"Vienotības" Rīgas nodaļu turpinās vadīt Pulks • IR.lv

“Vienotības” Rīgas nodaļu turpinās vadīt Pulks

51
Olafs Pulks "Vienotības" Rīgas nodaļas sanāksmē. Foto: Evija Trifanova, LETA

“Vienotība” aicina VL-TB/LNNK un RP sadarboties pirms vēlēšanām un veidot koalīciju pēc tām

Partijas “Vienotība” Rīgas nodaļu turpinās vadīt Olafs Pulks, sestdien kopsapulcē nolēma nodaļas biedri, ziņo LETA.

Savukārt nodaļas valdē ievēlēti Ieva Graudiņa-Šutko, Marija Balcere, Juris Zvirbulis, Valdis Gavars, Sanita Stelpe, Kārlis Strēlis, Edgars Ikstens un Aivars Porietis.

Sestdien norisinājās “Vienotības” Rīgas nodaļas kopsapulce, kurā nodaļas biedri pārrunāja nodaļas aktualitātes, paveiktos darbus, kā arī diskutēja par partijas mērķiem un uzdevumiem gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Partijas “Vienotība” Rīgas nodaļa aicina valdības koalīcijas partnerus – Nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) un Reformu partiju – vienoties par konstruktīvu sadarbību pirms vēlēšanām un kopīgas koalīcijas izveidošanu pēc tām.

Nodaļas kopsapulcē pieņemtā rezolūcijā tiek norādīts, ka valstiski atbildīgo, labēji centrisko spēku uzvara Rīgas domes vēlēšanās ir iespējama un ļoti svarīga visas Latvijas nākotnei, jo Latvijas galvaspilsētu nedrīkst vadīt korumpēti populisti, kas kopā ar ekstrēmistiem nostājās pret Latvijas valsts valodu un sašķēla sabiedrību.

“Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa uzrunā kopsapulcē pauda viedokli, ka “Vienotība” ar saviem partneriem var uzvarēt Rīgā, “noliekot malā ambīcijas” un startējot pašvaldību vēlēšanās kopā, taču patlaban “ambīcijas ņēma virsroku”. Tomēr arī šādā situācijā esot nepieciešams sadarboties.

Lai kopīgi uzvarētu vēlēšanās, “Vienotība” aicina savus partnerus uz konstruktīvu sadarbību pirms vēlēšanām un kopīgas koalīcijas izveidošanu pēc tām.

Svarīgākais kopīgais uzdevums vēlēšanās ir panākt augstu pilsoņu piedalīšanos tajās un novērst vēlētāju balsu zaudēšanu sīkpartiju sarakstos.

Kopīga uzvara ir nepieciešama, lai kopā saliedētu sabiedrību, samazinātu sociālo nevienlīdzību, piesaistītu investīcijas jaunām darbavietām un novērstu sistēmisko korupciju Rīgas domē, lai nostiprinātu latviešu valodu un padarītu Rīgu par Ziemeļeiropas metropoli, uzsver “Vienotība”.

“Vienotība” piedāvāja partneriem vēlēšanās startēt kopā, taču RP un VL-TB/LNNK pašvaldību vēlēšanās Rīgā nolēma piedalīties ar atsevišķiem sarakstiem. Tāpat “Vienotība” aicināja RP un VL-TB/LNNK noslēgt trīspusēju vienošanos par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās.

RP Rīgas mēra kandidāte Inga Antāne sestdien gan uzsvēra, ka sadarbība nevar būt “politkorekts priekšvēlēšanu kampaņas lozungs” un jābūt taustāmam partneru atbalstam.

“Vienotības” Rīgas nodaļa ir lielākā partijas reģionālā nodaļa, kas kopā pulcē ap 900 biedru. Šobrīd Latvijā darbojas 40 partijas reģionālās nodaļas, kopā pulcējot 2500 biedru.

“Vienotība” dibināta 2011.gada 6.augustā un ir pārstāvēta 75 Latvijas pašvaldībās – septiņās pilsētās un 68 novados. 11 pašvaldībās partijas pārstāvji ir domes vadītāji, 17 – priekšsēdētāju vietnieki.

“Vienotības” programma Rīgai šeit.

Komentāri (51)

dro 20.01.2013. 14.09

Man nav nekas pret Pulku, bet publikai viņš nepatīk, tādēļ diez vai vai bija gudri viņu atkal ievēlēt? Tāpat arī daudziem iebildumi pret Ēlerti. Tagad V aicina koalīcijas partnerus uz sadarbību pēc vēlēšanām. Kad NA uz to aicināja pavasarī, tad atbilde bija,ka tas ir priekšlaicīgi. Kamēr V sāks vēlēšanu kampaņu, tikmēr jau būs sākušies ierobežojumi…Ušakovs jautrs, enerģisks, bet V pārstāvji nekādi, ar rūpju nomāktām sejām…Atbildības smagā nasta vai jau pierastais mulsums?:)

+13
-1
Atbildēt

2

    Līna Kārkliņa > dro 20.01.2013. 14.49

    kaut arī manuprāt pulks ir adekvāts, kad runā par procesiem rīgā, kaitina tas ka kā tāds sētas krancis reaģē uz jebkuru ušakova kustību rīgas domē….ēlerte ir pilnīgs pretstats – ordeņa vērts ir kaut vai viens pats viņas uznāciens uz rīgas skatuves ar moto “atdosim rīgu latvijai” kas radīja sprādzienu pretinieka nometnē, kuriem nekas cits neatlika kā dienām un nedēļām meklēt attaisnojumus…..ēlertei ir krampis diskusijās un tas ir pats galvenais priekšvēlēšanu kampaņā lai noskaņotu vēlēt ne jau par kādu mistisku kandidātu, bet gan par komandu…..

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > dro 20.01.2013. 15.01

    lno:
    Kad NA uz to aicināja pavasarī, tad atbilde bija,ka tas ir priekšlaicīgi.
    ==============================================
    Uzmanīgi izlasiet rakstu! Tur taču rakstīts, ka “Vienotība” aicināja, nevis kāds cits.:) Neviens cits nekad nav aicinājis un vienojis – tā tas vienmēr ir bijis, ir un būs. Vismaz šajā portālā.

    Jūs pieminat to pagājušā gada maijā izteikto Nacionālās apvienības “aicinājumu”. Kuram gan šāds piedāvājums var šķist apsvēršanas vērts? Tas taču pat nav nosaucams par “aicinājumu”.
    “Vienotība” – nu, tā taču pavisam cita lieta!

    Par to visu skaidri un pareizi jau tolaik pateica biedrs Zaķis:
    “Partiju pārstāvji Nacionālās apvienības (NA) valdes aicinājumu pašreizējiem valdības koalīcijas partneriem sadarboties Rīgas domē (RD) un pēc pašvaldību vēlēšanām kopīgiem spēkiem oponēt “Saskaņas centram” (SC) pašlaik dēvē par priekšlaicīgu un nesvarīgu.

    “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis portālam “Delfi” sacīja, ka šādus aicinājumus var “cik viegli pateikt, tik viegli arī aizmirst”. Par reāliem sadarbības modeļiem varēs runāt tad, kad būs zināmi vēlēšanu rezultāti.

    “Jāskatās, kādi būs vēlēšanu rezultāti. Ja tie [esošajiem valdības koalīcijas spēkiem] būs labi, tad par to var runāt, jo šajā koalīcijā procesi notiek pēc zināmas loģikas. Taču pagaidām nav vērts par to spriedelēt, jo ir jautājums, vai mums pietiks balsis,” atzina Zaķis.

    Viņš arī norādīja, ka šāda veida aicinājumiem un paziņojumiem pagaidām “nav tieši nekāda svara”.
    http://www.delfi.lv/news/national/politics/na-neizdodas-ieintereset-koalicijas-partnerus-par-nakotnes-sadarbibu-rd.d?id=42395794

    Arī Reformu partijai jau tolaik bija skaidrs, ka bez “kopienu” [??] politikas un uzsvērtas “etniska dalījuma” noliegšanas neko pasākt nav jēgas, t.i., viņiem nekas “nespīd”:

    “Savukārt Reformu partijas (RP) vadītājs Valdis Zatlers ar preses pārstāves Daigas Holmas starpniecību portālam “Delfi” norādīja, ka RP lēmumu par koalīcijas veidošanu pēc pašvaldību vēlēšanām pieņems, balstoties uz vienotu izpratni par potenciālo partneru programmas pamatprincipiem un vērtībām.

    Atbildot uz NA aicinājumu valdības koalīciju pēc vēlēšanām kopēt arī galvaspilsētas pašvaldībā, RP pauž, ka “gadu pirms vēlēšanām runāt par koalīcijas veidošanu vai neveidošanu ar kādu konkrētu politisko spēku ir pāragri”.

    Partija pašlaik aktīvi strādājot pie pašvaldību vēlēšanu stratēģijas izstrādes un programmas un neatkāpsies no principiem par līdzsvarojošām pārmaiņām ilgtermiņa attīstībai, valsts politiku bez etniska dalījuma, nelielu, efektīvu pārvaldi ar plašu pilsoņu līdzdalību un uzsvaru uz indivīdu un kopienu atbildīgiem lēmumiem, pavēstīja Holma.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Þanis Bezmers 19.01.2013. 21.37

Pirmais iespaids par “latvisko” politiķ sarosīšanos Rīgas valdības nu jau tuvo vēlēšanu sakarā nav izcili iepriecinošs. Tā – rosīšanās bez kāda kūsājoša entuziasma: “nu izdzen, reksīt, tās bezkaunīgās kazas ar visu āzi no kāpostdārza!” Bet reksītis tikai slinki pakustina asti. Jo tajā pašā laikā vistas ar gaili kašņājas zemeņu dobē, kaķis apgāzis krējuma podiņu – un viss vienā laikā. Te nu vajadzēja gan labāk saņemties. Bet nekā. Tā pati parastā grābstīšanās pa gaisu, ja palasa pieejamos Rīgas domes prieksvēlēšanu tekstus un paklausās runas. Viss tas ir jau simtkārt dzirdēts un maz kurš vēl to par pilnu ņem. Nav vērojams nekas nopietns, ko likt pretī Ušakovam. Jo mazāk laika atliks, jo apsviedīgākai un asprātīgākai vajadzētu būt Rīgas “atkarotāju” uzvedībai. Uzņemtais kurss uz to neved. Aiztecējis laiks, kurā dzīvots, liekas, ar apziņu, ka nākotnē nekādu vēlēšanu nebūs. Pie viena iešaujot ik pa brīdim sev kājā un no sāpēm palaižot garām pretinieku “pūdeļus”. Tikmēr Ušakova kungs vienā mierā izrīkojas kā viena līmeņa ar valsti lēmējs. Kā visi Latvijas ministri vienā personā. Budžetu ar milzīgu parādu – lūdzu, labumu izdāļāšanu no nodokļu maksātāju kabatām – lūdzu! Johaidī! Rīga ir 90% no Latvijas, ja tā, tad kāda mārrutka pēc vispār tai vajadzīga valdība, t.i., Latvijai divas valdības? Galvaspilsētai, kur sēž centrālā valdība un kuras ekonomika praktiski ir visas valsts ekonomika var būt īpašs, atšķirīgs no citām pilsētām, statuss. Nekādas Rīgas pašvaldības. Nekāda kakla, kas groza galvu kur grib! Beigu beigās, Latvija ar visu Rīgu ir viena piektā daļa no kādas no daudzajām lielpilsētām, tāds knislis.Bet valdītāju – papilnam.

+7
0
Atbildēt

0

ligakalnina 19.01.2013. 22.32

Pulks ir nulle.
Un, ja V turpinās dominēt intrigante Āboltiņa ar savu izsūtamo zēnu Zaķi, V beigs slikti.

+12
-6
Atbildēt

4

    andris902 > ligakalnina 19.01.2013. 23.51

    ….Dzeri…brīžiem priecājos, ka Tavi pareģojumi nepiepildās….:)
    …jā, var nepatikt Āboltiņa, bet…viņai ir “krampis”….politikā ar baltiem cimdiem tālu netiksi…lai, cik skumji nebūtu to apzināties…..

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 20.01.2013. 08.43

    Ja ar to krampi saprot spēju intrigot sava grupējuma interesēs, tad jau jā.
    Ja ar to saprot valsts stratēģiskās attīstības prioritāti, savas interese nostādot otrajā plānā, tad viņai tas krampis, patiešām, stipri līdzīgs Buldozera un Ulbrokas Betmena “krampjiem”.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ligakalnina 20.01.2013. 01.14

    Un kāds man labums no tā krampja? Manis pēc viņa to krampi varētu Dejo ar zvaigzni demonstrēt, nevis aizņemt vietu parlamentā.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 20.01.2013. 07.46

    var nepatikt Āboltiņa, bet…viņai ir “krampis”….politikā ar baltiem cimdiem tālu netiksi..
    _________________
    Sila jestj, uma njenado…

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu