Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš nule kā saņēmis savu Krievijas pasi, svētdien ieradās Mordovijā, Krievijas vidienē, kur viņam piedāvāts izraudzīties dzīvesvietu. Mordovijas galvaspilsētā Saranskā aktieris tika cienāts ar pankūkām un «sagaidīts kā varonis», ziņoja Krievijas televīzija. Krievijas prezidents Vladimirs Putins piešķīra pilsonību Depardjē pēc tam, kad aktieris bija paziņojis, ka atsakās no Francijas pases, lai izvairītos no miljonāru nodokļa maksāšanas.

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien aizsardzības ministra amatam izvirzīja bijušo republikāņu senatoru Čaku Heigelu, savukārt Centrālās izlūkošanas pārvaldes vadītāja amatam nominēja līdzšinējo Baltā nama padomnieku terorisma apkarošanas jautājumos Džonu Brennanu. Iepriekšējais CIP direktors Deivids Petreuss novembrī atkāpās no amata ārlaulības sakaru skandāla dēļ. Obama pašlaik veido jaunu komandu ārpolitikā un aizsardzības jautājumos.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads svētdien pēc septiņu mēnešu pārtraukuma pirmo reizi uzstājās ar publisku uzrunu, kurā aicināja 21 mēnesi ilgušā konflikta apturēšanai sarīkot nacionālā dialoga konferenci, kurai sekotu referendums par nacionālo hartu un parlamenta vēlēšanas. Rietumi un arābu valstis ar ANO Drošības padomes starpniecību centušās panākt al Asada aiziešanu no amata, taču viņu centienus bloķē Krievija un Ķīna.

Bezdarba līmenis Eiropas Savienībā pagājušā gada novembrī bija 10,7%, tāds pats kā oktobrī, liecina jaunākie Eurostat dati. Savukārt eirozonā bezdarbs novembrī sasniedza kārtējo rekordaugsto līmeni – 11,8%, salīdzinot ar 11,7% oktobrī. Augstākais bezdarba līmenis 2012.gada novembrī reģistrēts Spānijā – 26,6%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu