Labs kino 12 sērijās • IR.lv

Labs kino 12 sērijās

5
Svešais starp savējiem (Homeland) svētdien ieguva Zelta globusu kā labākais dramatiskais TV seriāls. Pie balvām tika arī galvenie aktieri — Klēra Deinsa un Demiens Lūiss.
Māris Diņģelis

Kas to būtu domājis, ka televīzijas seriālu kvalitāte sāks izkonkurēt kinofilmas

Tas notika 1999.gadā. Televīzijas seriālu biznesā tika piedzīvota radoša zemestrīce, jo Holivuda nolēma ieguldīt naudu riskantā projektā – Soprāno ģimene (Latvijā demonstrēja LNT). Tā bija iecerēta kā sarežģīta drāma par mafijas bosu, viņa ģimeni, psihiatri, rokaspuišiem un ienaidniekiem.

Pirmais risks bija uzstādījumā «sarežģīta drāma». Vai televīzijas skatītājus kaut kas tāds vispār interesēs? Otrs risks – par seriāla mājvietu kļuva kabeļtelevīzijas kanāls HBO, kuram, salīdzinot ar lielajām (pa «gaisu» raidošajām) raidorganizācijām, tolaik bija krietni mazāka auditorija.

Rezultāts izrādījās fenomenāls: Soprāno ziedu laikos skatītāju skaits Amerikā katru nedēļu sasniedza 12 miljonus. Seriālu iemīlēja arī kritiķi, apberot ar uzslavām un dažādām balvām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu