Sami(k)sējies • IR.lv

Sami(k)sējies

4
Nellija Ločmele

 

Skolas zāle – tā sauca Ir rakstu, kas pirms diviem gadiem stāstīja par situāciju Rīgas skolās, kur trešdaļa vecāko klašu skolēnu, pēc pašu apstiprinātā, ir pamēģinājuši narkotikas, jo «deva» ir viena zvana attālumā. Kāda ir statistika tagad, nav zināms. Taču skarbāks par jebkuru statistiku ir gadījums, kas satricināja pirms gada – pusaudzis pēc ballītes nogalināja skolasbiedru, draugu kopš pirmās klases. Tagad sākusies lietas iztiesāšana.

«Kam jānotiek, lai nodurtu labāko draugu?» šoku neslēpj prokurore. Izmeklēšanā narkotikas netika atklātas, taču prokurore atsaucas uz liecinieku teikto un pieļauj, ka traģēdija varēja notikt kādu apreibinošu vielu iespaidā.

Mediķi stāsta, ka Rīgu pārpludina vielas, ko pusaudži nevainīgi sauc par «miksiņiem», bet patiesībā tie izraisa nopietnus apziņas traucējumus. Ārstniecības iestādēs nereti nonāk arī jaunieši no «labām ģimenēm», kas nespēj pat izskaidrot, ko īsti lietojuši. Tikmēr tiesībsargi netiek līdzi šim nepārtraukti mainīgajam narkobiznesa piedāvājumam – daudzas vielas organismā nav konstatējamas ar pašreizējām analīžu metodēm un, pat ja tiktu atklātas, visticamāk, nebūs aizliegto vielu sarakstā, tātad to tirgošana nebūs sodāma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu