Eiropols atklāj pasaulē lielāko futbola spēļu krāpšanu • IR.lv

Eiropols atklāj pasaulē lielāko futbola spēļu krāpšanu

29
Eiropola šefs Robs Vainvraits paziņo par atklāto lielāko futbola spēļu krāpšanu. Foto: AFP/LETA

Izmeklētājs: pirmo reizi bija iespēja pierādīt, ka futbola pasaulē darbojas organizētā noziedzība

Kamēr briti pirmdien priecājās par sava karaļa Ričarda III mirstīgo atlieku identificēšanu, vācu medijos 4.februārī galvenā ziņa ir Eiropola paziņojums par līdz šim lielāko totalizatoru skandālu futbola vēsturē.

Eiropols, paziņojot, ka atklājis pasaulē lielāko spēļu sarunāšanas skandālu futbola vēsturē un identificējot iesaistītos atbalstītājus Āzijā, gadu ilgā izmeklēšanā noskaidrojis – no 2008. līdz 2011.gadam varētu būt manipulēts kopumā ar 380 spēļu rezultātiem, bet aptuveni 300 gadījumos joprojām turpinās izmeklēšana.

Manipulēto spēļu skaitā ir gan Čempionu līgas, gan Pasaules kausa kvalifikācijas spēles futbolā, spēļu rezultātu sarunāšanā iesaistīti 425 spēlētāji, tiesneši un ierēdņi, ziņo vācu medijs “Die Welt”.

“Eiropas futbolam šī ir skumja diena. Manipulācijas sasniegušas tādu punktu, kāds līdz šim nav bijis,” teica Eiropola direktors Robs Vainvraits. Viņš savu ziņojumu iesniegs Eiropas Futbola savienībā (UEFA). “Mums pirmo reizi bija iespēja pierādīt, ka futbola pasaulē darbojas organizētā noziedzība,” teica Vainvraits.

Pēc izmeklētāju ziņām, manipulācijās bijušas iesaistītas 15 valstis un to rezultātā organizētā noziedzība nopelnījusi astoņus miljonus eiro. Šo summu un vēl divus miljonus eiro, kas doti kukuļos, konfiscējušas varas iestādes. Tomēr, pēc Eiropola ziņām, tā ir tikai šo blēdību aisberga redzamā daļa.

Pie šīs lietas izmeklēšanas strādājuši policisti no 13 valstīm.

 

Komentāri (29)

Edmunds Zālīte 04.02.2013. 18.57

mūsu vietējā futbolā par klasiku kļuvis spēles moments, kad komanda saprot, ka tai zaudēt neizdosies, jo pretinieks neizrāda nekādu iniciatīvu – spēles pēdējā minūtē aizsargs pats kaut kā neveikli (bez jebkāda redzama iemesla) sper uz saviem vārtiem un vārtsags vēl neveiklāk šo bumbu nenoķer. aptuveni tādā līmenī mums te tā lieta.

+1
0
Atbildēt

0

Sanšains 04.02.2013. 18.30

Cik labi, ka sporta industrijā notiekošais mani kopš pusaudža gadiem vairs nesaista.

Tad nu atliek būt uzmanīgam ar notiekošo tajās industrijās, kas mani tomēr interesē.:)

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 05.02.2013. 08.23

pretigi ka visas sporta speles jau sen parvertusaas par izklaides industriju letticigajiem un vieglu pelnu investoriem-oligarhiem naudas maisiem..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu