Rimšēvičs: eiro neieviesīs, ja tas būs vērtīgāks nekā tagad • IR.lv

Rimšēvičs: eiro neieviesīs, ja tas būs vērtīgāks nekā tagad

9
Ilmārs Rimšēvičs. Foto: Lauris Vīksne, F64.

Latvijas Bankas prezidents nepieļaušot vērtīgāka eiro radītu sajukumu ekonomikā

Latvija nepievienosies eirozonai, ja tiks piedāvāts kurss, ka eiro pret latu ir vērtīgāks nekā tagadējais oficiālais kurss, ceturtdien Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Tā, atsaucoties uz aģentūru BNS, ziņo portāls Delfi.

“Eiro kurss, pēc kura Latvija pievienosies eiro zonai, netiks atsūtīts aploksnē un pateikts, ka šis ir kurss, lūdzu, izpildiet. Bez Latvijas iesaistes šo jautājumu neviens nevar izlemt. Un, ja Latvijai tiks noteikts, ka eiro ieviešanas kurss ir 0,8, kas nozīmētu Latvijas ekonomikas sajukumu, Latvijas Banka būs pirmā, kas pateiks ‒ paldies, mēs turpināsim dzīvot ar latu,” uz jautājumiem par to, kāds būs eiro ieviešanas kurss, atbildēja Rimšēvičs.

Arī iepriekš amatpersonas apgalvojušas, ka latu maiņa pret eiro notiks pēc pašreizējā oficiālā kursa. Latvijā oficiālais eiro kurss ir 0,702804 lati par vienu eiro.

Pēc Finanšu ministrijas pārstāvju iepriekš teiktā, Eiropas Savienības Padome eiro maiņas kursu noteiks jūlija vidū – apmēram no 10. līdz 15.jūlijam. Jau vēstīts, ka Latvija gatavojas pievienoties eiro zonai no 2014.gada 1.janvāra.

Komentāri (9)

austrisv 14.02.2013. 18.38

Es personiski uzticos Rimševica teiktajam, jo vienreiz pavisam nesen jau mūsu Ls viņš pasargāja no oligarhu uzbrauciena un vēlmes to devalvēt!

+9
-3
Atbildēt

2

    Ligiña Doniña > austrisv 15.02.2013. 12.35

    …jāprasa BET, cik daudz tu zini par lata devalvācijas priekšrocībām un mīnusiem un fiskālo politiku kā tādu? Vai vienkārši tici baņķierim, kuram pašam visi kredīti ir eiro?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > austrisv 14.02.2013. 19.13

    Īsi pirms krīzes sākuma, bet vēl ” treknejos gados” , Rimšēvičs vairākas reizes un asi brīdināja Kalvīti no inflācijas, premjers pat ausi nenokustināja :)

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 14.02.2013. 20.41

KRUSTTEVS
Interesanti būtu uzzināt, kāpēc par savu vietnieku Rimšēvičs paņēma komjaunieti Ruseli, kurš kopā ar komjaunieti Volodko izputināja Latvijas Zemes banku.

+6
-3
Atbildēt

0

ivetao2007 07.06.2013. 17.49

Lat ne novien viedokāl nav vērtīgs. Aiz lata nav nekdas Latvija rūpniecībhas vai vēl kādas rupnīcas, kas ražo pasaulē pirktas mantas. Aiz lata ir parādi, ko sataisija muļķa latviešu ievēlētie komunistu funkcionāri un čekisti a la godmanis. Vienīgie civilzēto valsu vērtspapīri, ieskaitot pastmarkas, ir bez latviešu tautas varoņu portretiem. Vēl uz lata jāuzliek papagaili vai paviānu. Tikai Krišjanis Barons brinumainā kārtā tics uz simtlatnieka. Miseklia a la lukašenko domāšanas stilā. Kā relikviju glabāju veco somu 5 marku banknoti ar Pāvo Nurmi attēlu un tadu pat igauņu banknoti ar Paulu Keresu. Man bija gods šos kungus personīgi pazīt.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu