Roberts Kurpnieks, ūdenssporta menedžeris Maldīvu salās • IR.lv

Roberts Kurpnieks, ūdenssporta menedžeris Maldīvu salās

3
Roberts jau četrus gadus strādā vienā no 1192 salām, kas kopā veido eksotisko Maldīviju.
Anda Burve-Rozīte

 

Dzidri zilās debesis un ūdeņus, ko sniegainajā Latvijā cilvēks redz tikai sava tālruņa skārienjutīgajā ekrānā, pētot eksotisku reģionu laika ziņas, Roberts diendienā skata jau kopš 2009.gada rudens. Sportiskais jauneklis ar smaidu kā minerālūdens reklāmā uz Indijas okeāna salu arhipelāgu devās, lai strādātu instruktora darbu. Tā vietā dabūja ūdenssporta menedžera vietu. «Tas nozīmē, ka pats nevienu īsti nemācu, bet organizēju visas aktivitātes, kas saistītas ar sportu un izklaidi, arī uz ūdeņiem – nekā cita jau šeit īsti nav,» Roberts virtuālā sarunā stāsta. Maldīvās strādā arī viņa bērnības draugs Madars Ozoliņš. «Esam vienā kompānijā, bet uz attālākām salām,» Roberts paskaidro. 

Šo darbu, kas atgādina sižetu romantiskā kino, viņš atrada, buroties cauri lielas Krievijas ceļojumu aģentūras mājaslapai. «Ieraudzīju Maldīvas. Kas gan var būt labāks ūdenssporta cienītājam kā valsts, kur 99% platības ir ūdens!» Roberts atvēra tabulu ceļojumu aģentūras mājaslapā un sameklēja visu Maldīvu smalkāko viesnīcu e-pastus. Nosūtīja CV. «Un ievadvēstuli. Pēc divām nedēļām un trīs darba intervijām tiku pieņemts Shangri-La Villingili Resort and SPA.» Karsti! Temperatūra augu gadu +29. Ekvatoriālais musonu klimats. Roberta viesnīca atrodas Adu atolā 70 minūšu lidojuma attālumā no Maldīvu salu galvaspilsētas Males. 

«Dzīve uz salas sākumā nav viegla, taču pie tā pierod,» atzīstas Roberts. «Visu laiku ir silti. Saule visu gadu riet ap sešiem vakarā, ūdens ir kristāldzidrs, zemūdens pasaule interesanta. Šeit arī sāku nopietni nodarboties ar niršanu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu