Sondore-Kukule: Partijai jāpieņem lēmums par izmaiņām vadībā • IR.lv

Sondore-Kukule: Partijai jāpieņem lēmums par izmaiņām vadībā

61
Sandra Sondore-Kukule. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Bondars: RP nepieciešamas strukturālas pārmaiņas, pārmaiņas cilvēkos un kosmētiski uzlabojumi

Lai arī Reformu partija (RP) saņēmusi atteikumu no Mārtiņa Bondara, kurš bija iecerēts kā potenciālais šīs partijas Rīgas mēra kandidāts, tā turpina darbu pie savas programmas pašvaldību vēlēšanās. To Latvijas radio apstiprināja Reformu partijas valdes locekle Sandra Sondore-Kukule.

Sondore-Kukule radio intervijā teica, ka jau drīzumā partijai jāpieņem lēmumu par izmaiņām operatīvās vadības mehānismā, lai tā būtu spējīga 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā reaģēt uz dažādiem politiskiem notikumiem.

Savukārt Bondars radio otrdienas rīta intervijā teica, ka pēdējo dienu notikumi spējuši RP mobilizēt, jo “es, atnākot spēju viņus konfrontēt ar realitāti”. Tagad partijas biedri ir gatavi strādāt RP labā, kas, pēc Bondara domām, līdz šim nav noticis.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Bondars pirmdien pieņēmis lēmumu nesadarboties ar RP, ir tās nevēlēšanās veikt straujas pārmaiņas un labot pieļautās kļūdas, kas novedušas pie katastrofāla partijas reitinga krituma, otrdien joprojām uzvēra Bondars.

Runājot līdzībās, Bondars norādīja, ka cilvēks, kuram ir vajadzīgs ārsts, nedrīkst atrunāties ar to, ka ārstēsies ar zāļu tēju. Viņš minēja, ka RP tagad būtu nepieciešamas trīs lietas – strukturālas pārmaiņas, pārmaiņas cilvēkos, jo daži neatrodoties savās vietās, kā arī kosmētiski uzlabojumi, citē LETA.

Politiķis skaidroja – ja partijas reitings ir nokrities no 22% līdz 3%, jāmeklē atbildīgie cilvēki, un ar signāliem jāparāda, ka kļūdas tiek labotas, šiem cilvēkiem atkāpjoties, paejot malā un darot kaut ko citu. “Nevar teikt, ka esam labi un ka tikai kaut kas nedaudz jāuzlabo,” uzsvēra Bondars.

Ja konkrēti indivīdi izdara konkrētas lietas, kas tracina sabiedrību, tad partijas vadībai ir jāizdara secinājumi un konkrētas darbības, teica Bondars, ar to domājot, acīmredzot, vides ministra Edmunda Sprūdža rīcību. Taču Bondars neesot ieteicis nomainīt Sprūdžu amatā, tā drīzāk esot partijas biedru neapmierinātība, kas uzvelta Bondaram. Viņš uzskata, ka RP jāspēj pieņemt kardināli lēmumi, nevis klusi kosmētiski pielabojumi.

Tomēr Bondara interese ir nākotnē piedalīties Latvijas politiskajos procesos, jo viņš taču dzīvojot Latvijā. Patlaban Bondars iztiku pelnot ar darbu kāda uzņēmuma valdē un sakārtojot ģimenes mantojuma lietas.

Sondore-Kukule savukārt atzina, ka partija tuvākajā laikā mēģināšot pierādīt, ka spēj mobilizēties un mainīties, un paveiktā novērtējums būšot redzams gaidāmajās valdes vēlēšanās. Politiķe arī norādīja, ka neredzot pamata RP ministru maiņai.

Kā ziņots, RP Rīgas nodaļas valde pagājušajā nedēļā lūdza partijas valdes priekšsēdētāju Valdi Zatleru uzaicināt Bondaru iestāties RP, būt par pārmaiņu vadītāju un kopā īstenot partijas vadību. Rīgas nodaļa aicināja Zatleru uzrunāt Bondaru arī kā RP kandidātu Rīgas mēra amatam.

Bondars iepriekš atzina, ka viņam šī partija liekas “ļoti simpātiska”, jo spēj uzklausīt arī kritiku un “asus vārdus”, kurus viņš veltījis šim politiskajam spēkam iepriekš notikušajās sarunās.

 

Komentāri (61)

ievuliitis 08.01.2013. 11.28

“Sondore-Kukule savukārt atzina, ka partija tuvākajā laikā mēģināšot pierādīt, ka spēj mobilizēties un mainīties”
Zinu veselus divus cilvēkus, kas tam tic – Dzeris un susurs. Es domāju, ka arī pati Sondore-Kukule tam netic, bet kaut kas tak jāsaka, kad žurnālisti jautā.

+15
-4
Atbildēt

0

ligakalnina 08.01.2013. 10.39

Vistrakākais, ka partijas iešienē neatradās neviens, kurš to varētu izdarīt bez tā Bondara, nezinu, kuram tur tas Bondars ir tik milzīga autoritāte, manuprāt, ja tam Bondaram arī kas piemīt, tad stipri paaugstināts pašnovērtējums, nekas vairāk.
To, ko viņš pateica, saprot katrs, kas atbalsta to RP, bez tā Bondara jūs to nezinājat?
Jānovēl, dabiski, veiksmi, tikai, nav skaidrs, kurš tad būs tas līderis, vai līderu grupa, kas to visu izdarīs, un kā tas viss notiks.

+17
-7
Atbildēt

3

    Sandris Maziks > ligakalnina 08.01.2013. 11.09

    dzeris49
    Bondars tas, bija slīcēja salmiņš. ZP netika uzcepta, lai vairotu savu popularitāti, tās uzdevums bija kopā ar SC četrus gadus postīt valsti un pielāgojot likumdošanu, turpināt to arī pēc tam. Analoģija ar krieviju, Batkrieviju, Kazahstānu, Uzbekistānu.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    ilma > ligakalnina 08.01.2013. 10.44

    RP problēma, tici vai nē, ir pati partijas vadība/kodols. To nu gan Tev varu teikt kā diezgan zinošs cilvis. Tā kā “kodols” bez RP ir nekas, tad rezultāts ir zināms kādi uzlabojumi/pārmaiņas ir sagaidāmas. Vari lēkāt šamaņu dejas, bet skuju taka RP jau ir skaidra.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 08.01.2013. 10.33

“es, atnākot spēju viņus konfrontēt ar realitāti”.

:)

+11
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu