Partijas valde apstiprina Antāni par Rīgas mēra amata kandidāti • IR.lv

Partijas valde apstiprina Antāni par Rīgas mēra amata kandidāti

121
Reformu partijas Rīgas mēra amata kandidāte Inga Antāne uzrunā partijas "Vienotība" Rīgas nodaļas sapulci. Foto: Nora Krevneva, F64

Antāne: Ir četri mēneši, lai izveidotu spēcīgu koalīciju Rīgā

Reformu partijas (RP) valde apstiprināja RP Rīgas nodaļas lēmumu par trīs pirmajiem numuriem Rīgas pašvaldību vēlēšanās, tostarp oficiāli apstiprināja Ingu Antāni kā Rīgas mēra kandidāti, ziņo LETA.

RP valde pirmdien apstiprināja RP Rīgas nodaļas lēmumu, ka vēlēšanās Rīgā ar pirmo numuru startēs Antāne, savukārt ar otro numuru – Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis, bet ar trešo – ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova, sacīja RP pārstāve Aleksandra Gluhiha.

RP domes priekšsēdētāja mēra kandidāte iepriekš apliecināja gatavību risināt pilsētas akūtās komunālās problēmas un rūpēties par pilsētas ilgtspējīgu attīstību.

Pagaidām ir pāragri spriest, kāda un cik stabila varētu būt nākamā Rīgas domes koalīcija, jo četru mēnešu laikā, pamatīgi strādājot, valdības koalīcijas partijas var veidot stipru koalīciju Rīgas domē, intervijā Latvijas Radio sacīja “Reformu partijas” (RP) Rīgas mēra amata kandidāte Inga Antāne.

Antāne atzina, ka, neskatoties uz viedokļu atšķirību dažos jautājumos, “Vienotība” un Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) spētu veidot spēcīgu sadarbības modeli, raksta LETA.

“Protams, savā ziņā starp politiskām organizācijām pastāv konkurence, bet tagad sabiedrībai būtu svarīgi demonstrēt, ka pašvaldību līmenī varam veidot spēcīgu koalīciju, kas savos darbos un lēmumos balstīta uz caurspīdīgu pārvaldības modeli,” sacīja Antāne.

Tāpēc politiķe noliedza jebkādas sarunas par kopīgu sarakstu veidošanu ar “Vienotību” vai VL-TB/LNNK, bet uzsvēra, ka svarīga ir sadarbība un tās stiprināšanai tagad ir četri mēneši laika.

Tomēr uz jautājumu, vai RP pašai izdosies izveidot savu deputātu kandidātu sarakstu, jo uz pēdējo RP Rīgas nodaļas kopsapulci bija pulcējušies 60 cilvēki, Antāne atbildēja, ka jā, jo uz nākamo pasākumu bija pulcējušies 90 cilvēki, kas apliecina par sabiedrības ieinteresētību.

Antāne arī radio teica, ka bezmaksas sabiedriskais transports Rīgā ir pareiza lieta. “Mans mērķis būtu vispār bezmaksas sabiedriskais transports Rīgā”, sacīja Antāne.

Pirmdien notika RP valdes sēde, kurā lēma par RP Rīgas nodaļas valdes virzītās Rīgas mēra kandidātes Inga Antāne oficiālu apstiprināšanu.

“Mūsu bērni iet Rīgas skolās, mēs braucam ar tramvajiem un atpūšamies Rīgas parkos, maksājām siltuma rēķinus un zinām, ko darīt, lai tie mazinātos. Rīgai ir milzīgs potenciāls – mēs to attīstīsim un izmantosim visas galvaspilsētas iespējas, saglabājot visu labo, kas šeit jau ir izveidots un radīts,” uzsvēra Antāne.

RP domes priekšsēdētāja mēra kandidāte apliecināja gatavību risināt pilsētas akūtās komunālās problēmas un rūpēties par pilsētas ilgtspējīgu attīstību.

RP prioritātes Rīgā ir: atbildīga un caurspīdīga pilsētas pārvalde, vēl aktīvāka Eiropas fondu finansējuma piesaiste, caurspīdīga un saprotama budžeta plānošana, kā arī izpildvaras atdalīšana no lēmējvaras.

 

Komentāri (121)

dace_ampermane 21.01.2013. 09.05

“Mans mērķis būtu vispār bezmaksas sabiedriskais transports Rīgā”, sacīja Antāne.

un es saku: alus pa brīvu jebkurā pilsētas bārā un siltuma rēķini Rīgas domes apmaksāti, cieti!

+22
-4
Atbildēt

5

    ligakalnina > dace_ampermane 21.01.2013. 11.50

    Solījumiem neviens netic, bet nauda ir Ušakova rokās, tā ka jāorientējas nevis uz Ušakova, bet, domājošu elektorātu.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dace_ampermane 21.01.2013. 11.09

    Aivarsk taisnība – populistu var pārspēt tikai vēl lielāks populists, īpaši, ņemot vērā daudzu Rīgas vēlētāju kvalitāti.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    putekliic > dace_ampermane 21.01.2013. 11.44

    Nu, un ko tad jūs piedāvājat? Lai arī citi politiskie spēki nāk klajā ar līdziegiem solījumiem? Lai Vienotība, piemēram, pasola, ka ja būs viņi pie varas, tad apkure tulīt arī būs par velti? Neviens nopietns politiskais spēks tā nerīkosies – tas ir nesolīst to, kas ir pilnīgi neiespējami, jo tas ir tuvredzīgi. Vai kādam ir jāatgādina ko tik nesolīja Šlesers ar “gāzēšanu”, 50k darbavietām u.c. un cik drīz pēc tam beidzās viņa darbošanās politkā?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > dace_ampermane 21.01.2013. 10.31

    Paļauties nevar, bet nekur neliksies, ja sc spēlē rupju populistisku hokeju, tad balerīnas tajā laukumā tālu netiks – tas attiecās arī uz pārējām partijām. Var sabiedrisko piedāvāt par brīvu, bet krietni samazināt Rīgas Satiksmes tēriņus, otkatus utt.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    putekliic > dace_ampermane 21.01.2013. 09.24

    Jā, es arī šo dzirdēju. Un tas ir lēts politiskais triks spēlēt sāncenšu lauciņā. Tas tikai liecina, ka pašiem nav ko piedāvāt un uz tādiem paļauties notiekti nevar.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 21.01.2013. 08.48

diezvai ZRP pārvarēs 5 %..un tāpat ZZS,…bet uz to jau kremlini cer, lai mēs savā starpā kasītos un pa to laiku šie turpināti šiverēt savus 20 % iekasēdami, vienīgā iespēja to nepieļaut ir kopīgs saraksts, bet diemžēl tautiešiem labāk tīk savstarpēji ķīviņi, sīkas žuļicības un darbošanās Brāļu kaudzīšu Mērnieku laikos aprakstītajā stilā..Aplaudismengas dipitori, johaidī..

+17
-5
Atbildēt

2

    ilma > ltvpanorama 21.01.2013. 09.15

    (ja būs vairāk nekā “banānu dalītājam” un “dvacatņikam”) –

    vai ar šo, kā vakar informēja raidījumā “Nekā personīga”, domāts arī Jaunais Laiks, protams, ar “poģeļņikiem – TP, LPP, ZZS, TB, un arī viņu mantinieki – Vienotība?

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    putekliic > ltvpanorama 21.01.2013. 08.59

    Nav zvnīts, ka startējot atsevišķi RP, V un NA savāc mazāk. Galvenais, lai pēc tam (ja būs vairāk nekā “banānu dalītājam” un “dvacatņikam”) spētu vienoties. Par pēdējo māc šaubas, redzot kā tā saucamie koalīcijas partneri pazemoja lielo brāli Vienotību valsts kontroliera vēlēšānās sametoties kopā ar SC.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

peerku 21.01.2013. 08.39

Antāne nemaz radiointervijā neslēpa, ka neskatās tikai (patiesībā vispār) uz Vienotību un NA. Skaidrs, ka (Z)RP cer tikt Rīgas Domē un veidot koalīciju ar SC, Viss par to liecina.

+14
-5
Atbildēt

9

    janis17 > peerku 21.01.2013. 10.18

    Ja es būtu Antonijas ielas arhitekts, es ieteiktu visu kaut ko, lai pūderētu smadzenes tādiem naivuļiem, kā Dzeris49…

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > peerku 21.01.2013. 11.00

    Vai tad es teicu, ka V ir kādi baltie, manuprāt, tādi Latvijas politikā vispār nav, cita lieta, ka daži salīdzinoši labāki, daži galīgi melni.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > peerku 21.01.2013. 09.54

    > dzeris

    Tur Jums taisnība

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > peerku 21.01.2013. 10.29

    Nu kas tad ir tik naivs tajos manos spriedumos, kaut, saprotu, tu nespēj pieņemt domu, ka NA nav nekādi “naivie idealisti”, bet gan politbiznesmeņi, kā TB.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    ezis > peerku 21.01.2013. 10.53

    Daudzi no Vienotības arī neslēpj, ka labāk valdībā sadarbotos ar ZZS nekā ar RP, tikai kāpēc viņi ir tie baltie?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > peerku 21.01.2013. 10.16

    Par tiem komunistiem tev taisnība, dabiski, “komunistiem” pēdiņās, drīzāk, šeit varētu runāt par boļševistisku domāšanas stilu, kas raksturīgs gan SC, gan VL.
    Un, tu domā, izvirzot to kandidāti, NA nezināja, ka par to balsos SC, ja nezinātu, tad jau nebūtu jēga izvirzīt.
    Un, faktiski, Krtūmiņu ieteica Sudraba, kura it kā milzīgi nepatīk tai NA, toties patīk Lembergam, un kurai pašai Lembergs ir piemērs, to arī viņi nezināja, “naivie ideālisti”, vai, vienkārši, tā kandidāte bija kādam ļoti vajadzīga, vari minēt, kuram?
    Teiksi – “sazvērestības teorija”, utt., bet vai tad Latvijas politikā vispār kaut kas ir tā, kā to grib pasniegt “elektorātam”, un īstā rīcības motivācija, gandrīz vienmēr, nesakrīt ar deklarēto?

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > peerku 21.01.2013. 09.53

    Tikpat labi koalīciju ar SC varētu veidot NA, nebūtu jau pirmā reize RD vēsturē, arī NA un SC kopējais balsojums par to Krūmiņu, nerunājot par citiem kopējiem balsojumiem, to absolūti neizslēdz, tāpat, kā tas, ka populisti kā vieni, tā otri.

    +15
    -11
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > peerku 21.01.2013. 10.02

    dzeris49: Dzeri beidz dzīt zosis, atvainojos. Krūmiņu izvirzīja RP un VL, pēc tam SC nolēma šo kandidāti atbalstīt. Tad, kas tavuprāt VL bija jādara pēc tam, kad SC arī nobalsoja par Krūmiņu???
    Un vēl, ja opozīcija balso kopīgi ar pozīciju, tas nozīmē visi ir komunisti?:)

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > peerku 21.01.2013. 09.12

    Skaidrs, ka (Z)RP cer tikt Rīgas Domē un veidot koalīciju ar SC, Viss par to liecina.
    _____________
    pruotams.

    Mazā sudraba – antāne?

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu