Merkele atbalsta ES un Turcijas sarunu atjaunošanu • IR.lv

Merkele atbalsta ES un Turcijas sarunu atjaunošanu

23
Vācijas kanclere Angela Merkele apmeklē baznīcu Turcijā. Foto: EPA/LETA

 

Vācijas kanclere Angela Merkele sekojusi Francijas piemēram un izteikusi atbalstu Turcijas un Eiropas Savienības (ES) sarunu atjaunošanai, ziņo LETA/EUObserver.

Svētdien Merkele ieradās Turcijā divu dienu vizītē. Taču pirms šīs vizītes Merkele sestdien izteica atbalstu Turcijas un ES sarunu atsākšanai. “Es uzskatu, ka mūs sagaida garš sarunu ceļš. Lai gan esmu skeptiski noskaņota, es piekrītu iestāšanās sarunu turpināšanai. (..). Pēdējā laikā sarunas ir zināmā mērā iestrēgušas, un es atbalstu jaunas sadaļas atvēršanu, lai varētu virzīties tālāk,” atzina Vācijas kanclere.

Jau vēstīts, ka Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss šomēnes nāca klajā ar paziņojumu, ka Parīze ir gatava atbalstīt Turcijas un ES sarunu atjaunošanu.

Francijas Ārlietu ministrija ir apstiprinājusi, ka Parīze, kas ilgstoši iestājusies pret Turcijas uzņemšanu Eiropas valstu saimē, ir mainījusi savu nostāju šajā jautājumā.

Turcija dalībai ES oficiāli pieteicās 1987.gadā, bet iestāšanās sarunas tika sāktas 2005.gadā. Kopš tā laika Ankara ir noslēgusi sarunas tikai vienā no kopumā 35 politikas sadaļām, kurās kandidātvalstīm ir veiksmīgi jārisina sarunas, pirms iestāties savienībā. Pirms trim gadiem Turcijas iestāšanās sarunas nonāca strupceļā daļēji arī Kipras jautājuma dēļ.

Merkele svētdien Turcijā apmeklēja vācu karavīrus, kas dislocēti NATO pretgaisa aizsardzības bāzē aptuveni simts kilometru attālumā no Turcijas un Sīrijas robežas.

Savukārt pirmdien augstā viešņa tiksies ar Turcijas premjerministru Redžepu Tajipu Erdoganu.

 

Komentāri (23)

Janka, Janic 25.02.2013. 19.12

Turcija ir izraudziita kaa donoors eirosavieniibai , jo viņu ekonomika ir stipri augusi no taa briža kad Eiropa lepni atteicaas to uzņemt savieniibaa , turcija ir liela valsts paari 70 miljonu iedziivotaaju , nevar saliidzinaat ar sliimestu zemi Grieķiju , Turcijaa nebija kriizes , ja buus referendums turki atteiksies , viņi visur par piemeeru staada eirosavieniibas neveiksmi ar grieķiem ….Vaacija griķijaa investeeja milzu summas , taadeeļ ar Merkele cenšas ievilinaat slazdaa Turciju , skatiisimies vai izdosies

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu