Evita Dokāne, apakšveļas pazinēja • IR.lv

Evita Dokāne, apakšveļas pazinēja

6
Pirms pieciem gadiem Evita Lielbritānijā sāka strādāt par Marks&Spencer apakšveļas dizaineri. Tagad viņa analizē apakšveļas modes tendences.
Ieva Alberte

 

Kad Evitai bija 15 gadu, viņa no Balviem devās uz Rīgu. Uz audumu veikalu. Nopirka melnu, zaļu un violetu drēbi. Grasījās šūt kleitu, lai piedalītos modes žurnāla Burda un TV raidījuma Skabarga konkursā. Mamma nokritizēja melno krāsu, jo tā vairāk piestāvot gados vecākām sievietēm. Evita teicās neēst, ja mamma neļaus melno izmantot. Mamma piekāpās. Konkursā Evita ieguva skatītāju simpātijas un titulu Mis Burda.

Izmācījusies apģērbu tehnoloģiju un dizainu RTU, Evita sāka strādāt par apģērbu tehnoloģi, tad kādu laiku padarbojās pie modes mākslinieka Dāvida, līdz tika uzaicināta veidot apakšveļas zīmolu kādā jaunā uzņēmumā. Tolaik bija ekonomiskā krīze, un pēc divu gadu pastāvēšanas uzņēmums nenesa peļņu, to likvidēja. Evita sāka meklēt darbu Rīgā un joka pēc aizsūtīja CV uz darbā iekārtošanas aģentūrām Lielbritānijā. «Jo zināju angļu valodu. Ja zinātu franču, sūtītu uz Franciju,» viņa stāsta, ka jau pēc mēneša lidoja uz darba interviju un drīz sāka darbu amerikāņu kompānijā, kas ražo veļu zīmoliem Marks&Spencer, Gilly Hicks, Next, Burberry. Evita bija Gilly Hicks tehniskā dizainere, kas nozīmē – strādāt pie modeļa izstrādes, nevis dizaina. Viņa piedalījās arī pie Burberry apakšveļas līnijas izstrādes. «Uzskatu, ka darbu dabūju Rīgā iegūto zināšanu dēļ: es spēju ne tikai uzzīmēt modeli, bet arī konstruēt.»

Pēc diviem gadiem Evita sāka strādāt Marks&Spencer par apakšveļas dizaineri. Viņa bija viena no 10 dizainerēm. «Patīkami ieraudzīt uz topmodeles sevis dizainētu veļu reklāmā. Citādi, pa ielu ejot, savu paveikto tā ieraudzīt nevar. Nav jau svārki.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu