Melbārdis Kēnigzē trasē ierindojas otrā vietā • IR.lv

Melbārdis Kēnigzē trasē ierindojas otrā vietā

23
Oskars Melbārdis. Foto: Lita Krone, LETA

Melbārdis kā pilots pirmo reizi karjerā izcīnījis otro vietu Pasaules kausa sacensībās

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu sestdien ierindojās otrajā vietā Kēnigzē trasē Vācijā notikušajā Pasaules kausa septītajā posmā divniekiem, ziņo LETA.

Melbārdis kā pilots pirmo reizi karjerā izcīnījis otro vietu Pasaules kausa sacensībās, sasniedzot savu labāko rezultātu. Viņš šosezon jau iepriekš reizi stājies uz Pasaules kausa posma goda pjedestāla, kad bija trešais ceturtajā posmā četrinieku konkurencē.

Savukārt jaunais Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Raivi Zīrupu savās debijas sacensībās Pasaules kausa seriālā ierindojās 26.pozīcijā, netiekot pie iespējas doties trasē arī otrajā braucienā.

Pirmajā braucienā Melbārdis/Dreiškens sniegainos laika apstākļos uzrādīja labāko starta laiku (4,84 sekundes), finišā par 0,05 sekundēm piekāpjoties līderim Lindonam Rašam no Kanādas. Savukārt trešais bija krievs Aleksandrs Zubkovs, kurš no Melbārža atpalika par 0,14 sekundēm.

Arī otrajā braucienā ar identisku starta laiku Latvijas ekipāža bija ātrākā, trasē spējot atgūt zaudēto laiku pašā tās sākumā. Divu braucienu summā Melbārdis piekāpās uzvarētājam Rašam par 0,38 sekundēm, bet vācieti Frančesko Frīdrihu, kurš cīņā par trešo vietu apsteidza Zubkovu, uzvarēja par 0,12 sekundēm.

Ķibermanis/Zīrups pirmo braucienu noslēdza 1,13 sekundes aiz līdera, apsteidzot piecas ekipāžas. Šajā posmā Ķibermanis izlases otrā pilota statusā nomainījis Uģi Žaļimu.

Melbārdis kā vienīgais Latvijas pilots šosezon startē jau no pirmajām sacensībām, piedaloties arī pirmajos trīs Ziemeļamerikā notikušajos posmos, bet Žaļims pirmās sacensības Pasaules kausā aizvadīja sezonas piektajā posmā Laplaņā.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekos pēc septiņiem posmiem līderpozīzijā ar 1288 punktiem ir Raša ekipāža, Melbārdis ar 1210 punktiem ieņem ceturto pozīciju, Žaļima ekipāža ar 160 punktiem atrodas 34.pozīcijā, bet Ķibermanis ar 36 punktiem ieņem 41.vietu. Posms noslēgsies svētdien ar četrinieku braucieniem.

Starpsezonā traumas dēļ karjeru beidza otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Ķibermanis un Žaļims jauno sezonu sāka ar Eiropas kausa posmiem.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna – sestā.

 

Komentāri (23)

garausiitis 13.01.2013. 12.13

Labrīt! IR komanda :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu