Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pagājušajā nedēļā veiktajām kratīšanām Latgalē tiesa apcietinājusi Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieku Vjačeslavu Širjakovu (SC), kā arī uzņēmējus Jāni Sprinovski un Gintu Sorokinu. Daugavpils vicemēram KNAB inkriminē krāpšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu. Iespējamais noziegums saistīts ar pašvaldības uzņēmumu Daugavpils siltumtīkli.

Ģenerālprokuratūra veic pārbaudi par Pasažieru vilciena bijušās valdes darbību saistībā ar jaunu vilcienu iepirkumu. Iepirkuma konkursu PV izsludināja 2009.gada decembrī. Vilcienu iegādes izmaksas tika plānotas 144 miljonu latu apmērā, bet kopā ar to uzturēšanu nākamos 30 gadus līguma vērtība bija 429,24 miljoni latu. Vēlāk tika konstatēts, ka parakstītais līgums neatbilst sākotnējam iepirkuma nolikumam.

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pagājušā gada decembrī palielinājās par 12,5%, salīdzinot ar iepriekšējā gada decembri. Tas ir straujākais pieaugums Eiropas Savienībā, liecina Eurostat jaunākie dati. Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums decembrī, salīdzinot ar 2011.gada decembri, samazinājās par 2%, bet eirozonā – par 3,4%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu