Ierosina lietu par "Rīgas satiksmes" mikroautobusu iepirkumu konkursu • IR.lv

Ierosina lietu par “Rīgas satiksmes” mikroautobusu iepirkumu konkursu

29
Foto: Edijs Pālens, LETA

 

Administratīvajā rajona tiesā 4.februārī ierosināta lieta pēc apvienību SIA “DMK”, SIA “Centība N” un SIA “Blands” pieteikuma par Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) rīcību, nepieņemot apvienības sūdzība saistībā ar SIA “Rīgas satiksme” mikroautobusu iepirkuma konkursa rezultātiem.

Tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme informēja, ka līdz 8.martam atbildētājiem ir jāsniedz tiesai paskaidrojumi. Pēc tam tiks lemts par lietas izskatīšanas datumu, ziņo LETA. Savukārt pieteikums par IUB rīcību tiesā tika iesniegts 29.janvārī.

Iepriekš apvienības piedāvājums iepirkumu konkursā tika noraidīts iesniegto dokumentu nepilnības dēļ, savukārt paziņojums par noraidījumu tika saņemts 3.janvārī – dienu pirms tam, kad beidzies termiņš apelācijas iesniegšanai. Jau 4.janvārī uzņēmēji iesniedza sūdzību IUB. Tomēr 4.janvārī arī beidzies nogaidīšanas termiņš, un “Rīgas satiksme” tajā pašā dienā parakstījusi līgumu ar otru pretendentu – pilnsabiedrību “Rīgas mikroautobusu satiksme”.

Tomēr apvienības sūdzība netika pieņemta, jo pasūtītājs jau bija noslēdzis līgumu. IUB vadītāja Dace Gaile iepriekš skaidroja, ka, saņemot sūdzību pirms līguma noslēgšanas, iepirkuma konkurss tiek apturēts līdz tās izskatīšanai, taču gadījumā, ja sūdzība iesniegta jau pēc tam, kad līgums ir noslēgts, IUB to neskata.

Grūti atbildams esot jautājums par to, kurš 4.janvārī paspējis pirmais – “DMK”, “Centība N” un “Blands” – iesniegt sūdzību IUB vai “Rīgas satiksme” parakstīt līgumu ar “Rīgas mikroautobusu satiksmi”. “Tad ir jāveic izmeklēšana par to, kurā brīdī, kurš pirmais atrāva pildspalvu no papīra,” aģentūrai LETA iepriekš sacīja IUB vadītāja.

Kā ziņots, līgums tika noslēgts 4.janvārī – tikai divas dienas pēc tam, kad iepirkuma konkursa rezultāti 2.janvārī tika publicēti IUB mājaslapā. Savukārt 3.janvārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) paziņoja, ka pārbaudīs amatpersonu darbības tiesiskumu saistībā ar uzņēmuma “Rīgas satiksme” izsludinātā mikroautobusu pārvadājumu konkursa rezultātiem.

 

Komentāri (29)

Tamāra Nolmane 06.02.2013. 14.37

Interesanta IUB attieksme – itkā pastāvēja bažas par noslēgšanas apstākļu tiesiskumu, bet mēs neriskējām – sūdzību nepieņēmām. Vai IUB ierēdņi mucā auguši? Viņiem vajadzētu pieredzes apmaiņā uz VID aiziet.

0
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 06.02.2013. 13.15

Viss, Rīga ir mūsu, nevienam mēs Latviju nedodam, brīvbiļetes saņems arī 3.grupas invalīdi un peteušniki, šis ir tas, kas mums līdz šim trūka uzvarai:

“Sabiedrisko transportu bez maksas nodrošinās arī profesionālo skolu audzēkņiem un 3. grupas invalīdiem ”
http://www.diena.lv/latvija/riga/sabiedrisko-transportu-bez-maksas-nodrosinas-ari-profesionalo-skolu-audzekniem-un-3-grupas-invalidie-13992147

+1
-1
Atbildēt

0

janazakovica 06.02.2013. 12.26

ligums noslegts nauda aizskaitita..vajadzeja vel gulet

+1
-2
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu