Satiksmes ministra pienākumus pēc 1.marta varētu pildīt aizvietotājs • IR.lv

Satiksmes ministra pienākumus pēc 1.marta varētu pildīt aizvietotājs

31
Aivis Ronis. Foto: Rūta Kalmuka, F64

 

Lai arī demisionējušā satiksmes ministra Aivja Roņa vietā Saeimas neatkarīgie deputāti esot piedāvājuši vairākas kandidatūras, lēmums par Roņa aizstājēju nav pieņemts. Tāpēc, visticamāk, pēc 1.marta, kad Ronim amats jāatstāj, šos pienākumus uz laiku pildīs kāds no „Vienotības” ministriem, raksta portāls „Pietiek.com”. Kā ticamākās kandidatūras minētas Ilze Viņķele vai Artis Pabriks.

Saeimas neatkarīgie deputāti satiksmes ministra amatam esot uzrunājuši vairāk nekā trīs kandidātus, taču viņu uzvārdi netiek atklāti, raksta LETA.

Kad “Vienotība” un neatkarīgie deputāti vienosies par konkrētiem satiksmes ministra amata kandidātiem, tad par to tiks informēti koalīcijas partneri un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, sacīja pie frakcijām nepiederošais deputāts Klāvs Olšteins. Viņš pieļāva iespēju, ka vienošanās varētu tikt panākta vienas vai divu nedēļu laikā.

Vaicāts, vai abu pušu starpā neradīsies domstarpības, izvēloties vienu kandidātu, Olšteins prognozēja, ka tā nenotikšot. Viņš arī pauda pārliecību, ka pēc kandidāta nosaukšanas sabiedrībai būs pietiekami laika izvērtēt viņa atbilstību amatam.

Taču „Pietiek.com” raksta, ka vienošanos neveicina arī tas, ka savu kandidātu satiksmes ministra amatam šonedēļ premjeram nosaukusi Nacionālā apvienība – tas ir Valsts dzelzceļa administrācijas direktors Juris Iesalnieks.

No premjera uzdevumā izteikta piedāvājuma ieņemt satiksmes ministra amatu esot atteicies Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja, raksta „Pietiek.com”.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) pirmdien apstiprināja, ka esot uzrunāti vairāki satiksmes ministra amata kandidāti, taču viņu vārdi vēl netiek atklāti. Dombrovskis norādīja, ka šis jautājums “pamazam jāvirza uz priekšu”, taču šonedēļ koalīcijā par to diskusijas neesot bijušas. Kandidāti tiekot vērtēti, un publiski viņu vārdus varētu atklāt tad, kad viņi tam piekristu, kā arī pēc provizoriskām konsultācijām ar koalīcijas partneriem.

 

Komentāri (31)

oktaavs 21.02.2013. 09.50

Priekš kam bija esošais – vēl joprojām nav skaidrs. Izskatījās tāds netīšām iemaldījies..Maukšot projām uz ārzemēm, jo tur vairāk maksā. Kā tad ar nabaga dzimteni ? Lai palikušie paši izstrebj savārīto ?
Kad beigsies politisko ielikteņu un sāksies profesionāļu laiks ? Jeb šeit nevienam vairs nekas neinteresē ? It īpaši vēl atlikušās tautas liktenis un dzīves līmenis ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu