Mēnesi Amsterdamā notiks Alvja Hermaņa izrāžu skate • IR.lv

Mēnesi Amsterdamā notiks Alvja Hermaņa izrāžu skate

31
Skats no izrādes "Garā dzīve". Aktieri Kaspars Znotiņš un Guna Zariņa. Publicitātes foto

 

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa izrāžu skate mēnesi – no 2. marta līdz 6. aprīlim notiks Amsterdamas teātrī „Stadsschouwburg Amsterdam”. Te viesosies ne tikai Jaunais Rīgas teātris, bet arī „Burgtheater Wien”, „Schaubühne Berlin” un „Münchner Kammerspiele” – teātri, kuros Hermanis iestudējis lugas.

Izrāžu skates „Brandstichter 2013: Alvis Hermanis” iniciators ir Amsterdamas teātris „Stadsschouwburg Amsterdam”, informē Jaunā Rīgas teātra pārstāve Dagnija Grīnfelde. Biļetes uz izrādēm esot gandrīz jau izpārdotas.

Programmā iekļautas Jaunā Rīgas teātra izrādes „Klusuma skaņas” un „Garā dzīve”, Vīnes „Burgtheater” izrāde „Tēvi”, Berlīnes „Schaubühne” izrāde „Vasarnieki” un Minhenes „Kammerspiele” izrāde „Vasa”.

Amsterdamā Jaunais Rīgas teātris viesosies pirmoreiz – 7. un 8. martā ar „Klusuma skaņu” izrādēm, bet 25. un 26. martā ar izrādi „Garā dzīve”.

Izrāžu skati papildinās vairāki ārpusprogrammas pasākumi – tikšanās ar Alvi Hermani skates atklāšanas vakarā, 1976. gadā tapušās režisora Petera Šteina filmas „Vasarnieki” seanss, kā arī „Klusais disko” pēc „Klusuma skaņu” izrādēm.

Informācija par skati un pilns izrāžu grafiks pieejams šeit.

 

Komentāri (31)

janazakovica 23.02.2013. 16.23

sarkano lukturu rajonaa..to aizmirsa pierakstit gan..

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu