Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Māja
Kristīne Simsone

 

oooo Mājā / Dans la maison.Viena no franču ironiskā režisora Fransuā Ozona pēdējo gadu labākajām filmām. Lai gan Mājā žanriski atšķiras no režisora iepriekšējās filmas – krāsainā farsa Sieva uz pilnu slodzi, Ozons arī šoreiz nav atturējies no satīras, kuru bez žēlastības mērķē gan sīkburžuāzijas jeb «francūža parastā», gan laikmetīgās mākslas un izglītības virzienā. Režisors apķērīgi uzbur spriedzi, jaucot iedomas ar realitāti, kurā rosās dažādu dēmonu plosīti personāži. Inteliģents spriedzes kino ar simpātisku galveno varoni – Latvijā mazpazīstamo, taču izcilo Fabrisu Lukīni klusībā izmisuša literatūras skolotāja lomā. Kino no 11.janvāra.

ooo Gangsteru mednieki / Gangster Squad. It kā nostalģiska atgriešanās pie aizvadītā gadsimta gangsterkino žanra, taču mūsdienīgi holivudiskos kanonos – gan lentes personāži, gan patosa caurstrāvotais sižets «labie policisti pret sliktajiem bandītiem» ir tik stipri vienkāršots, ka lielāko daļu filmas laika nekādus prāta resursus neprasa. Cieņu raisa Džoša Brolina un Raiena Goslinga aktierdarbi, taču Šona Penna tēloto gangsteru karali ar lielu mākslīgo degunu citādi kā par absurda teātri uztvert nav iespējams. Derēs tiem, kam nav iebildumu izklaidēties, veroties dažbrīd grafiskas vardarbības piesūcinātās ainiņās. No 11.janvāra.

oo 30 sitieni / 30 Beats. Šis nelielais art-house projekts diemžēl apliecina, ka pat filmas ar tik pikantu tematiku kā ņujorkiešu erotiskie piedzīvojumi tveicīgā dienā spēj būt iemidzinoši garlaicīgas. 30 sitienus veido gara, vienmuļu savaldzināšanas ainu atkārtošanās, kurā vienlīdz nenostrādāti un plakani ir gan personāži, gan daži filmu veidojošie stāstiņi un to dialogi. Tīniska naivuma caurstrāvota filma. Kino no 11.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu