, kāpēc Repše nolēmis izstāties no “Vienotības”. Repše pauda cerību, ka abas organizācijas sekmīgi sadarbosies arī nākotnē atbilstoši to izvirzītajām idejām un politiskajām programmām.

“Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa norādīja, ka Repšes rīcība ir ļoti korekta un viņš esot sapratis, ka uz diviem krēsliem sēdēt nevar. Āboltiņa ar Repši netikās, bet telefoniski izrunāja šo situāciju un kopīgi vienojās par risinājumu.

Āboltiņa arī norāda, ka Repše vienmēr paliks partijas “Jaunais laiks” (JL) dibinātājs, un JL ir viena no partijām, kas veido “Vienotību”, tomēr tā esot katra cilvēka izvēle, vai viņš vēlas darboties tajā politiskajā spēkā, kurā līdzveidošanā viņš piedalījies, vai dibināt kādu citu partiju.

“Vienotības” līdere arī pauda viedokli, ka Latvijas politikas problēma ir sašķeltība un jaunu sīkpartiju veidošanās, bet katram politiskajām spēkam, kurš jau ir politikā, jādomā par to, kā izpildīt savus uzdevumus, nevis apkarot savus konkurentus. Idejas, ar kurām tagad nāk klājā Repše, nav pretrunā ar to, pie kā strādā “Vienotība”, sacīja Āboltiņa, paužot cerību, ka abas organizācijas spēs rast veidu, kā sadarboties arī turpmāk.

Iepriekš diskusijas izraisīja biedrības “Latvijas attīstībai” reklāmas kampaņa televīzijā, kurā redzams Repše, kurš vēl ir “Vienotības” biedrs. Partija plānoja vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai skaidrotu, ka tā nav saistīta ar biedrības “Latvijas attīstībai” reklāmu.

Arī KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs jau norādīja, ka biedrības “Latvijas attīstībai” izvērstā reklāmas kampaņa bija nonākusi KNAB redzeslokā un to bija paredzēts izvērtēt saistībā ar citām partiju aģitācijas kampaņām.

Tikmēr gan “Vienotības” ģenerālsekretārs Artis Kampars, gan Repše uzsvēra, ka nav pamata saistīt biedrības “Latvijas attīstībai” reklāmas ar “Vienotības” pašvaldību vēlēšanu kampaņu. Repše arī teica, ka biedrībai “Latvijas attīstībai” nav bijis mērķa reklamēt “Vienotību” un šādi pieņēmumi ir absolūti nepamatoti.

Biedrība “Latvijas attīstībai” tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs, kā arī citi. Biedrība varētu pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

(papildināta ar Solvitas Āboltiņas viedokli)

Komentāri (62)

egils_krastins 18.03.2013. 20.59

Mani neatstāj sajūta, ka BLA (Biedrība Latvijas Attīstībai) ir biznesa projekts. BLA ir tikai bla, bla, bla…:)
Ceru sagaidīt dienu, kad Latvijas politikā ienāks profesionāli sagatavoti politiķi, nevis naudas maisi tikuši pie bagātības prihvatizācijas rezultātā, ļaudis ar lieliem parādiem un vispār – laimes meklētāji/intriganti.

Dombrovskis mums pašlaik ir labākais un tāds arī paliks līdz Saeimas vēlēšanām.
Kut kur jau klusībā nemanot aug un pilnveidojas mūsu nākamā zvaigzne. Es ceru…

+7
0
Atbildēt

5

    dace_ampermane > egils_krastins 18.03.2013. 22.57

    tarax_tara Mani neatstāj sajūta, ka BLA (Biedrība Latvijas Attīstībai) ir biznesa projekts. BLA ir tikai bla, bla, bla…:)

    Varbūt drīzāk bļā ?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > egils_krastins 18.03.2013. 23.03

    kejotājs. Tas noteikti nebūs JL, kurš izslēdza sadarbību ar SC, bet gluži otrādi meklēs sadarbības iespējas ar to.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > egils_krastins 19.03.2013. 08.51

    nosapņoju, ka
    Latkovskis no Kipras stūrē šurpām
    kuģi ar no ekspropriācijas izglābtiem “pajaļnikiem”
    – saliedētības programmai(un Bērziņtēva saimniecībai).

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > egils_krastins 18.03.2013. 23.26

    klejotājs. Nebaidies, krieviem franču kuģiem nav piemērota degviela, līdz Rīgai gan šos ar velkoni var atvilkt.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > egils_krastins 18.03.2013. 23.19

    lno

    pēc 16. marta man murgi rādās. pagājušo nakti redzēju krievu katakuģus [tos kurus no frančiem pirka], tie bija Kipru ieņēmuši un tajos krāva banku naudu, zeltu un arī treniņbikses un mobīlos.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 18.03.2013. 16.40

ar ko atšķiras no lablatviešiem? šķeele bija savaacis uzņeemeejus , kuri bija bankrota priekšaa , kaa Repšem?… uzņeemeeji oilitikaa , kautkaa nepas , uzņeemeejam jaabut savaa uzņeemumaa no riita liidz vakaram , arii briivdienaas , pa mkuru laiku politikaa ????

+9
-2
Atbildēt

0

janis17 18.03.2013. 16.33

Redz, kur “nākotnes politiķi” pilnā sastāvā!!!! :))) Jēziņ, apžēlojies!!!
http://www.latvijasattistibai.lv/la.php

+8
-2
Atbildēt

5

    Sandris Maziks > janis17 18.03.2013. 19.20

    raitis_licitis
    “Par Labu Latviju II”

    Pielīdzini Hitleru Staļinam un Staļins, kurš, būdams 150% krievs, slepkavoja tīri slepkavošanas pēc, vairs tik briemīgs neliekas. Tas pats ja Repši pielīdzina Šleseram vai Belakoņu un Berķi, Savickim un Rāvim.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > janis17 18.03.2013. 17.04

    aivarsk
    Nepārdzīvo tik ļoti, sliktāk kā ar ZP nemaz nevar būt. Čekas iespējas rekrutēt savās rindās jaunus kadrus mazā “fašisteļu” valstiņā, kur lodā visādi amerikāņi un briti, ir ierobežotas. Tās rezerves manāmi saruka, kad vajadzēja nokomplektēt ZP, tā kā kropļu RP(Repšes partija) tik daudz nenolasīsies.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > janis17 18.03.2013. 17.25

    aivarsk
    Tā kā Zatļeram neizdevās velnišķīgais plāns par varas atdošanu krieviem, pat SC tos nepieņems. Uz latviešu partijām tiem vispār ne mazāko izredžu. Tas ir izniekots materiāls

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > janis17 18.03.2013. 17.44

    “Par Labu Latviju II” :)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 18.03.2013. 17.21

    Kur tad caurbirušie zatļeristi paliks? Ne jau uz matušku dosies…

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu