Klintone pirms amata atstāšanas uzstājas kopā ar Obamu • IR.lv

Klintone pirms amata atstāšanas uzstājas kopā ar Obamu

23
Hilarija Klintone. Foto: AFP/LETA

Klintone atstāj bez atbildes jautājumu par iespējamo kandidēšanu uz Balto namu

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone intervijā svētdien par iespēju, ka viņa 2016.gadā varētu kandidēt uz prezidenta amatu, durvis atstājusi atvērtas, ziņo LETA/AFP.

Intervijā telekanāla CBS pārraidei “60 Minutes“, kur raidījuma viesi bija Klintone un prezidents Baraks Obama, valsts sekretāre sacīja, ka viņa joprojām izjūt nopietnas rūpes par to, “kas nākotnē notiks ar mūsu valsti”.

Klintone arī sacīja, ka nedz viņa, nedz prezidents Obama “nevar pareģot to, kas notiks rīt vai nākamgad”. Ar šiem spriedumiem Klintone, domājams, būs piešķīlusi jaunu uguni debatēm par viņas iespējamo kandidēšanu uz Balto namu 2016.gadā.

“Tas, ko mēs esam mēģinājuši darīt pēdējo četru gadu laikā, ir ik dienas celties, skatīties ar skaidru skatienu uz to, kas notiek pasaulē. Un es tiešām esmu lepna par to, kādi mēs esam,” piebilde Klintone.

Kaut arī pati valsts sekretāre vairāku mēnešu garumā teikusi, ka pēc divām desmitgadēm politiskās dzīves centrā grib atstāt politikas skatuvi, daudzi uzskata, ka Klintone, kuru atbilstoši jaunākajām aptaujām atzinīgi vērtē 65% amerikāņu, atgriezīsies, lai 2016.gadā vēlreiz mēģinātu kļūt par ASV pirmo prezidenti sievieti.

Obama nebilda neko, kas varētu mazināt pieņēmumus par Klintones iespējamo kandidēšanu, un cildināja viņas veikumu valsts sekretāra amatā, sakot, ka viņa bijusi starp vislabākajiem, kādi vien šajā amatā ir darbojušies.

“Pēdējo četru gadu laikā tā bija izcila sadarbība. Man viņas pietrūks,” sacīja Obama, piebilstot, ka vēlas, ka Klintone būtu turpinājusi darbu.

“Es vēlos, lai valsts atzinīgi novērtē to, kādu izcilu lomu viņa ir veikusi manā administrācijā, un to, ka daudz kas no panākumiem, kas mums ir bijuši starptautiskajā arēnā, ir bijuši pateicos viņas smagajam darbam,” norādīja prezidents.

Kopīga intervija telekanālam CBS, kas tika filmēta Baltajā namā, kā šķiet, bijusi Obamas ideja. Obama reti kad sniedz intervijas kopā ar vēl kādu cilvēku, un parasti kopā ar valsts galvu tad tiek intervēta viņa sieva Mišela.

Viens no retajiem izņēmumiem bija intervija 2011.gada G20 samitā Kannās, kad Obama tika intervēts kopā ar toreizējo Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī.

 

Komentāri (23)

ilmisimo 28.01.2013. 11.17

Klintone pirms amata atstāšanas uzstājas kopā ar Obamu
__________________________________________________________
un kuo”‘ta Atstātais Amats?

Raud?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu