Tiešraide: Lekcija un diskusija par Meierovicu • IR.lv

Tiešraide: Lekcija un diskusija par Meierovicu

11
Ekrānšāviņš no Valsts kancelejas mājas lapas.

 

Piektdien, 8.martā, plkst.10 publiskās lekcijas par bijušo Ministru prezidentu Zigfrīdu Annu Meierovicu ietvaros notiks bijušo premjeru diskusija ar jauniešiem par Latvijas interešu pārstāvību starptautiskajā vidē.

Diskusiju, lekciju par Zigfrīdu Annu Meierovicu un fotoizstādes „No Ulmaņa līdz Dombrovskim (1918.-2013.)” atklāšanu klātienē vēros Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas un Ziemeļvalstu ģimnāzijas audzēkņi, pedagogi un citi interesenti, vēsta Valsts kanceleja.

Diskusijā par Latvijas interešu pārstāvniecību starptautiskajā līmenī un amatpersonu nozīmību piedalīsies ekspremjeri Ivars Godmanis, Māris Gailis, Einars Repše un LTV spēles „Es varu būt premjerministrs” finālisti Mārtiņš Pūre, Antoņina Ņenaševa, Kārlis Sils un Edmunds Cepurītis. Diskusiju vadīs vēsturnieks un žurnālists Pauls Raudseps.

Būs iespēja dzirdēt Latvijas ievērojamā politiķa Zigfrīda Annas Meierovica dēla Gunāra Meierovica kundzes Ingrīdas Meierovicas emocionālo redzējumu par Meierovicu dzimtu.

Publiskās lekcijas ietvaros atklās arī fotoizstādi „No Ulmaņa līdz Dombrovskim (1918.-2013.)”, kas tapusi sadarbībā ar žurnālu „Ir”. Izstāde būs apskatāma līdz pat maijam Ministru kabinetā.

Nezināmus faktus par bijušo Ministru prezidentu Zigfrīdu Annu Meierovicu lekcijā izklāstīs LU Latvijas institūta pētniece, Biznesa augstskolas „Turība” Komunikācijas zinātņu katedras vadītāja p.i. Dr.hist. Ineta Lipša. Savukārt dzejniece Māra Zālīte dalīsies savās domās par valstsvīru, veidojot literāro materiālu par Zigfrīdu Annu Meierovicu.

Tiešraidi var skatīties šeit.

 

Komentāri (11)

austrisv 08.03.2013. 10.28

“Diskusijā par Latvijas interešu pārstāvniecību starptautiskajā līmenī un amatpersonu nozīmību piedalīsies ekspremjeri Ivars Godmanis, Māris Gailis”

Nu gan tā saucamie īstie valstsvīri diskutēs par tādu patiesu valstsvīru, kā Meirovics!
Kāda liekulība no abu bijušo premjeru puses, kuri nu nepavisam nedomāja par Latviju, bet tikai par savu kabatu!
Varbūt arī jauniešus viņi var pārliecināt, bet ne mani. Kaut vairāk būtu tādu patiesu patriotu, kāds savulaik bija ārlietu ministrs un patiesi liels cilvēks Meirovics! Noliecu agrāk galvu viņa piemiņas priekšā, bet ne šo abu liekuļu priekšā. Šausmīga liekulības skola.

+5
-1
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > austrisv 08.03.2013. 10.44

    ——–
    Ko nu 2013.g. pēc 1990-iem gadiem šausmoties ……
    Labāk Z.A.Meierovica biogrāfiju pārlasīt, lai par 8. marta dziļāko būtību padomātu: ” (..) Es sevi neuzskatu par vāju cilvēku, bet man trūkst saprašanas, kā iziet no šī burvju riņķa….”
    Z.A.Meierovics pirmajai sievai Annai, 1918.g. ( ‘Lauku Avīze’,22.08.1998.)

    http://www.youtube.com/watch?v=B6rglt49w14

    0
    0
    Atbildēt

    0

Cīnītājs 08.03.2013. 10.58

Ar šāda līmeņa tiešraidēm “nav aršana”. Varbūt labāk ir pēc tam vienkārši likt videoierakstu uz lejuplādēšanu un netraucētu skatīšanos.

+2
0
Atbildēt

0

Cīnītājs 08.03.2013. 10.11

Tomēr sāka ar 10 min kavēšanos.
Vai tiešām lektors nevar atvilkties laikā ?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu