Robeža • IR.lv

Robeža

4
Nellija Ločmele

 

Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kuras robeža visā garumā iezīmēta ar geocaching slēpņiem – mazām kastītēm, kas nomaskētas dabā un ir atrodamas, ja atrisini uzdevumus un atklāj to koordinātas. Kartē šī uz 18.novembra svētkiem radītā slēpņu virkne izskatās garšīgi – kā lauku torte ar treknu krēma valnīti visriņķī. Patriotu kopa, kura šo virteni izveidojusi un pieteikusi Ginesa rekordu grāmatai, publiski sevi neatklāj, taču mums izdevās ar autoru sazināties, un viņš par savu ideju teica: «Gribējās kaut ko savu. Unikālu».

Slēpņi prasa pastāvīgu aprūpi – kādai kastītei vāvere nograuzusi vāciņu, citviet uz Ziemassvētkiem nocirsta egle, kurā slēptuve ierīkota. Tāpēc slēpņu idejas autors Pēteris secina: ar šo savdabīgo robežu ir tāpat kā ar pašu Latviju – tā turpināsies, kamēr šķitīs vērtība cilvēkiem, kuri te dzīvo.

Diemžēl cilvēku, kuri te dzīvo, kļūst aizvien mazāk. Latvijas robeža kā slēpņu virtene varbūt kļūs pasaulslavena, taču tūkstošiem latviešu šī kartē ievilktā līnija ir nevis lepnuma, bet nolemtības zīme.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu