Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Atsvabinātais Džango

 

ooooo Atsvabinātais Džango / Django Unchained. Nepilnas trīs stundas garajā filmā Tarantīno ir visā savā spožumā – ar kaudzi kinocitātu un litriem šķīstošu mākslīgo asiņu režisors turpina Bēdīgi slaveno mērgļu sākto atriebes tematiku, šoreiz dzēlīgo humoriņu pavēršot pret Amerikas dienvidu rasistiskajiem kaklakungiem. Lai sulīgi pazobotos par vergturu intelekta plānumu, Tarantīno no jauna spīdoši sadarbojas ar austriešu aktieri Kristofu Volcu, kurš ir kā radīts, lai nopietnu seju bārstītu tarantīniskus jociņus, bet paralēli nodarbotos ar aukstasinīgu slaktēšanu. Par spīti nelielajiem iebildumiem pret fināla dramaturģiju, Atsvabinātajā Džango ir viss, ko var vēlēties no Tarantīno filmas – izcils humors, teicama aktierspēle un jaudīgs sižets. Kino no 18.janvāra.

oooo Anna Kareņina / Anna Karenina. Ekranizāciju cienītāja režisora Džo Raita (Lepnums un aizspriedumi, Piedošana) pienesums Tolstoja romāna Anna Kareņina daudzo kinoadaptāciju pulkam ir lentes operetiskā vizualitāte – viņa veidotā filma noris uz teātra skatuves un aizkulisēs. Tiesa, smalkās vizualitātes fons pārmāc ekranizācijas scenāriju, un liekas, ka sižets velkas garumā. Līdzās attēlu košumam acis lutina arī, iespējams, Lielbritānijā glītāko aktieru spēle – Keira Naitlija un Džūda Lovs Kareņinu pāra lomās pārliecina, savukārt Metjū Makfeidena omulīgais dzīves baudītājs Oblonskis šarmē. Raita veidotā Kareņina ir gudra un baudāma izklaide. Kino no 18.janvāra.

Ūlofs Palme: mīlēts un ienīsts. Uz Latviju ir atvesta dokumentālā filma par slaveno Zviedrijas premjerministru Ūlofu Palmi. Lente, kas dokumentē būtiskākos politiķa dzīves notikumus, ir pirmais kinovēstījums, kurā parādās visa nogalinātā premjerministra ģimene. 17.janvārī kinoteātrī Splendid Palace plkst.17.30. Ieeja brīva.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu