Arī "Latvenergo" vadītāja alga samazināta līdz 4640 latiem • IR.lv

Arī “Latvenergo” vadītāja alga samazināta līdz 4640 latiem

14
"Latvenergo" vadītājs Āris Žīgurs. Foto: Nora Krevneva, F64

Pavļuts saņēmis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces paskaidrojumu par ministra prombūtnē pieņemtajiem “Latvenergo” akcionāru sapulces lēmumiem

“Latvenergo” valdes priekšsēdētāja Āra Žīgura atalgojums samazināts no 8784 latiem mēnesī līdz 4640 latiem mēnesī. Tā lemts ceturtdien notikušajā “Latvenergo” akcionāru sapulcē.

“Latvenergo” pārstāve Ivita Bidere informēja, ka notikušajā “Latvenergo” akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemts lēmums samazināt “Latvenergo” vadības atalgojumu, izdarot grozījumus akcionāru sapulces 2012.gada 19.decembra lēmumā. Turpmāk atalgojums par “Latvenergo” valdes priekšsēdētāja un izpilddirektora pienākumu pildīšanu nepārsniegs 4640 latus, raksta „Nozare.lv”.

Akcionāru sapulcē nolemts, ka “Latvenergo” valdes priekšsēdētājs par “Latvenergo” galvenā izpilddirektora amata pienākumu izpildi saņem mēnešalgu 1856 lati, “Latvenergo” valdes loceklis Uldis Bariss par “Latvenergo” komercdirektora amata pienākumu izpildi saņem mēnešalgu 1670 lati, “Latvenergo” valdes loceklis Māris Kuņickis par “Latvenergo” ražošanas direktora amata pienākumu izpildi ar 2013.gada 1.janvāri saņem mēnešalgu 1670 lati, “Latvenergo” valdes locekle Zane Kotāne par “Latvenergo” finanšu direktores amata pienākumu izpildi saņem mēnešalgu 1670 lati, “Latvenergo” valdes loceklis Arnis Kurgs par “Latvenergo” administratīvā direktora amata pienākumu saņem mēnešalgu 1670 latu apmērā.

A/s “Latvenergo” valdes locekļu atalgojums ir 2506 lati un valdes priekšsēdētāja – 2784 lati.

Šādi lemts tāpēc, ka pagājušajā nedēļā Saeima 1.lasījumā akceptēja grozījumus likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”, bet šonedēļ veikti grozījumi valdības noteikumos par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu atalgojumu, vienlaikus samērojot to ar vidējo atalgojumu nozarē un līdzīga izmēra – neto apgrozījums, bilances kopsumma, darbinieku skaits – kapitālsabiedrību valdes locekļu vidējo atalgojuma līmeni, informēja Bidere.

Ekonomikas ministra Daniela Pavļuta preses sekretāre Daiga Grūbe biznesa portālam “Nozare.lv” apliecināja, ka ekonomikas ministrs 15.janvārī saņēma Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces sniegtos paskaidrojumus par ministra prombūtnē pieņemtajiem “Latvenergo” akcionāru sapulces lēmumiem.

Valsts sekretārs ir sniedzis informāciju par veiktajām strukturālajām izmaiņām “Latvenergo” vadībā, koncerna darbības rezultātiem, kas bijuši kritēriji koncerna vadības kopējā atalgojuma paaugstināšanai. Tāpat tika sniegta informācija par uzņēmumu augstākās vadības atalgojuma līmeņiem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

“Paskaidrojumā sniegtā informācija liecina, ka, pieņemot lēmumu par kopējo atalgojuma līmeni “Latvenergo” vadībai, nav pietiekami kritiski izvērts pieauguma samērīgums un veiktā izpēte par atalgojuma līmeni tirgū, kā arī Saeimā iesniegto grozījumu likumprojektā par “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” plānotie valdes locekļu un izpilddirektoru pienākumu atalgojuma griesti,” sacīja Grūbe.

Jau ziņots, ka valsts uzņēmumi ar apgrozījumu, kas pārsniedz 40 miljonus latu, izmanto iespēju no šā gada paaugstināt valdes locekļu atalgojumu. Izmaiņas attiecas uz a/s “Latvenergo”, a/s “Latvijas Valsts meži”, VAS “Latvijas dzelzceļš”, a/s “Augstsprieguma tīkls”, Paula Stradiņa slimnīcu, Austrumu slimnīcu un VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs”. Piemēram, a/s “Latvenergo” valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora Žīgura atalgojums tika noteikts 8784 lati mēnesī, savukārt “Latvenergo” valdes locekļu un virziena direktoru atalgojums – 7506 lati mēnesī.

16.janvārī a/s “Latvijas Valsts meži” (LVM) akcionāru ārkārtas sapulcē tika pieņemts lēmums samazināt valdes priekšsēdētāja un prezidenta Roberta Strīpnieka mēnešalgu, kā arī noteikti jauni mēnešalgas apmēri valdes locekļiem.

 

Komentāri (14)

Sandris Maziks 17.01.2013. 15.16

Līdz manai saprašanai ir nonācis, ka Latvijas gazpromizatora, Žīgura, alga ir pacelta līdz 4640 latiem. Afēras mēģinājumu pacelt līdz 8784 nevar rēķināt.

+5
0
Atbildēt

0

Sandris Maziks 17.01.2013. 19.04

Neticis
Vai “konkurētspējīgie” Žīgurs un Magonis atrastu privātā uzņēmumā darbu par 1000 latiem mēnesī? Ja nu vienīgi par “īpašiem nopelniem” pie Meļņika vai Savicka, kā kavalērists Minets Veldre vai kurmis Ilmārs Bode.

+5
-1
Atbildēt

1

    guna_sniedzina > Sandris Maziks 18.01.2013. 10.22

    Ko Tu, viņi taču ja skatās, tad tikai Eiropas virzienā! jo atalgojuma samērīgumu vērtē pret hipotētiskiem amatiem, acīmredzams pret tiem, uz kuriem varētu pretendēt pēc nākamās reinkarnācijas.
    Kaut kā nesanāk pat iztēloties, ka Miķelsonu vai Māgoni nodarbina vadošā amatā kāds līdzīgs Eiropas uzņēmums, neatkarīgi no tā vai tā būtu Austrum-, Centr. vai Rietumu Eiropā :D

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Kristīne 17.01.2013. 17.02

Muļķīgi. Vajadzēja sākumā pacelt līdz 16K un tad “samazināt” līdz 8K…

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu