Latvijas dārgākā bedre - uz Liepājas-Klaipēdas šosejas • IR.lv

Latvijas dārgākā bedre – uz Liepājas-Klaipēdas šosejas

22
Bedres Ulmaņa gatvē Rīgā. Foto: Kaspars Krafts, F64

Apdrošinātājs Rīgā visvairāk maksājis par auto bojājumiem Salu tilta bedrēs

Apkopojot šogad izmaksātās atlīdzības par “KASKO Bedres” polisēm, apdrošināšanas sabiedrība “BTA Insurance Company” (BTA) secinājusi, ka lielāko atlīdzību saņēmis autovadītājs, kura transportlīdzeklim nodarīti bojājumi vairāk nekā 700 latu vērtībā, iebraucot bedrē uz Liepājas-Klaipēdas šosejas Nīcas novadā.

Kopumā BTA šogad saņēmusi jau teju 100 atlīdzību pieteikumus par bedru nodarītiem zaudējumiem. Analizējot visus pieteikumus, secināts, ka Rīgā apdrošinātājiem visdārgāk izmaksājis Salu tilts, uz kura automašīnām nodarīti vislielākie bojājumi, ziņo portāls nozare.lv.

Žurnāls IR pirms pāris gadiem rakstīja par gadījumu Liepājas apkaimē uz Grobiņas – Ventspils ceļa, kur, ar auto iebraucot slikti uzturēta ceļa bedrē, smagas traumas guva vijolniece Elgita Polloka. Pēc avārijas ceļš tika salabots, lai arī par bedraino un bīstamo posmu braucēji ceļu uzturētājiem bija ziņojuši jau iepriekš.

Kā informē nozare.lv, vidējā izmaksātā atlīdzība KASKO polišu īpašniekiem par bedru radītiem zaudējumiem ir 195 lati. Savukārt “KASKO Bedres” polišu īpašniekiem vidējā izmaksātā atlīdzība šogad bijusi 104 lati. 21% no visiem pieteikumiem Rīgā saņemti par Salu tilta bedrēs gūtiem bojājumiem, tādēļ BTA uzskata, ka tieši Salu tilts ir visbedrainākais ceļa posms no centrālajām Rīgas ielām. Citi paaugstināta riska posmi ir Skanstes un Brīvības iela.

Pēc atlīdzības pieteikumu skaita otra bedrainākā pilsēta ir Daugavpils, kur visvairāk zaudējumus radījušas bedres uz 18.novembra ielas, liecina BTA dati. Reģionos īpaši var izcelt Liepājas-Klaipēdas šosejas ceļa posmu Nīcas un Rucavas novadā, par kuru saņemti 9 pieteikumi pēc bedru izraisītiem negadījumiem.

Par bedru radītiem zaudējumiem BTA saviem KASKO apdrošināšanas klientiem pērn atlīdzībās izmaksāja 75 000 latu. No tiem 30 000 latu izmaksāti klientiem, kuri bija iegādājušiem BTA pakalpojumu “KASKO Bedres”.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu