Glābējkomanda • IR.lv

Glābējkomanda

4
No kreisās: Inga Spriņģe, Guntis Bojārs, Kārlis Streips un Ilze Nagla.
Anita Brauna

Nākamajiem LTV valdes locekļiem priekšā ir zvēra darbs. Viņi kļūs par  novājināta, spēcīgus profesionāļus un skatītājus zaudējuša medija vadītājiem. Un viņiem būs jāattaisno sabiedrības milzīgās gaidas pēc daudzpusīga un kvalitatīva satura, kas būtu moderna sabiedriskā medija cienīgs

Lai gaidas piepildītos, LTV valdes kandidātiem jābūt sapratnei par sabiedriskā medija misiju un spējai to īstenot. Jābūt iedvesmojošiem līderiem, kas spēj atraisīt LTV personāla radošo potenciālu, nostiprināt komandu un izvērtēt, vai pašlaik visi ar pienākumiem tiek galā pienācīgā līmenī. Jābūt neatkarīgiem un principiāliem, lai stātos pretī politiskajam spiedienam, kas līdzšinējos gadus gāzies pār LTV. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) no viņiem gaida LTV sagatavošanu nākotnes vienotajam sabiedriskajam medijam, kurš darbosies arī radio un interneta platformā.

NEPLP vēlēs LTV valdi trīs cilvēku sastāvā – valdes priekšsēdētāju un divus valdes locekļus, no kuriem viens atbildēs par satura veidošanu, otrs par finansēm un tehnoloģiju attīstību. Kopš pirmdienas zināmi astoņi konkursa finālisti (viens pēdējā brīdī izstājās, tāpēc finanšu jomā palikuši divi pretendenti). Šonedēļ notika publiskās debates, nākamnedēļ viņiem sava vīzija jāaizstāv padomē, kura aicinājusi atsauk-smes sniegt arī Igaunijas sabiedriskā medija vadību. Savu vērtējumu dos arī personāla atlases kompānija Fontes. Taču gala lēmumu 7.martā pieņems pieci NEPLP locekļi, kuru lielais izaicinājums ir arī izvairīties no savu «vēlētāju» – politiķu – ietekmes.

Padomes locekļi žurnālam Ir apgalvo, ka galvenie apsvērumi būs valdes kandidātu skaidrs redzējums sabiedriskā medija attīstībai, spēja strādāt komandā un reputācija. NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants un par LTV atbildīgais padomes loceklis Gints Grūbe uzsver arī spēju veikt reformas. «Vērtēšu, vai jaunie valdes locekļi spēj būt proaktīvi un domāt stratēģiski,» saka Dimants. Grūbem svarīgas būs katra aizstāvētās vērtības un izpratne, kā sabiedriskais medijs atšķiras no komerckanāliem. Aija Dulevska liek noprast, ka viņai jau padomā valdes trijnieks, kurā «vienam no posmiem jābūt ar pieredzi LTV». Dainis Mjartāns saka: «Kādus 10% mana vērtējuma sastādīs pašu televīzijas cilvēku viedoklis.» Tikai Ivara Zviedra viedokli uzzināt neizdevās, jo viņš pašlaik atrodas ASV.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu