Mēbeļnieki uz trim kājām • IR.lv

Mēbeļnieki uz trim kājām

6
Daiļrade Koks valdes priekšsēdētājs un lielākais īpašnieks Andris Jansons: «Vācijas mēbeļu tirgus kopējais apjoms ir ap 50 miljardiem eiro, bet mūsu daļa tajā pagaidām ir nulle komats nulle štrunts. Tātad iespējas augt un plesties ir vienkārši neaptveramas.»

Uz sabrukušā padomju kombināta Daiļrade drupām būvētais uzņēmums Daiļrade Koks jau pirms 18 gadiem orientējās uz eksportu, un tagad tā ražotās mēbeles pazīst gan Eiropā, gan ASV un Austrālijā

Nenoliedzot labo, kas bijis Daiļradē, mēs visus šos gadus apzināti esam mēģinājuši tikt vaļā no «cimdi, zeķes, zābaciņi» tēla, akcentējot «daiļradi» kā radošumu, saka Daiļrade Koks valdes priekšsēdētājs un lielākais īpašnieks Andris Jansons. Kaut arī 1994.gadā radītā uzņēmuma ārzemju klienti joprojām nav iemācījušies pareizi izrunāt tā nosaukumu, «dalrade» jau kļuvis tik pierasts vārds, ka uzņēmums negrasās to mainīt. 

Gluži pretēji – pēdējos gadus intensīvi strādā, lai to pārvērstu par starptautiski atpazīstamu zīmolu, kas dotu produkcijai augstāku pievienoto vērtību un tātad arī labāku cenu globālajā tirgū. Jo Daiļrade Koks ir viens no nedaudzajiem Latvijas mēbeļu ražotājiem, kas ne tikai pilda ārzemju pasūtījumus, bet pa tiešo piedāvā savas mēbeļu kolekcijas Vācijas, Šveices un Skandināvijas valstu veikaliem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu