Modernās revolūcijas • IR.lv

Modernās revolūcijas

4
Nellija Ločmele

 

Latviešiem ir revolūciju pieredze, ka tik turies. Taču nav daudz tādu revolūciju, pēc kurām paliek nevis drupas un kapi, bet izglābtas dzīvības.

Šādu revolūciju sarūpējuši mūsu zinātnieki, kas vairākus gadus ilgos pētījumos ir pirmie pasaulē atklājuši metodi, ar kuru agrīnā stadijā iespējams «vienkārši» diagnosticēt kuņģa vēzi. Vienkārši tas nav, taču no malas izskatās viegli un ātri – asinsanalīzes uzrāda, ka cilvēka imūnsistēma ir izstrādājusi īpašas antivielas, lai cīnītos pret ļaundabīgo audzēju, kas citādi vēl neliek sevi manīt. Pieprasījums pēc šādas metodes būtu liels, jo pasaulē kuņģa vēzis ir nežēlīgs slepkava, kuru bieži atklāj pārāk vēlu.

Cita revolūcija tepat Latvijā turpinās jau piekto gadu, un tās rezultāti arī ir iespaidīgi. Šoreiz nav runa par dzīvību glābšanu burtiskā nozīmē, bet par skolēniem, kuri stundās vairs nemirst no garlaicības. Jaunie skolotāji no izglītības programmas Iespējamā misija diendienā taisa revolūciju dažādās Latvijas malās. Vēl mēnesi ikviens, kam nav pedagoga diploma, toties ir augstākā izglītība un duka iemēģināt spēkus skolā, var pieteikties jaunajā «iesaukumā». Nupat vairākiem misijas skolotājiem pajautājām, ko no viņu pieredzes citi pedagogi, vecāki un bērni varētu izmantot jau rīt, lai skola kļūtu labāka. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu