Belēvičs: Ušakovu atkārtoti par Rīgas mēru neievēlēs • IR.lv

Belēvičs: Ušakovu atkārtoti par Rīgas mēru neievēlēs

31
Guntis Belēvičs. Foto: Edijs Pālens, LETA

“Zaļo” sarakstā Rīgas domes vēlēšanās startēs Rīgas zoodārza vadītājs, bijušais VUGD komandieris un Rīgas lidostas šefs

“Saskaņas centra” (SC) līderi Nilu Ušakovu atkārtoti par Rīgas mēru neievēlēs, jo viņš ir vienas dienas saimnieks un savam pēctecim atstās pilnīgi iztukšotu galvaspilsētas kasi, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda viens no Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas mēra amata kandidātiem Guntis Belēvičs. LZP sarakstā Rīgas domes vēlēšanās startēs vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Belēvičs atzina, ka Ušakovam ir izdevies radīt vēlētājos pozitīvu priekšstatu par sevi, un, ja tiktu rīkotas tiešās Rīgas mēra vēlēšanas, kurās kandidētu visi iepriekšējie mēri, lielākā daļa rīdzinieku nobalsotu par Ušakovu.

Belevičs tomēr uzskata, ka Rīga ir pelnījusi labāku mēru, jo Ušakovs esot vienas dienas saimnieks. “Tas ir redzams pēc tā, kā tiek veidots Rīgas pilsētas budžets, kas 2013.gadam ir apstiprināts ar 35 miljonu latu jeb 7% deficītu. Ušakova “veiksmes stāsts” balstās uz to, ka tiek notērēts iepriekšējā domes sasaukuma atstātais 89 miljonu latu uzkrājums,” uzskata Belēvičs.

Rīgas budžeta ieņēmumu daļa pēdējos gados pildās necerēti labi, bet tur, pēc Belēviča domām, nav nekāda Ušakova nopelna. “Ja valsts ekonomikā iet labāk, arī galvaspilsētā, kur tiek radīts vairāk nekā 50% iekšzemes kopprodukta, parādās papildu ienākumi. Tā vietā, lai papildu ieņēmumus atliktu nodeldēto uzkrājumu vietā, Rīgas domē katru gadu tiek taisīti budžeta grozījumi un papildu ieņēmumi tiek nekavējoties iztērēti,” piebilda LZP pārstāvis.

Belēvičs ir pārliecināts, ka Ušakovu atkārtoti par Rīgas mēru neievēlēs, par ko baidoties arī pats Ušakovs, kurš tāpēc cenšoties pilnīgi iztukšot galvaspilsētas kasi.

“Galvaspilsētā nekas nav izdarīts jaunu darba vietu radīšanas jomā, Rīgā pat netiek veidota sava industriālā zona, kādas veiksmīgi darbojas, piemēram, Ventspilī un Jelgavā. Milzīgas brīvas teritorijas – vismaz 580 hektāri – ir Rīgas brīvostā, tur varētu attīstīt ražošanas uzņēmumus,” Ušakovu kritizēja LZP Rīgas mēra kandidāts, “Rīga izskatās ne tikai pēc padomju pilsētas, Rīga izskatās pēc noplukušas padomju pilsētas.”

Arī paziņojumi pirms vēlēšanām par iekšpagalmu remontu sākšanu esot vienas dienas saimnieku piegājiens, jo novecojušās komunikācijas netiek mainītas, līdz ar to varot gadīties, – kas tagad tiks nobruģēts vai noasfaltēts, jau tuvākajā nākotnē būs jāuzlauž, pieļāva Belēvičs.

Belēvičs atzīmēja, ka Rīgā netiek siltinātas mājas, un katrs rēķins par apkuri ir sveicieni no vienas dienas saimnieka Ušakova.

LZP sarakstā Rīgas domes vēlēšanās piekritis kandidēt kādreizējais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Aivars Straume, kurš “zaļo” komandā atbildēs par drošības jautājumiem, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes pasniedzējs Artis Stucka, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza direktors Rolands Greiziņš, uzņēmējs Valdis Kalnozols, Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš, Vides aizsardzības kluba (VAK) prezidents Arvīds Ulme, bijušais Rīgas lidostas vadītājs Arnis Luhse, bijušais Rīgas brīvostas valdes loceklis Viesturs Silenieks un citi.

LZP Rīgas domes vēlēšanās startēs ar pilnu deputātu kandidātu sarakstu. Belēvičs pastāstīja, ka šobrīd tiekot ļoti intensīvi strādāts pie komandas veidošanas. Kandidātu atlase tiekot veikta, ņemot vērā cilvēku profesionalitāti. “Mēs izveidosim komandu, par kuru nevienam nebūs šaubu, ka “zaļie” zina un pārvalda priekšmetu, par kuru runā,” solīja Belēvičs.

 

Komentāri (31)

putekliic 30.01.2013. 08.49

Lai gan Belēvičs ir liels balamute, tomēr taisnība viņam ir tajā ziņā, ka Ušakovs un Ameriks smagi dzīvo pāri saviem līdzekļiem. Šajā ziņā viņi iet uz visu banku (jeb uz visu Rīgas kasi un vēl vairāk, kā smejies), jo zaudēt viņiem ir tik daudz ko! Gan “saimnieciskā” ziņā, gan arī politiskā. “Pazaudēt Rīgu”! To Kremlis Ušakovam nepiedotu! Un varbūt pat ne tas ir galvenais. Zaudēt varu Rīgā šai koalīcijai – tas nozīmētu daudz lielākus riskus vienam otram šeptmanim nonākt telpā ar rūtainu saulīti.

+23
-4
Atbildēt

0

dro 30.01.2013. 08.33

Kandidātu personāži “iedvesmo”: Kalnozols, Ulme, Silenieks…pats Belēvičs. Apšaubu, ka ievēlēšanas gadījumā Belēvičs neatbalstītu Ušakovu mēra amatā, Tomēr apsveicami, ka Belevics atšķirībā no V un NA kandidātēm runā par tukšo Rīgas kasi, tātad ņem vērā rezultatīvo Zatlera pozicionēšanos pret SC:)

+16
-3
Atbildēt

0

valdis 30.01.2013. 08.31

N.Ušakovs kļuva par Rīgas mēru tāpēc, ka ļoti veikli prata sadoties rociņās ar A.Šleseru (atceros, kā SC stāstīja par koalīcijas veidošanas principiem, bet tie bija meli, jo aizmuguriski jau viss bija sashēmots). Un pēc tam nobalsoja par divvalodību. Tāpēc vēlētājiem ir ļoti būtiski zināt, kādi sagaidāmie partneri koalīcijas izveidošanā, ja partija pārvar slieksni.
Turklāt SC un ZZS tik bieži satuvinājušies.

+12
-1
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > valdis 30.01.2013. 10.19

    urga
    “N.Ušakovs kļuva par Rīgas mēru tāpēc, ka ļoti veikli prata sadoties rociņās ar A.Šleseru”

    Nevis prata sadoties rociņās, bet vēlēšanās, izmantojos melus un cilveku lētticību, uzvarēja pretvalstiskie spēki. Abi čekas izdzimteņi, Šlesers un Ušakovs un viņu bandas atšķīrās tikai ar nosaukumu.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu