Iespēja ir katram • IR.lv

Iespēja ir katram

2
Stokholmas Mēbeļu un gaismas mesē atvērto studiju sarīkojumi ļauj tuvāk iepazīt dizainerus

Stokholmas Dizaina nedēļa ir eksporta platforma visām Baltijas jūras reģiona valstīm, arī Latvijai

Mūsdienās, kad katrs var būt dizainers un žurnālists, mēbeļu izstādes un tirgi, kur nu vēl tajos paustās domas un tendences, noveco dažu dienu laikā. Tas, visticamāk, bija viens no iemesliem, kāpēc panīkušais haļļu tirdzniecības formāts, kurā ražotāji satiekas ar pārdevējiem un dizaina jaunumi ar žurnālistiem, pirms vairākiem gadiem tika apaudzēts ar tā sauktajām dizaina nedēļām. No Milānas līdz Maskavai un pat līdz Belgradai un Maiami dizaina nedēļas ir kļuvušas par vienu no dizaina pārdošanas rīkiem, preču izstādes apaudzējot ar atvērtiem saloniem, lekcijām, meistarklasēm un konferencēm par dizaina nākotni.

Jāatzīst, ka atšķirīgā kļūst arvien mazāk, jo atkārtojas gan formāts, gan zīmoli, gan dizaineru sejas. Gandrīz vienādas ir dizaina nedēļu reportāžas blogos un arvien vienveidīgākajos dizaina žurnālos, ja tādi vispār vēl iznāk. Daudzo dizaina dienu un nedēļu sarakstā tomēr ir viena, kas ir nozīmīga Baltijas jūras reģionam, tajā skaitā Latvijai, un tā ik gadu februārī tiek rīkota Stokholmā.

Kaut ar bēbi rokās

Stokholmas Dizaina nedēļa un Stokholmas Mēbeļu un gaismas mese ir divi atšķirīgi, taču cieši saistīti Zviedrijas dizaina eksporta zīmoli. Meses halles ir pievilcīgi noformētas izstāžu un darījumu vietas, bet daudzie galeriju un atvērto studiju sarīkojumi ļauj tuvāk iepazīt dizainerus. To, ka šī ir nozīmīgākā veiksmes platforma, apzinās visi, to skaitā Zviedrijas valsts, organizējot un apmaksājot kritiķu, reportieru, redaktoru un blogeru ierašanos Stokholmā iespaidīgi kuplā skaitā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu