Pērn nerezidentu noguldījumi auguši straujāk • IR.lv

Pērn nerezidentu noguldījumi auguši straujāk

23
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Rezidenti bankās noguldījuši 530 miljonus latu, nerezidenti – 876 miljonus latu

Pagājušajā gadā banku sektorā noguldījumu apmērs audzis par 12,7% jeb 1,4 miljardiem latu, tai skaitā rezidentu noguldījumi auga par 530 miljoniem latu, bet nerezidentu noguldījumi palielinājās daudz vairāk – par 876 miljoniem latu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.

2012.gada decembra beigās noguldījumu apjoms sasniedza 12,7 miljardus latu, gada laikā pieaugot par 12,7%. Neiekļaujot 2012.gadā licenci zaudējušo banku rādītājus, pērn noguldījumi pieauga par 15,8%, vēsta LETA.

Rezidentu noguldījumi iekļauj galvenokārt valdības, nefinanšu sabiedrību un mājsaimniecību noguldījumus. 2012.gadā valdības noguldījumi pieauga par 285 miljoniem latu, privāto nefinanšu sabiedrību – par 138 miljoniem latu, mājsaimniecību – par 61 miljonu latu. Rezidentu noguldījumi gada laikā bija samērā nemainīgi, un pieaugoša noguldījumu tendence bija tikai gada pēdējā ceturksnī.

Savukārt nerezidentu noguldījumu straujāks pieaugums bija vērojams gada pirmajā pusē, bet gada otrajā pusē noguldījumu pieauguma tempi sāka mazināties, otrdien informēja FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis. Nerezidentu noguldījumu apmērs kopējā noguldījumu īpatsvarā pērn gada beigās bija 48,9%.

Saglabājoties zemām noguldījumu procentu likmēm, turpināja palielināties pieprasījumu noguldījumu daļa kopējos noguldījumos.

2012.gadā turpināja samazināties banku piesaistīties finansējums no monetārajām finanšu iestādēm – gada laikā tas samazinājās par 980 miljoniem latu jeb 19,1%. Galvenokārt saruka ārvalstu banku meitufiliāļu un filiāļu no mātesbankām piesaistītais finansējums.

 

Komentāri (23)

kristaps_drone 05.02.2013. 14.14

Jauki! Te ir mūsu “veiksmes stāsta” viens no izskaidrojumiem: krievijas bandītu nauda ienāk Latvijā! Un mūsu valdošie gļēvlatvieši tikai priecājas par “investīcijā” un “sadarbību” ar krieviju! Kad sāksim baudīt Kipras “sasniegumus”?

+3
-1
Atbildēt

0

gliters 05.02.2013. 14.43

По сообщению немецкой газете Die Welt, в середине января православному вору-главпопу Кипра, оперирующему под кличкой Хризостомус-2, пришлось звонить своему московскому коллеге по свято-воровскому православному промыслу В. Гундяеву с просьбой уговорить Путина предоставить республике, находящейся в шаге от банкротства, новый кредит. И Путин сжалился.
Россия готова пойти на этот шаг, о чем и сообщил русский тиран в телефонном разговоре президенту Д. Кристофиасу. В прошлом году Россия уже выдала кредит Кипру в размере 2,5 млрд евро.
http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2013/02/03/95976.shtml

+1
0
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu