Bondars nesadarbosies ar Reformu partiju • IR.lv

Bondars nesadarbosies ar Reformu partiju

85
Mārtiņš Bondars. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Zatlers partijā triju amatu vietā saglabās tikai vienu

Bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars nolēmis patlaban nesadarboties ar Reformu partiju (RP).

Bondars skaidrojis, ka RP vēlas veikt pārmaiņas soli pa solim, bet viņš uzskata, ka pārmaiņas jāveic daudz straujāk, LETA informēja RP preses sekretāre Daiga Holma.

Arī Bondars savu lēmumu pamatoja ar to, ka RP neesot vēlmes veikt radikālas pārmaiņas. Pēc Bondara domām, RP zemie reitingi nozīmē, ka kaut kas ir “nogājis greizi”. Vaicāts, kādas tieši pārmaiņas RP vajadzētu veikt, Bondars uzsvēra, ka partijai pašai ir jānosaka savi mērķi. Viņš gan piebilda, ka, arī veicot pārmaiņas soli pa solim, rezultātā partija varētu arī nonākt pie nozīmīgām izmaiņām.

Taujāts par RP reakciju uz šādu viņa lēmumu, Bondars vien sacīja, ka nezina to, jo pēc savas runas RP valdes sēdi pametis.

Atbildot uz jautājumu, vai tuvākā nākotnē viņš varētu iesaistīties politikā, Bondars norādīja, ka visu laiku ir sabiedriski aktīvs cilvēks, kurš cenšas atrast savu vietu.

Holma norādīja, ka pirmdien ar Bondaru nav notikušas sarunas saistībā ar pašvaldību vēlēšanām, bet gan par viņa iespējamo pievienošanos partijai.

RP Rīgas mēra amata kandidātu plāno nosaukt dažu nedēļu laikā, pirmdien sacīja RP līderis Zatlers. Viņš uzsvēra, ka RP būtu jāmeklē līderi partijas iekšienē, taču politiskais spēks neesot snobiski noskaņots un ir atvērts jauniem biedriem.

Zatlers skaidroja, ka RP turpinās sākto pārmaiņu procesu ar vai bez bijušā Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Mārtiņa Bondara.

Savukārt daļa partijas biedru jau pirms šodienas sēdes bija nepatīkami pārsteigti par RP vadības izvēli – Bondara kandidatūru -, norādot, ka lēmums pieņemts šaurā partijas vadības lokā.

Zatlers partijā pašlaik ieņemto trīs amatu vietā plāno saglabāt tikai RP priekšsēdētāja amatu. “Ja mēs runājam par izmaiņām partijā, tad noteikti es palikšu pie viena amata (..), lai veidotu daudzu cilvēku vadības grupu, nevis [ka partija būtu kā] Zatlera personīgā partija,” teica RP līderis.

Zatlers iecerējis atkāpties no RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata un RP domes priekšsēdētāja amata, aģentūrai LETA apstiprināja RP preses pārstāve Daiga Holma. Viņa skaidroja, ka par konkrētiem termiņiem, kad šīs izmaiņas notiks, varētu tikt lemts RP frakcijas un valdes kopsēdē 9.janvārī.

Kā ziņots, RP Rīgas nodaļas valde pagājušajā nedēļā lūdza partijas valdes priekšsēdētāju Valdi Zatleru uzaicināt Bondaru iestāties RP, būt par pārmaiņu vadītāju un kopā īstenot partijas vadību. Rīgas nodaļa aicināja Zatleru uzrunāt Bondaru arī kā RP kandidātu Rīgas mēra amatam.

Bondars iepriekš atzina, ka viņam šī partija liekas “ļoti simpātiska”, jo spēj uzklausīt arī kritiku un “asus vārdus”, kurus viņš veltījis šim politiskajam spēkam iepriekš notikušajās sarunās.

 

Komentāri (85)

silvija_vitina 07.01.2013. 20.10

Man ir žēl, kas notiek ar RP, jo Saeimā viņi strādā labi, viņu uzrunātie ministri ir proaktīvi, un arī tas ir labi. Bet tas, kas notiek partijas iekšienē, ir katastrofa. RP var knābāt visi, kam nav slinkums, jo viņi paši uz to uzprasās ar saviem neapdomīgajiem izteikumiem un lēmumiem, kurus paši pēc tam nezina, kā interpretēt un aizstāvēt. Nu žēl! Nākas vien atgādināt, ka “politika ir kompromisu māksla”.

Tas gan nav par Bondara aicināšanu, bet gan in general. Jo Bondars tāpat nebūtu tas Antiņš, kas uzjāj stikla kalnā. Brīnos, ka RP viņā ko tādu centās saskatīt. Brīnos, ka RP tik neapdomīgi visu izkladzināja. Bondaram, kā jau ļoti apdomīgam un, iespējams, ne īpaši avantūriskam cilvēkam, palasot komentārus vien, dūša jau bija papēžos. Nezinu gan, kādas tādas mega-reformas gan viņš bija licis galdā, ka pat reformatoriem tas bija nepieņemami.:)

+23
-2
Atbildēt

4

    Edzs > silvija_vitina 07.01.2013. 21.20

    klusais _…Zatlers pārvietojas miesassargu pavadībā … nu nesaprotu kapēc , kāds apdraud ? Bet varbūt gribas vienkārši zīmēties ?_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    labs vērojums..))
    ja viņu pa īstam panika pārņemtu vinš kamuflāžā līstu gar sienu, nevis staigātu gar kamerām izkrāsojies kā gailis sarkanā džemperī.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > silvija_vitina 07.01.2013. 22.23

    tante – nebij vakar džemperī … bij uz operu, ar kundzi blakus Ulmanim ar kundzi sēdēja :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    sanitai19 > silvija_vitina 08.01.2013. 00.15

    Kas ir pietuvināti priekšnieku galam, kuri negrib dalīt pīrāgu? Kukule. Protams būtu bijis jādalās. Kā viena partijas biedre izteicās,kaut ko savā valdē nolēma, pat partiju neinformējot. Tā tās lietas notiek partijas iekšienē. Nerēķinās ar partijas biedriem. Vai Latvijā kāds rēķinās ar tautu? Saujiņa biedru salasās un lemj. Tā bija zoodārzā, tā turpinās vēl joprojām. Bondaram atvēl karognesēja lomu. Pīrāgu dalīs paši.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > silvija_vitina 07.01.2013. 20.24

    tradutrice – ne jau komentāru lasīšana Bondaram izraisīja domu maiņu :) Paskaties dziļāk uz situāciju – RP pirmkārt nav vienota un gājiens ar Bondaru to tikai vairāk šķeļ … No malas jancīgi novērot viņu rīcību :) Es vakar piemēram neatradu skaidrojumu kapēc piemēram Zatlers pārvietojas miesassargu pavadībā … nu nesaprotu kapēc , kāds apdraud ? Bet varbūt gribas vienkārši zīmēties ?

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 07.01.2013. 20.19

RP publiski uzdod Zatleram, partijas sejai, lūgt Bondaru kļūt par RP iekšējo organizatorisko pārmaiņu vadītāju, bet Bondars atsaka, jo partija nav gatava reformām, nav izārstējama :) Diez vai RP savā šī brīža reitingu situācijā varēja sev sarīkot lielāku antireklāmu. Šī neveiksme RP iedzīs vēl dziļāk zemē, nezinu kādam brīnumam jānotiek, lai reformisti pieceltos no šāda nokauta.

+17
-3
Atbildēt

5

    efeja60 > buchamona 08.01.2013. 17.05

    Dombrovskis, Āboltiņa, Zaķis un Kalniete kaili skrien 100m stafeti…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > buchamona 08.01.2013. 10.02

    Var piekrist Klusajam:” the full monthy”
    bezdarbnieku pārprofilēšanas scenārijs.( ja jau pat aviosabiedrības izdod savu stjuaršu kailfoto kalenderus)
    ZRP partija jauna( jauni cilvēki), mūsdienās ir jaunības kults, tā kā nemaz jau nav peļama doma( ja nav tik daudz drosmīgo ZRP, var pierunāt savus sešus atkritējus), par piemēru bilde Kukule vējā ar airi, pie Vpils naftas termināļiem( m.b. foto uz dramatisku debesu fona)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 07.01.2013. 22.14

    Nē, ir jāvaino Vienotība politiskā greizsirdībā. Zatlers taču atteica Vienotībai uz RD, jo bija noskatījis Bondaru, bet Bondars neļāvās laisties RP apskāvienos, jo gan jau noskatījis kādu citu, piemēram Sudrabu.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 08.01.2013. 10.18

    WAT – vai teiksim Ķīlis ar skeletonu pliks ieskrējienā Siguldas trasē – tas kā simbols reformām :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 07.01.2013. 20.25

    r a – jāizdod erotiskais kalendārs :)

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

dzintarz 07.01.2013. 20.31

Taujāts par RP reakciju uz šādu viņa lēmumu, Bondars vien sacīja, ka nezina to, jo pēc savas runas RP valdes sēdi pametis.
=========
Labs! Never take questions!

Atbildot uz jautājumu, vai tuvākā nākotnē viņš varētu ….. Bondars norādīja, ka …ir sabiedriski aktīvs cilvēks, kurš cenšas atrast savu vietu.
=========
Whow! Have a good time, dude!

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu