Baidens gatavo Obamam priekšlikumus par šaujamieroču ierobežošanu • IR.lv

Baidens gatavo Obamam priekšlikumus par šaujamieroču ierobežošanu

45
ASV ieroču pārdevējs Rons Mūns savā veikalā. Foto: EPA/LETA

Kamēr valstsvīri domā par ieroču ierobežošanu, ASV skolās šaušana turpinās

ASV viceprezidents Džo Baidens līdz otrdienai plāno iesniegt prezidentam Barakam Obamam priekšlikumus, kā samazināt ar šaujamieročiem saistīto vardarbību, ziņo LETA/AFP.

Baidens ceturtdien teica, ka viņš rosinās ierobežot lielas ietilpības aptveru pieejamību un rūpīgāk pārbaudīt šaujamieroču pircējus. “Es neesmu nonācis pie kāda konkrēta secinājuma. Es apkopoju virkni ieteikumu, kas prezidentam būs jāizskata,” skaidroja Savienoto Valstu viceprezidents. “Esmu viņam solījis līdz otrdienai iesniegt šos ieteikumus.”

Reaģējot uz traģisko slaktiņu Ņūtaunā, kur kādā skolā 14.decembrī tika nogalināti 20 bērni un seši pieaugušie, Obama uzdeva Baidenam līdz janvāra beigām nākt klajā ar ierosinājumiem, kā samazināt ar šaujamieročiem saistīto vardarbību.

Ņūtaunas slaktiņš ir viens no visasiņainākajiem uzbrukumiem mācību iestādei visā ASV vēsturē. Upuru skaita ziņā šo traģēdiju pārspēj vienīgi 2007.gada slaktiņš Virdžīnijas Politehniskajā institūtā.

Tikmēr ceturtdien vienā no Kalifornijas vidusskolām atkal sašauti divi cilvēki, bet varasiestādes uzbrucēju jau ir aizturējušas, aģentūrai AFP pavēstīja kāda šerifa biroja amatpersona. “Mums ir divi upuri, bet šāvējs ir nogādāts izolatorā,” sacīja amatpersona.

Incidents noticis Taftas pilsētas Savienības vidusskolā. Uzbrucējs ticis aizturēts 20 minūtes pēc notikušā, ziņo laikraksts “Los Angeles Times”.

Saskaņā ar 2009.gada datiem ASV ir 310 miljoni nemilitāro ieroču jeb viens ierocis uz katru iedzīvotāju.

 

Komentāri (45)

lindapastare 11.01.2013. 11.55

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu