Melni dūmi virs Siksta kapelas - pāvests nav ievēlēts • IR.lv

Melni dūmi virs Siksta kapelas – pāvests nav ievēlēts

28
Otrdienas vakarā virs Siksta kapelas pacēlās melni dūmi, kas pēc tradīcijas liecināja, ka jaunais pāvests nav ievēlēts. Foto: AFP/LETA

 

Virs Vatikāna Siksta kapelas otrdienas vakarā no skursteņa pacēlās melni dūmi, kas apliecina, ka pirmajā balsojumā kardināli nav ievēlējuši jauno pāvestu, ziņo LETA/AFP.

Nākamais balsojums 115 kardinālu konklāvā notiks trešdienas rītā. Lai kļūtu par pāvestu, kandidātam ir jāsaņem vismaz divas trešdaļas balsu.

Sākot ar trešdienu, biļeteni tiks dedzināti ik pēc divām balsošanas kārtām – diviem rīta un diviem pēcpusdienas balsojumiem. Kad pāvests būs ievēlēts, no Siksta kapelas skursteņa pacelsies balti dūmi.

Konklāvi parasti neilgst ilgāk par dažām dienām.

Pirms balsošanas sanāksmes sākuma otrdien Vatikāna Svētā Pētera bazilikā kardināli grandiozā misē lūdzās par baznīcas vienotību un solīja uzticību nākamajam baznīcas galvam, lai arī kas šajā amatā tiktu ievēlēts.

Kardinālu kolēģijas dekāns Andželo Sodāno, kurš vadīja īpašo pāvesta vēlēšanu misi, uzrunājot 115 kardinālus, kuriem jāizraugās 266.pāvests, sacīja: “Katram no mums ir jāstrādā, lai celtu baznīcas vienotību.”

Kā spēcīgākie kandidāti uz pāvesta amatu visbiežāk tiek minēti Itālijas kardināls Andželo Skola, Brazīlijas Odilu Šērers un Kanādas Marks Uellē.

 

Komentāri (28)

Egita 12.03.2013. 21.46

tiem tik performances prātā.

0
-1
Atbildēt

1

    cheszz > Egita 13.03.2013. 13.43

    Švaka perfomance. Cita lieta, ja sadedzinātu vēlēšanās zaudējušo kardinālu- tur gan būtu biezi melnu dūmu mutuļi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu